Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

25 november 2018 | - Wedstrijd van de week 

Riethoven verliest van Hulsel, maar vooral van zichzelf…


Deel dit bericht:


Riethoven heeft de nederlaag tegen Hulsel (2-1) voornamelijk aan zichzelf te wijten.

Het optreden van de scheidsrechter was inderdaad niet hoogstaand, maar de nederlaag tegen Hulsel (2-1) had Riethoven uiteindelijk toch voornamelijk aan zichzelf te wijten. Twee keer zag de defensie van de koploper er niet goed uit en profiteerde de thuisclub optimaal. Bovendien miste Riethoven enkele opgelegde kansen en had het in Hulsel-doelman Michiel van Limpt een grote sta-in-de-weg.
De boomlange keeper, overgekomen van Bladella, was zondag de uitblinker in een koude en weinig verheffende topper in de vijfde klasse E. “Ik speelde in een vriendenelftal op zaterdagmiddag en toen mijn broer Julian aangaf bij Hulsel in de selectie te gaan voetballen, vroeg hij of ik zin had om mee te gaan. Het leek me wel wat om met hem samen te kunnen blijven spelen en ik heb de overstap gemaakt. Het bevalt me hier prima. We hebben een leuke groep en ik denk dat we met Hulsel nog beter kunnen. Riethoven heeft een goed elftal, maar wij waren vandaag onverzettelijk.”
En daarmee sloeg Van Limpt de spijker op zijn kop. Waar Riethoven na de vlotte 1-0 achterstand verwoed op jacht ging naar de gelijkmaker, bleef Hulsel – soms met kunst- en vliegwerk – dapper overeind. Met aan het hoofd de doelman, die met enkele knappe reddingen een doelpunt van de bezoekers voorkwam. Gijs van Otten en Willem Tops hadden moeten scoren, maar Van Limpt gaf geen krimp. “Natuurlijk is de competitie nog lang, maar het zou fantastisch zijn als we kunnen meedoen om promotie naar de vierde klasse”, aldus de Bladelse goalie. “Misschien kan ik dan wel wat vrienden overhalen om ook naar Hulsel te komen…”
Discutabel
Voor Riethoven zit er niets anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen. Te veel spelers én trainer Stefan de Graef stoorden zich aan de soms wat discutabele beslissingen van scheidsrechter Van Rijswijk, maar de nederlaag was toch écht het gevolg van het missen van kansen. Bovendien had de leidsman – uiteraard – geen schuld aan de twee tegentreffers. Van Rijswijk kon in de 5de minuut niks anders dan naar de strafschopstip wijzen, toen doelman Eric Verhagen een doorgebroken speler neerhaalde. Sterker nog, hij was coulant, door de keeper slechts geel te geven.
Michiel van Limpt verschalkte vervolgens zijn collega en schoot onberispelijk in. Met deze 1-0 voorsprong nam Hulsel even wat gas terug en dit bood Riethoven de mogelijkheid om beter in de wedstrijd te komen. Er kwam kansen, maar zoals gezegd was Van Limpt haast niet te kloppen. Nauwelijks vijf minuten in de tweede helft kwam Hulsel uit het niets op 2-0. Een hoge vrije trap werd door Stef Rooijmans met het hoofd panklaar gelegd voor Julian van Limpt, die van dichtbij de bal binnenschoof.
Passend
Met de moed der wanhoop trok Riethoven weer ten strijde, maar de frustraties liepen bij sommige roodwitten steeds verder op. Jammer, want een Riethoven in goeden doen, moet van Hulsel kunnen winnen. In de 58ste minuut werd het 2-1, toen invaller Joey van Otten een voorzet van Harm Theuws simpel kon intikken, maar verder liet Hulsel het niet meer komen. Van Limpt redde knap op een schot van Tim van de Graaf. Aan de andere kant had Rooijmans de 3-1 op zijn schoen, maar zijn inzet ging over. In de slotfase kreeg Theuws nog rood en zorgde hij – onbedoeld – voor een passend einde van deze vervelende voetbalmiddag voor Riethoven.

Opstellingen:

Hulsel: 1. Michiel van Limpt, 2. Tom Schellekens, 3. Twan Corsten, 4. Ruud van der Heijden, 5. Michel Verburg, 6. Stein van Rooij, 7. Julian van Limpt, 8. Joris van der Heijden, 9. Stef Rooijmans, 10. Kobe Habets, 11. Tom van der Heijden (12. Ron van Gompel).

Riethoven: 1. Eric Verhagen, 2. Harm Theuws, 3. Lars van Driel, 4. Tom Smulders (14. Joris van Beek), 5. Tim Wouters, 6. Willem Tops, 7. Sander Snellens, 9. Koen Donkers (12. Rutger van Grootel), 10. Tim van de Graaf, 11. Jonathan Gijrath (8. Joey van Otten), 13. Gijs van Otten.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Riethoven verliest van Hulsel, maar vooral van zichzelf…
(Door Willem Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png