BES/De Valk moet zich gaan richten op de nacompetitie. Rood Wit V pakt belangrijke overwinning

BES/DE VALK RICHT HAAR PIJLEN VOL OP DE NACOMPETITIE NA GELIJKSPEL BIJ MARGRIET
De kans was nog zeer klein, maar na het gelijkspel tegen Margriet kan er definitief een streep door het kampioenschap in de zaterdag 4de Klasse G worden gezet. Is Oss kwam de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In het eerste kwart van de wedstrijd was het de thuisploeg dat de lakens uitdeelde en mocht BES/De Valk niet klagen dat het daar ongeschonden door wist te komen. Zo was het al snel een schot van Govanni Reuvers dat van de doellijn weggekopt moest worden door verdediger Brent Broeren. Diezelfde Brent Broeren verslikte zich enkele minuten later bij het uitverdedigen en kon ternauwernood met een sliding de inzet van Rens Wuestenenk onschadelijk maken. In de twintigste minuut moest doelman Ivo Gulpers handelend optreden door een schot van Rens Wuestenenk te keren in de korte hoek. Na een half uur kwamen de bezoekers voor het eerst dreigend voor het doel van Margriet, aanvaller Romario Aveloo zag zijn schot een meter voorlangs het doel verdwijnen. Joost Thomassen kreeg niet veel later ook een schietkans, zijn inzet kon eenvoudig gepakt worden door doelman Merijn van Soest. Waar BES/De Valk beter in de wedstrijd leek te komen, was het een minuut later raak voor Margriet. Govanni Reuvers schoot van buiten het strafschopgebied knap raak voor de thuisploeg 1-0. Lang kon Margriet niet genieten van de voorsprong, na een vlot lopende aanval over de rechterkant was het aanvoerder Mohamed Oukadi die de trekker overhaalde voor de snelle gelijkmaker 1-1.

Aan het begin van de tweede helft leek BES/De Valk de wedstrijd bij de hand te nemen en leek het wachten op een tweede Valkenswaardse treffer. Doelpuntenmaker Mohamed Oukadi zag een afstandsschot knap uit de hoek getikt worden door doelman Merijn van Soest. Ook een vrije trap van Mohamed Oukadi werd onschadelijk gemaakt door de Ossche doelman. Halverwege de tweede helft liet Margriet aanvallend weer van zich doen spreken. Zo was invaller Loe van Dijk gevaarlijk met een kopbal dat rakelings naast ging. Ook invaller Liam van Beuningen dook gevaarlijk op voor doelman Ivo Gulpers, maar zijn inzet ging ruim voorlangs het doel. Invaller Glensly Eleonora dook tien minuten voor het einde gevaarlijk op voor het doel van Margriet, maar de aanvaller kreeg de bal niet lekker mee en kon zodoende tot hoekschop verwerkt worden. Uit die hoekschop kopte middenvelder Oleksandr Nikolaienko net naast. In de absolute slotfase ging BES/De Valk alles of niets spelen en drong het Margriet ver terug, uit één van de vele hoekschoppen leek Romario Aveloo te gaan scoren maar miste de bal volledig. De bal viel daarna voor de voeten van de mee naar voren gekomen doelman Ivo Gulpers, die miste het doel op enkele centimeters en daarmee was de laatste kans verkeken op de overwinning.

BES/De Valk had het geluk niet aan haar zijde en kan nu met nog enkel de thuiswedstrijd tegen SV De Braak voor de boeg zich nu gaan concentreren op de nacompetitie om alsnog te proberen promotie naar de 3de Klasse te bewerkstelligen.

MARGRIET: Merijn van Soest; Cas van Liebergen, Kevin van Tongeren, Roy Koenders, Thijmen van Donzel; Veron Lionarons, Rayen Maas(75. Samed Bayar), Mats van Liebergen; Govanni Reuvers(75. Liam van Beuningen), Rafael Lionarons(75. Jeslin van Dijk), Rens Wuestenenk(62. Loe van Dijk)

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Rico Foliant, Brent Broeren, Daan Donners(68. Glensly Eleonora), Jorvimaar Julia; Mohamed Oukadi, Niels van Gerven, Oleksandr Nikolaienko, Jean-Marc Clare(29. Miel Senders); Romario Aveloo, Joost Thomassen

Vizier Rood-Wit V niet op scherp.
In de eerste tien minuten van het spel waren er al verschillende veelbelovende kansen, maar het doel werd niet gevonden. Bart Coppens, Stef Fasen en Jan van Hout kregen de grootste mogelijkheden.

Uiteindelijk was het Stef Fasen die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Niet veel later kwam DBN echter terug met een prachtig doelpunt van hun sterk spelende nummer 10, Simo Rechchad. Hij slalomde door de verdediging en schoot de bal hard in de bovenhoek. Kort voor rust bracht Dennis van de Weijer de stand op 2-1. In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld zichtbaar, met veel kansen voor zowel Rood-Wit. DBN bleef gevaarlijk op de counter, waar Simo opnieuw de gelijkmaker wist te maken.

In de 85e minuut leverde de opkomende vleugelverdediger Lars van Kalderkerken een perfecte voorzet af op het hoofd van Jan van Hout. De spits verlengde de bal in de lange hoek, waardoor Rood-Wit uiteindelijk met de verdiende drie punten aan de haal ging.