logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transfernieuws. Patrick Kraker blijft en Efekan Aydin terug bij Gestel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Blatter Legal Basemans Schoenen

10 december 2018 | 1e klasse C

Best Vooruit - Prinses Irene: 4-0


Deel dit bericht:


Strijdplan Best Vooruit tegen Princes Irene perfect 

Na twee verliespartijen is het voor Best Vooruit noodzaak vandaag een goed resultaat te boeken. Dat geeft lucht om uit de onderste regionen weg te blijven en vertrouwen voor de tweede helft van de competitie die aanstaande is. Princes Irene lijkt hiervoor een ideale tegenstander: ook hun verblijven aan de onderkant van het rechter rijtje.

De aftrap heeft nog maar net plaats gevonden en Princes Irene krijgt een dot van een kans.Wout Soetekouw wordt vrij gespeeld en kan de bal richting doel schieten. Daan van Kessel van Best Vooruit weet ter nauwernood de bal nog te raken met als gevolg dat de bal naast gaat. De hoekschop levert niets op. Best Vooruit wordt hier toch even wakker geschud. Best Vooruit weet nu het doel van Princes Irene te vinden. Via Thijs van de Linden komt de bal bij Tim Fiolet en met een enorme uithaal weet hij het vijandelijke doel niet op een juiste plek te vinden om te kunnen scoren. Daarna volgt er een lange periode van onrustig spel, verkeerde passes en het niet goed kunnen vinden. Beide elftallen hebben hier een abonnement op. Zo rond de 30ste minuut komt er wat meer leven in de brouwerij. Best Vooruit weet via Tom Kastelijn (veel coachend), Tim Filolet en Daan van Kessel een aardig voetbalcombinatie te creëren maar de afronding laat te wensen over. In de 32 ste minuut is het Daan van Kessel die met een mooie uithaal de doelman Luc van Vlisteren even test en die slaagt met een voldoende. Een voorzet gegeven door Thijs van de Linden Best Vooruit wordt door Tim Fiolet prima ingekopt echter ook hier weet Luc Soetekouw redding te brengen. Best Vooruit heeft met name in het laatste kwartier van de eerste helft een duidelijk overwicht. Helaas is de ruststand 0-0.

De tweede helft is amper begonnen of Best Vooruit weet de 1-0 te scoren. Kenneth van de Wiel weet op de linkerflank door te breken en geeft een werkelijk op maat voorzet af op de inkomende Thijs van de Linden die op geheel eigen artistieke wijze afronden. Princes Irene weet even geen raad met deze overweldigende start van Best Vooruit. Toch moet doelman Bjarne Bakker geheel gestrekt naar de hoek gaan als er een voorzet van Princes Irene verlengt wordt door Tim van der Heijden. Best Vooruit komt met de schrik vrij.

Hierna is het Best Vooruit wat de klok slaat. Aanval op aanval richting doel Princes Irene. Sommige zijn het inlijsten waard. Zo ook in de 55 minuut. Na prima combinatie voetbal wordt een vrije trap toegekend aan Best Vooruit .Tim Fiolet weet op maat precies het hoofd van Thijs van de Linden te vinden die de bal prachtig verlengd in de verre hoek en dus de 2-0 laat aantekenen.

Na dit doelpunt weet Robin Buiks Kenneth van de Wiel te bereiken echter deze kans wordt voor open doel gemist, jammer. In de 69ste minuut laat doelman Bjarne Bakker weer even zien waarom hij op dit moment de onbetwiste nr1 van Best Vooruit is. Na een voorzet van Princes Irene komt de bal bij Tim van de Brand die de bal maar voor het intikken heeft ware het niet dat de doelman van Best Vooruit met een katachtige redding zijn doel schoon houdt. Nog geen minuut later is het good old Ronald de Koning met onvoorstelbare precisie de bal in de loop geeft van Robin Buiks. Ditmaal weet de spits hier wel raad mee 3-0. Best Vooruit blijft druk zetten. Uiteindelijk weet de veel betere ploeg vandaag nogmaals te scoren. Een pass van achteruit door Bram Toebes wordt mee genomen door Tom Kastelijn die met een meer dan geweldige uithaal de 4-0 laat aantekenen.

De drie punten zijn vandaag meer dan verdiend in Best gebleven. Komende week speelt Best Vooruit tegen Leones.

Best Vooruit: Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Ronald de Koning, Thomas van Heukelom, Tom Kastelijn, Robin Buiks, Kenneth van de Wiel (80 Teun van Genugten), Thijs van der Linden (82 Elmo Hertogh) Tim Fiolet, Daan van Kessel.

Prinses Irene zakt door ondergrens (verslag Prinses Irene)

Komende zondag speelt Prinses Irene de (degradatie)kraker tegen buurman HVCH. De coach van HVCH, Maarten van Vugh,t kwam in Best kijken omdat de wedstrijd van  zijn eigen ploeg was afgelast. Hij moet geschrokken zijn van het niveau dat in Best op de mat werd gelegd. Prinses Irene speelde zo ongeveer de slechtste wedstrijd in Jaren en verloor na een 0-0 ruststand met 4-0. Was het nu zo geweest dat Best Vooruit de pannen van het dak speelde dan kon je het nog begrijpen, maar dat was zeker niet zo. Prinses Irene zakte door de ondergrens zoals dat heet in het voetbaljargon.

Prinses Irene had de nodige blessures en begon bijvoorbeeld met Luc van Vilsteren in het doel, die dat overigens prima invulde. In de spits stond Wout Soetekouw geposteerd een talentvolle eerste jaar senior, die het echter ook moeilijk had in een niet draaiend elftal. Prinses Irene begon erg goed aan de wedstrijd en in de 2e minuut was het al dicht bij een doelpunt. Een schot van Gijs van Erp werd  gekraakt. Wibe van Rooij kreeg ook nog een schietkans na zo’n 15 minuten uit een voorzet van Tim van der Heijden. Daarmee was het wel gedaan met de kansen. Ook Best Vooruit wist niets af te dwingen, al kregen ze in de slotfase van de 1e helft nog een schietkans na een misser in de achterhoede.

De 2e helft begon slecht voor de Oranjes. In de 47e minuut mocht Van de Wiel vrij opkomen en zijn voorzet werd binnen getikt door Thijs v.d. Linden. Prinses Irene was in het vervolg  helemaal van de leg. Van Vilsteren redde nog knap toen een aanvaller alleen voor hem opdook en een van de voorwaartsen miste een open kans. Uit een vrije trap kwam de 2-0 voort. Het was opnieuw Van de Linden die scoorde.  De wedstrijd had nog een andere wending kunnen krijgen als een schot van Wibe van Rooij, niet snoeihard op de paal was geëindigd. Een paar minuten later werd Tim van der Heijden door Soetekouw vrij voor doelman Bakker gezet, maar hij schoot tegen hem op. Nadat opnieuw het veld helemaal open lag kon aanvoerder Ronald Koning Buiks in de diepte aanspelen, die uiterst koel raak stiftte. In de slotminuut kwam er nog wat extra zou in de wonden, toen Kastelijns ook weer alle vrijheid kreeg en raakt schoot.

Waar tot voor een paar weken, Prinses Irene een paar nederlagen kreeg, waar het meer verdiend had, is dit de laatste 2 wedstrijden niet het geval. Met nam dat er al 5 (!) wedstrijden niet gescoord is ondergraaft het zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen. Misschien is de  “El Clásico”  tegen HVCH komende  zondag het moment om  het tij te keren!

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png