logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 oktober 2018 | - Column 

Column Noud van Buul 'de kelder van het amateurvoetbal'


Deel dit bericht:


Noud van Buul bezocht afgelopen zondag de wedstrijd tussen Terlo en Knegselse Boys. Twee clubs waar Van Buul een verleden heeft.

In 1974 werd ik trainer / speler bij Knegselse Boys. Mijn leermeester Jan Dekkers was bij de club vertrokken en met hem zijn broers, zwager en vriend. Wim Telkamp volgde hem voor twee seizoenen op. Ik wilde heel graag trainer / speler worden .... Toen was het mijn beurt. Op dinsdag kwam ik vanuit Leiden naar Knegsel om te trainen en de donderdagavond training werd naar vrijdag verzet (Op donderdag trainde ik DOSR 2 uit Roelofsarendsveen; als ik op vrijdag eens een vrije dag nam reed ik na die donderdag training huiswaarts; ik zat vaak zo steendood dat ik bij Best voor de laatste 25 minuten mijn auto even op de ventweg zette om uit te rusten ...) Ik werd opgezadeld met jongens van eigen bodem en in het "ons kent ons" had ik niet meteen het overwicht en we misten "wat" kwaliteit... We gingen dan ook een loodzwaar seizoen tegemoet; verloren acht keer met 1-0 en daalden af.

Ab van Balen was de voorzitter bij mijn benoeming; een jaar later werd Bert Smolders voorzitter (Harrie van Megen de trainer van Vessem over Ab: "Noudje niet te geloven dat jullie met zo'n voorzitter zo laag staan; wat kan die praten"; van Bert kreeg ik dit jaar na het behalen van het kampioenschap met Heeze nog een mooie felicitatie in de brievenbus.) Later is het met mij toch nog goed gekomen ..... Knegselse Boys is zelfs even 6e klas geweest maar volgens Voetbalnederland spelen zij vanaf seizoen 2003/2004 in de 5e klas: o.l.v. trainer Toon Daniëls behaalden zij zelfs eens een tweede plaats en wonnen een periodetitel om deel te mogen nemen aan de nacompetitie voor promotie. Het zou mooi zijn geweest als de Boys – waarvan mijn vader de medeoprichter is – eens in de 4e klas zouden acteren .......

Na drie seizoen werkzaam te zijn geweest bij RKVV Bergeijk als trainer van de A junioren en 2e team ging ik in juli 1979 als hoofdtrainer naar Terlo. Een heel mooie club waar Jan den Dijkman eens een koe verkocht om het einde van het seizoen te vieren; waar het in de Antonio Bar altijd feest was en waar duizendpoot Harrie Senders binnen de club van alles regelde: hij wist mij in die tijd ook zo ver te krijgen om op de wekelijkse rikavond van de club Sinterklaas te spelen omdat de echte verhinderd was ...... Ik kwam op "het durpke" terecht bij voorzitter Joep Kuyken "de mister"; Fons Antonis (secretaris) die alles voor de roodgroenen over had en Leo Verhoeven (penningmeester) die buiten zijn functie nog veel meer werkzaamheden voor de club deed; de vader van de huidige voorzitter Marc Verhoeven. Mijn elftalleiders waren Piet Daas en Kees Geerts; van Kees heb ik geërfd "Hoef er onder" oftewel "Vrouw en kinderen eerst" als het paniek werd in de achterhoede .... Frans Huybers was hoofdman bij de jeugd. Kei goeie gasten! Drie seizoenen was ik er hoofdtrainer en steeds eindigden we in de middenmoot maar aan het einde van elk seizoen kwam Mister Joep: "We hebben weer mooi gedraaid Noudje" en ik kreeg een extraatje van 700 gulden. Begin tachtiger jaren speelde Terlo ook vijfde klas maar bij Voetbalnederland hebben ze vervolgens een aantal seizoenen gemist: maar zeker vanaf 1998/1999 zijn de gegevens weer boven water: Terlo steeds in de 5e klas met een hoogste notering, de zesde plaats.

De wedstrijd
Na een aftastend begin kunnen we na acht minuten een schot vanaf 20 meter noteren van Knegselse Boys speler Hein Willems die net overgaat. Enkele minuten later komt de dalende hoge bal in het strafschopgebied tegen de handen van een Terlo speler maar de arbiter liet doorspelen. Terlo zette daar in deze fase toch wel enkele leuke dingen tegenover maar de fijn afstemming ontbrak; zo liep de spits bij een steekpass buitenspel. In de 13e minuut een prima voorzet van Danny Smolders van Terlo maar zijn medespeler ging hier slordig mee om: kopbal naast. Amper twee minuten later zet Bergeijkenaar Sten van Poppel zijn teamgenoot Sebastiaan Kromwijk vrij voor de keeper maar ook hij wist de sluitpost Robin van Bree van de Knegselse Boys niet te verschalken. Even later komt er een hoekschop voor Knegselse Boys en Tim Geerts weet de geheel vrij staande Bas Sesink te bereiken die binnenkopt: 0-1. In de 22e minuut staat Cas Janssen - verdediger van de Boys - aan de verkeerde zijde te dekken en als de aanvaller van Terlo in het strafschopgebied is wordt deze neergehaald: penalty. Helaas voor Terlo: Sebastiaan Kromwijk schiet naast. Mijn Bergeijk spelers van weleer - Frank Simons (nu Terlo supporter, waar hij in de jeugd speelde) en Adriaan Burgmans (nu keeperstrainer bij Terlo) - die aanwezig waren vonden dat de scheids naast een strafschop ook "de kaart van vertrek" had kunnen geven; inderdaad, maar de leidsman greep niet naar de borstzak.

Hiermee is het doemscenario voor Terlo nog niet verdwenen: net voor het half uur raakt Koen Snellens de bal wel zeer ongelukkig en verdwijnt in eigen doel: 0-2. Driemaal een 100% kans laten liggen en de tegenslag bij het tweede doelpunt komt de thuisploeg niet meer te boven. Tien minuten na rust gaat de wedstrijd definitief op slot: een sterke combinatie tussen Koen Heijmans, Tim Geerts en Bas Sesink wordt door laatstgenoemde verzilverd: 0-3. Na 70 minuten wordt Rick van Rooij van de rood-groenen in scoringspositie nog goed aangespeeld maar zijn controle is onvoldoende en ook een minuut later krijgt Tom van der Steen van de oranje-zwarten nog een aardige mogelijkheid. Twaalf minuten voor tijd geeft Kuipers van de Boys een prima voorzet op Tom van der Steen en deze wordt onreglementair onderuitgehaald: Bas Sesink maakt zijn 3e goal: 0-4. Volgens een betrouwbare bron was het zeven jaar geleden dat Knegselse Boys bij Terlo gewonnen had.

Wie klautert wanneer uit het dal
Voor Terlo na vier competitiewedstrijden nul punten en een doelsaldo van 1-14 is er nog geen licht aan de horizon; ook zal de mentale weerbaarheid omhoog moeten; na drie uitgelezen mogelijkheden in deze wedstrijd die gemist werden en het eigen doelpunt wat de 0-2 werd gingen de kopjes wel erg naar beneden; Knegselse Boys heeft na drie wedstrijden zeven punten en lijkt daarbij aardig op weg om een geambieerde top vijf positie te behalen; alhoewel; de weg is nog lang ...........

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png