Machteloos UNA zakt verder weg na 2-1 nederlaag in Wychen

Gedurende de eerste twintig minuten was UNA op sportpark de Wychert in Wychen heer en meester. Maar ondanks het forse overwicht kwamen er nauwelijks kansen uit voort. Het grote manco van de Zeelster ploeg werd maar daarmee weer eens genadeloos blootgelegd.

(Door Thieu Vlemmix) Eén van de weinige momenten dat er sprake was een geheide scoringsmogelijkheid, vond plaats in de zestiende minuut. Jesse Wielinga stuurde de bal de diepte in, richting Brian Boogers, waarna de aanvoerder oog in oog kwam te staan met doelman Tijn van de Groes. Ook op dat moment werd duidelijk waaraan het bij UNA schort: scorend vermogen; de bal kon gemakkelijk door de goalie worden gekeerd.

Het doorslaggevend moment van het duel vond plaats in de 30e minuut. Bij een uitval van de thuisploeg trok Jelle Born zijn doorbrekende tegenstander opzichtig onderuit. De goeie arbiter Max Broekhuizen kon vervolgens niet anders dan rood trekken: de UNA verdediger moest derhalve het terrein verlaten. Daarna was het meteen gedaan met het overwicht. AWC had nu duidelijk het initiatief en slaagde wel, waar UNA tot dan had gefaald: scoren. Met een geplaatste kopbal bracht Youri Hubers zijn ploeg aan de leiding: 1-0.

Bij UNA waren vandaag Tom Scheepers en Louisben Jagt weer van de partij, waardoor Jesse Wielinga terugging naar zijn plaats op het middenveld. Dat op zich zag er voor de aanvang veelbelovend uit tegen de ploeg waartegen destijds thuis moeizaam werd gelijkgespeeld (1-1 gelijkmaker in de laatste minuut, kopgoal van Yoeri Sijbers). Nadien is het voor beide ploegen minder goed gegaan. UNA stond toen nog tweede plek maar zakte later in het seizoen steeds verder af. Voor AWC geldt zelfs dat ze, als ze niet opletten, nog kunnen degraderen.

Na de pauze besloot coach Harrie Gommans om, met z’n tienen, linksachter Louisben Jagt een nog meer aanvallende rol te geven en achterin zijn ploeg met drieën (Tom Scheepers, Yoeri Sijbers en Rhoan Boudewijns) te laten verdedigen. En op zich ging dat best goed. UNA greep opnieuw initiatief en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Zoals bij de voorzet na een actie van Sten Senders, waarbij Brian Boogers de bal niet goed met het hoofd raakte.

Daar stond ook een goeie redding van Giel Flokkers tegenover. Maar ook hij boog uiteindelijk het hoofd nadat hij een bal op de doellijn nog net leek te kunnen redden;  helaas voor hem werd geconstateerd dat ie een fractie over de doellijn was geweest: 2-0 (76e minuut).

UNA speelde nu alles of niks. Toen een voorzet van Sten Senders in de 84e minuut via een speler van AWC over de doellijn werd gefrommeld (2-1) zat er bijna nog een gelijkspel in. Maar dat zou toch wel een beetje teveel van het goede zijn geweest….