logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella schiet niks op met gelijkspel tegen RKVVO

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart Bonnema (SV Tivoli)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Update: Totaaloverzicht inhaalwedstrijden 2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
Accres uitzendbureau
W&E van Kasteren
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

24 december 2018 | Nieuws

Kerstspecial Fam. De Loo: 'Eindhovense branie bij RKGSV'


Deel dit bericht:


Met broers De Loo kwam er Eindhovense branie bij RKGSV

Zie ze daar eens zitten: Jack, met naast hem zoon Daan, geflankeerd door neef Nick, oom Hans en oom Leo en nicht Anke. En allemaal dragen ze dezelfde achternaam: De Loo. Een inmiddels roemruchte familie bij voetbalvereniging RKSGV. Toch weet lang niet iedereen dat ‘die van De Loo’ eigenlijk helemaal niet uit Gerwen komen. Nee, de broers Leo, Jack en Hans woonden vroeger in Eindhoven.

Linksbuiten Leo (61) geeft de eerste voorzet. “We komen inderdaad uit Woensel en voetbalden bij Unitas’59. Ik kreeg verkering in Gerwen, ben hier uiteindelijk gaan wonen en leerden een hoop mensen kennen. Toch ben ik eerst nog bij Unitas’59 blijven spelen. Tijdens een straatvoetbaltoernooi kwam ik in contact met Riny Jansen, bestuurslid bij RKGSV. Vanwege mijn uitzonderlijke kwaliteiten wilden ze me graag contracteren. Haha! Ik heb er even over na moeten denken, maar uiteindelijk heb ik ‘ja’ gezegd. Bij Unitas’59 speelde ik niet meer in het eerste, omdat ik niet altijd kon trainen. Bij RKGSV lukte me dit wel.”

Zijn broers Hans en Jack, net als Leo ook linksbenig (!), voetbalden toen nog gewoon in Eindhoven. Midden jaren negentig ging het echter allemaal wat minder bij Unitas’59. Volgens linkshalf Jack vielen niet alleen de resultaten tegen, maar was ook de sfeer niet goed. “We lieten dus aan Leo weten dat wel interesse hadden om naar RKGSV te komen. Er zijn toen wat gesprekken geweest en we zijn vervolgens met zes spelers naar Gerwen overgestapt.” Hans (‘moderne opkomende linksback’) vult hem aan: “Het betekende een flinke kwaliteitsimpuls voor RKGSV en de eerste twee seizoenen werden we meteen kampioen en promoveerden naar de vierde klasse.”

Meiden
Jammer genoeg was Leo toen al gestopt in het eerste elftal en de broers De Loo hebben alleen bij de veteranen van RKGSV geregeld samengespeeld. Anke (31), dochter van Leo, hoort het allemaal lachend aan. “Ik heb als vrouw de eer van RKGSV nog een tijd hooggehouden. Als linksbuiten. Ik was geen ster, maar vond het hartstikke leuk om te doen. We hadden een heel goed elftal, met meiden uit Gerwen, Nederwetten en Nuenen, en zijn in het tweede jaar van ons bestaan tot in de halve finale van het landelijk bekertoernooi geraakt.” Jack: “Onze zus Noor kon ook heel aardig voetballen. Ze stond zelfs in de belangstelling van Braakhuizen, maar mocht niet van onze vader. Zund, want ze had echt talent.”

Voetbal, het loopt als een rode draad door de familiegeschiedenis van ‘De Lootjes’. Ook Nick (zoon van Leo) en Daan (zoon van Jack) hebben het met de paplepen ingegoten gekregen. Met name Nick is een bijzonder geval. Was tot en met de A-jeugd veldspeler en belandde toen bij toeval in het doel. “Onze toenmalige keeper vroeg ons tijdens de training of we wat minder hard wilden schieten. Ik heb toen zijn plek maar ingenomen en vervolgens zelfs in het eerste elftal gekomen. Voornamelijk als tweede doelman trouwens, want ik had in Bram van de Sande een hele goede doelman voor me.”

Op een gegeven moment had Nick genoeg van het steeds maar op de bank zitten en hij ging weer voetballen. Opvallend genoeg ging hem dit ook goed af en hij belandde alsnog in het eerste. Als aanjager op het middenveld. “Ik heb dus uiteindelijk vanaf mijn zestiende in de selecties gespeeld en heb vorig seizoen na de promotiewedstrijd afscheid genomen. Ik ben nu nog stand-by en speel verder mijn wedstrijdjes in het tweede. Ach, laatst was ik weer gevraagd door de trainer, maar was het afgelast. Ik denk dat ik nog wel meekan, al train ik niet meer twee keer in de week. Ik hou mijn conditie mede op peil met darten. Ook leuk…”

Grote mond
Wellicht wel de meest talentvolle De Loo is Daan (18). Tenminste als we de rest moeten geloven. Hij speelde vanaf zijn vijfde bij RPC, maar lag er ook geruime tijd uit met een vervelende achillespeesblessure. Afgelopen seizoen speelde hij in JO19-1, maar had het niet echt meer naar zijn zin. “Ik heb toen met een grote mond gezegd dat als RKGSV zou promoveren, ik naar Gerwen zou komen. Hoofdtrainer Jeroen Vermaas is een paar keer komen kijken en wilde me er graag bijhebben. Ik heb dus mijn woord gehouden en speel nu bij RKGSV. Met veel plezier. Handhaven is ons doel en dit moet lukken!”

En dan zijn er nog de zonen van Hans. Ze zijn nu zestien en dertien en spelen bij FC Brandevoort in Helmond. “Misschien worden zij wel de volgende generatie De Loo  die bij RKGSV gaan spelen”, lacht hun vader. “Ze doen het prima, maar het is altijd afwachten of ze ook daadwerkelijk de kwaliteiten hebben voor een eerste elftal.” Leo, Jack en Hans kijken met plezier terug op een actieve carrière bij RKGSV en ook nu nog zijn ze geregeld op sportpark Gerwen te vinden. “Het is hier altijd heel gezellig en we hebben er hele mooie tijden meegemaakt. Naar uitwedstrijden met de bus en kampioensfeesten met de schutterij en de harmonie. Waar een klein dorpje groot in kan zijn!”

Dan wil Nick nog wat zeggen: “We zijn eigenlijk iemand vergeten: Manouk, de dochter van Noor. Zij heeft zo’n beetje aan de wieg gestaan van het vrouwenvoetbal in Gerwen. Ook zij heeft de kleuren van RKGSV verdedigd.” Ere wie ere toekomt…


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

26 december 2018 om 17:51

Dave zegt:

Mooi volk.


25 december 2018 om 13:39

Frank zegt:

Kiek se staan. de toppers van toen. Mooi verhaal!


25 december 2018 om 11:32

Harrie van Elderen zegt:

Jack, Hans, veel gelachen in Gerwen, leuke tijd, het ga jullie goed. Gr Harrie


24 december 2018 om 22:59

Rainer van bergen zegt:

Stuk voor stuk mooie mensen


24 december 2018 om 19:08

Jeroen Vermaas zegt:

Mooi stukje, geweldige mensen. Heb met ze mogen spelen en heb de jongere generatie onder mijn hoede. Karakter, vernuft en eerlijkheid zit in hun gene. Trots dat ik hun ken... fijne kerst en gelukkig&gezond 2019


24 december 2018 om 19:05

Henry Verheggen zegt:

Prachtige mensen altijd lachen. Ik ken ze ook van mij tijd bij Unitas 59 destijds. En mooie en goede voetballers.


Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

Kerstspecial Fam. De Loo: 'Eindhovense branie bij RKGSV'
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png