logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Unitas'59 versterkt zich met twee spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

16 oktober 2018 | - Buitenspel / Topper van toen 

Buitenspel/Toppers van toen: Gebr. Van den Dungen (EMK)


Deel dit bericht:


Hieronder een interview met de gebroeders Van den Dungen oud voetballers van EMK. Hoe vergaat het hen na een leven als amateurvoetballer.

Toppers in het amateurvoetbal zijn er voldoende, met name eind vorige eeuw en begin deze eeuw, toen het amateurvoetbal meer centraal stond dan in de huidige tijd. Met de nieuwe ontwikkelingen is er voor de huidige amateurvoetballer meer dan alleen voetbal.

Vaak hoor je van oud-amateurvoetballers niet zo veel meer. Sommigen zijn trainer geworden en sommigen vervullen een taak binnen een club. Maar het overgrote deel is niet of nauwelijks meer betrokken bij het amateurvoetbal.
We hebben een speurtocht gemaakt in het verleden en uit de vele namen zijn we in de eerste editie begonnen met Nick van den Heuvel, daarna zijn Ritchie Schiffer, Mark Sleddens, Martijn van de Rijt, Niels van Woerkun, Paul Purchel, Maikel Kluytmans, Jeroen van den Berk en René van den Nieuwenhof de revue gepasseerd. In deze editie laten we niet een persoon aan het woord maar drie. De gebroeders Van den Dungen die jarenlang het eerste elftal van EMK diende.

Als je zegt EMK dan kom je al snel uit op de gebroeders Van den Dungen. John, Laurens en William speelde bijna hun leven lang als amateurvoetballer bij de club uit Nuenen en hebben gezamenlijk meer dan 1000 wedstrijden op hun naam staan als eerste elftalspeler. Deze drie 'echte clubmensen' horen zeker in het rijtje thuis van deze rubriek 'topper(s) van toen'. We stellen de gebroeders Van den Dungen een aantal vragen over het leven na het voetbal als 1e elftalspeler.

Stel je even nader voor aan het Amateurvoetbaleindhoven-publiek
John: John van den Dungen, middelste van de Daltons (14-03-1967) getrouwd met Claudia en vader van Jeanic en Sem. Inmiddels 40 jaar lid van EMK en voormalig voorstopper.

Laurens: De Jongste Dalton in dit rijtje, hoop dit kalender jaar de respectabele leeftijd van 50 te halen. Samenwonend met Susanne en trotse papa van Tijn (11) en Faye (8). Sinds 12 jaar het Brabantse ingeruild voor het Noord-Limburgse (klinkt minder erg)

William: Ik ben de oudste van de drie (25-06-1964) getrouwd met Anita en vader van Britt en Bo. In mijn actieve carrière heb ik vanaf 1979 (met een debuut op 15-jarige leeftijd ) tot mijn 32e jaar in de spits gespeeld bij EMK met een uitstapje van twee seizoenen Woenselse Boys.

Wat doe je nu in het dagelijks leven
John: Momenteel werkzaam bij EDCO Eindhoven BV op de afdeling Debiteurenbeheer. Voorheen als financieel administratief medewerkergewerkt bij verschillende bedrijven.

Laurens: Sinds jaar en dag werkzaam in het MMC Veldhoven. Diverse functies en afdelingen doorlopen, nu al weer zes jaar werkzaam op de afdeling Ziekenhuis Apotheek, waar ik belast ben met administratieve taken.

William:
Ben al ruim 28 jaar werkzaam bij Leeuwerik Plaat in Acht. Werk hier met een leuk team samen op de afdeling verkoop binnendienst .

Hoe is het leven vergaan -tot nu toe- zonder actief te zijn als 1e elftal speler
John: Voetbal is en blijft mijn passie. Niet meer zozeer actief als speler. Ben ook wat behoudender geworden nadat ik twee jaar geleden een bypass operatie heb ondergaan met vier omleidingen.

Laurens: Aangezien voetbal mijn interesse had en altijd zou blijven houden was het toch een hard gelag om niet meer zondags om 14:30 uur op het veld te staan. Heb mijn kicks derhalve ook weer uit de wilgen gehaald en heb vervolgens nog een paar jaar gevoetbald bij de plaatselijke club, Wittenhorst. Eerst in het 3e elftal en later nog bij de veteranen.

William: Na het voetbal heb ik nog enkele jaren tennisles gehad op de Geldropbanen en heb twee jaar competitie gespeeld in mixed team op Tegenbosch. Wegens kruisbandblessure gestopt met tennis en in de wijk waar ik woon al weer vele jaren actief als recreatief loper bij " Loopgroep Blixemsnel".

Ben je nog direct betrokken bij het amateurvoetbal in een bepaalde functie binnen een club
John: Naast mijn actieve voetballeven ben ik altijd betrokken gebleven bij de club. Heb de carrière van mijn zoon Sem vanuit de F4 tot inmiddels 1e elftalspeler meegemaakt als trainer/leider. Tevens in tal van commissies gezeten en zelfs achter de bar gestaan.

Laurens: Ook mijn zoon houdt de familie stamboom betreffende het voetbal in ere. Ik ben betrokken geweest bij zijn eerste bal contacten en doe dat inmiddels nog steeds. Ben Assistent trainer van zijn lichting, dit seizoen komt hij uit in de JO12-1.

William: Ik ben vader van twee dochters en heb enkele jaren als coach langs het hockeyveld gestaan en ga tijdens het seizoen altijd nog wel een wedstrijd of 4 a 5 naar EMK kijken. Ik ben niet meer verbonden aan een bepaalde club of functie, maar met enkele vrijwilligers vormen wij het TAG team (tiener activiteiten groep) binnen de wijk Blixembosch om tieners een vijftal activiteiten per jaar te laten beleven (o.a. karten en waterskiën).

Volg je het amateurvoetbal (met name 1e elftallen) nog op de voet
John: Maak al jaren deel uit van de Technische Staf en sta nog elke dinsdag en donderdag als assistent op het veld en volg wekelijks de verrichtingen van 1e elftal.

Laurens: Via de "social media" kanalen volg ik het nog zeker. Ga zeker ook nog een aantal keren per jaar naar een wedstrijd van EMK dan wel Wittenhorst kijken, sfeertje langs de lijn blijft trekken. Zeker bij EMK is het terugzien van oude bekende altijd gezellig.

William: Zoals aangegeven ga ik nog een 4 a 5 wedstrijden per jaar kijken bij EMK en ik neem op maandagmorgen altijd even de uitslagen door met mijn collega's (Mark Coolen tot dit jaar actief bij Wodan en Peter Smulders tot dit jaar actief bij SV Brandevoort)

Hoogtepunten als 1e elftal speler
John: Samen met mijn broers het kampioenschap vieren en zodoende promotie af te dwingen.

Laurens: Ook op zeer jeugdige leeftijd mijn debuut mogen maken in EMK-1 en vervolgens de overstap gemaakt van de B1 naar het eerste elftal. Het kampioenschap, waar mijn broer John aan memoreert, was inderdaad geweldig om dat met je broers te mogen delen.

William: Ik mocht op 15 jarige leeftijd invallen in een beslissingswedstrijd in de 70e minuut. Tien minuten later maakte ik de beslissende goal voor meer dan 1.000 man publiek. Dat was geweldig!
Dieptepunten als 1e elftal speler
John: Na een tactisch meningsverschil met onze toenmalige hoofdtrainer samen met mijn twee broers van het veld stappen en daardoor een schorsing van 12 wedstrijden krijgen van de club. Dit was toen tevens einde seizoen.

Laurens: Buiten bepaalde kwetsuren die ik helaas opgelopen heb in al die jaren, is de opgelegde schorsing van het bestuur wel het echte dieptepunt. Kan trainer nog vervloeken wat hij ons toen aandeed.

William: Ook de 12 wedstrijden schorsing in mijn laatste jaar als voetballer. Dit betekende een vroeger afscheid als voetballer
Meest bijgebleven spelers uit je spelersloopbaan
John: Cees Brouwers, die moest het binnen het veld (net als ik) niet hebben van zijn techniek, buiten het veld de grootste sfeermaker. Ruud Bijsterveld, helaas veel te vroeg overleden, had nog een mooie carrière voor de boeg.

Laurens: Zonder pardon Cees Brouwer, verder Henk Lemmens, Stefan van de Heijden, Danny van Alphen en Gerard van Happen.

William: Bij EMK mogen spelen met gebroeders Jansen, Cees Brouwers en Peer van Gogh. Bij Woenselse Boys met Ari Heezen, Henk de Roo, de gebroeders Rooijakkers en Smidje.

Meest bijgebleven trainers uit je spelersloopbaan
John: De altijd fanatieke Willy van der Heijden en 'good old' Noud van der Vleuten.

Laurens: Van iedere trainer leer je wel iets, er zijn er genoeg de revue gepasseerd in al die jaren, maar voornamelijk de passie en bevlogenheid van Willy vd Heijden staat mij het meest bij.

William: Willy van der Heijden (nu nog actief bij Unitas ) en Noud van der Vleuten.

Kort

Amateurvoetbal
John: Er is toch niks mooiers om eerst als speler binnen het veld, daarna als trainer/leider aan de rand van het veld en tenslotte als vader van een spelende zoon bij het amateurvoetbal betrokken te blijven.

Laurens: Ik vind persoonlijk dat er wel een bepaalde terugval in het amateurvoetbal heeft plaatsgevonden. Bezieling, beleving en bepaalde uitstraling is minder dan in mijn tijd. Over niveau valt nog te twisten, veranderingen door de jaren heen (met name speelsystemen) liggen daar aan ten grondslag. Verder was je vroeger met een derby al weken van te voren bezig... dat zie ik nu niet meer terug. Maar lekker bakkussen langs de lijn zit nu eenmaal in het bloed en dat zal altijd zo blijven, hoop nog lang her en der langs de kant te mogen staan.

William: Ik ga twee à drie keer per jaar kijken in het PSV-stadion , maar qua beleving met oud-voetballers langs de lijn bij de amateurs is voor mij veel meer genieten van het voetbal.


VV EMK

John: Het is niet voor niets dat ik dit jaar mijn 40-jarig jubileum vier. Een mooi clubke dat drijft op de betrokkenheid en inspanning van vrijwilligers. Gezelligheid en sportiviteit staan hoog in het vaandel.

Laurens: Zal altijd een bepaalde onvoorwaardelijke liefde voor blijven bestaan. Clubke waar saamhorigheid (lees: broederlijkheid) hoog in het vaandel staat en nog steeds draait op de tomeloze inzet van diverse vrijwilligers..... chapeau! Het wordt alleen wel tijd dat trainingsfaciliteiten beter worden en een kunstgrasveld is echt geen overbodige luxe.

William: Heerlijk clubke waar veel vrijwilligers hun schouders er onder zetten en waar ik hopelijk nog lang jaarlijks een wedstrijdje of vier à vijf mag gaan kijken.

Tot slot

Wie zouden jullie graag willen zien in deze rubriek
John: De gebroeders Paul & Frank Rooijackers van Woenselse Boys, waar we mooie duels mee hebben uitgevochten!

Laurens: Hopelijk hebben jullie iets aan de verkregen info en verder wens ik jullie al goeds toe, jullie site staat in mijn favorieten lijstje. Verder mag in een volgende editie van deze rubriek Gerard van Happen van mij het woord krijgen. Zowel binnen als buiten het veld een gouden gozer.

William: Leuk dat we mogen meewerken aan dit artikel en dat er momenteel weer een van den Dungen (Sem) zoon van John bij de Selectie zit. Ik zou graag Henk de Roo van Woenselse Boys willen voordragen.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png