Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 oktober 2018 | - Wedstrijd van de week 

Promotie hoog op verlanglijstje EFC


Deel dit bericht:


Gestel-EFC in de tweede klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Roland Schuermans, de nieuwe trainer van EFC.


Het is zijn eerste klus in deze regio en tot nu toe bevalt het Roland Schuermans uitstekend. De nieuwe trainer van EFC was voornamelijk werkzaam in de regio Tilburg/Den Bosch en kan worden betiteld als een zeer ervaren oefenmeester. "We zijn natuurlijk pas een week of zes bezig, maar het ziet er goed uit. EFC heeft de ambitie om terug te keren naar de eerste klasse."

De ploeg uit Eersel is het seizoen prima gestart. Door in het bekertoernooi en na twee competitiewedstrijden nog zonder puntverlies. Hilvaria, al ruim een jaar ongeslagen en gepromoveerd uit de derde klasse, werd met 2-0 verslagen en afgelopen zondag werd met dezelfde cijfers Rood Wit V. geklopt. En dit met tien man, want nieuweling Anwar Janssen kreeg een rode kaart. "We hebben karakter getoond", oordeelt Schuermans. "Bovendien waren we gewoon fitter dan de tegenstander en konden we tot aan het einde blijven strijden."

Veel heeft de nieuwe trainer niet gewijzigd aan zijn elftal. "Er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen en met Bas Bartels zijn we ook een hele goede speler kwijtgeraakt. Op zijn plek speelt nu Jesse van Gerwen en die doet het uitstekend. In eerste instantie stond Rob Verstappen op die positie, maar was een wedstrijd verhinderd en toen heeft Jesse hem meer dan goed vervangen. Dit geeft ook wel aan dat niemand zeker is van zijn plek. Met Anwar Janssen en Jeroen Hakkens hebben we de selectie niet alleen kwantitatief verbeterd, maar ook kwalitatief. De concurrentie is groter geworden."

Punt
Schuermans complimenteert zijn voorganger Ronald Tielemans, die de juiste mentaliteit in de groep heeft gebracht, maar drie keer in het zicht van de haven strandde. "Je merkt aan alles dat deze club toe is aan een succesje", aldus Schuermans. "We gaan ons ook niet verschuilen. Als je drie keer achter elkaar tweede wordt en er op papier alleen maar sterker op bent geworden, wordt het tijd dat je promoveert. Punt! Niet dat we nu meteen de huizenhoge favoriet voor de titel zijn, maar het is wel de kortste weg naar promotie. Onze ambitie is dus duidelijk."

Die gretigheid wil Schuermans zondag ook terug zien in de uitwedstrijd tegen VV Gestel. De Eindhovense ploeg, gedegradeerd uit de eerste klasse, heeft vier punten en is er alles aan gelegen om de koploper pootje te lichten. Schuermans: "Gestel is voor velen een beetje het lelijke eendje, maar ze hebben individueel gewoon hele goede spelers. Het is een team dat van iedereen kan winnen. En dan hebben ze ook nog good old Toon van Veen in het doel. In de voorbereiding speelden we gelijk (2-2, red.), en als we nu willen winnen, moeten we écht vol aan de bak!"

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Promotie hoog op verlanglijstje EFC
(Door Willem Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png