Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

27 augustus 2018 | - Column 

Column Thieu Vlemmix: UNA roept onheil zelf over zich af.


Deel dit bericht:


Fatale slotminuten zowel in beker als competitie.
(door Thieu Vlemmix) Vorig seizoen kon er zes wedstrijden voor het einde een vette streep worden getrokken door UNA's kampioensambities, na een lelijke 3-0 nederlaag bij Hercules. Dat was toen. Dit is nu. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Nieuwe gezichten ook. Rechtzetten kan niet meer, een snelle mogelijkheid op revanche echter wèl. De voetbalouverture seizoen 2018/2019 is immers in diezelfde Domstad......bij Hercules.

UNA staat op sportpark Voordorp nogal gemuteerd aan de start. Een opsomming. Spelverdeler Jeroen Stottelaar is vroegtijdig gestopt. Met de belangrijke alleskunner Niek van uitblinker doelman Petar Stoskovic is op profavontuur naar Dordrecht. Alle drie dragende krachten met minimaal een half decennium in een dominante basisrol. Maar daar blijft het niet bij, want Yoeri Sijbers - de beste veldspeler van 't afgelopen seizoen - is op studie naar de VS. Daarnaast duurt het volledige herstel van onze beste kansen benutter Mart van de Gevel, langer dan gehoopt. Met de liesblessure van Sjors Paridaans (aanwinst met Zeelster roots) is het rijtje nagenoeg compleet. Maar niet getreurd, UNA heeft een sterke en brede selectie, met een bank vol ongeduldig trappelende beloftes. Ze zouden vandaag vrijwel ongebruikt blijven.
De UNA aanhang moet met stijgende verbazing hebben toegekeken hoe UNA startte. Maar later in de wedstrijd nog meer bij het zien van het verdere verloop. Van meet af aan was er het ongewone beeld van een ploeg – met o.a. drie centrale verdedigers - die zich volledig ingroef.

Voortdurend hield zich een man of zeven op, vlak voor het strafschopgebied. Zelden of nooit gezien bij de Zeelstenaren. Na een kwartier eindigde een mooie aanval via Sander van Weert met een verre voorzet, die door Brian Boogers knap binnen werd gevolleerd: 0- 1. Het mag UNA worden aangerekend dat het daarna de gelegenheid niet te baat nam om door te drukken, tegen deze zwakke tegenstander.

Toen de thuisploeg aan het einde echt aandrong, zou het inbrengen van een snelle spits als Sil van Herwijnen misschien goud hebben kunnen betekenen. Dat kwam er niet van en dus werd de aloude voetbalwet weer van kracht. Het wanhoopsoffensief van de thuisploeg liep fataal voor af, door een doelpunt in de 89e minuut (1-1).
Of dit puntenverlies erg is? Nou, de manier waarop baart natuurlijk wel enige zorg voor de toekomst. Maar goed, de competitie is amper begonnen.
Nee, dan heb ik toch meer te doen met die van Knegsel. Die moeten zien te leven met nooit geen trekker meer bij het Knegsels Fist.

Doelstelling weer niet gehaald
Vier dagen voor de competitiestart is er eerst nog het bekerduel tegen Zaterdag Derde Divisionist Eemdijk, dat Vlissingen in de vorige ronde klopte. 'De groenen' worden vooraf gezien als een bloedserieuze tegenstander voor UNA, dat zelf de laatste jaren in de beker faalt. Coach Jeroen van Bezouwen wil daar toch korte metten mee maken. Verder komen, is een harde doelstelling. UNA lijkt daar lang goed naar onderweg als Nick Tielemans aan Teun Sebregts de eer laat om de 2-1 binnen te schuiven. Zo blijft het tot de 88e minuut. Dan blijkt de veerkracht en vechtlust van de Spakenburgers ongebroken. Ze persen er nog een dolle eindsprint uit. Met drie goals in de laatste vier (!) minuten (2-4) vegen ze de vloer aan met UNA's uitgebluste verdediging, die tot dan zo goed heeft gefunctioneerd.
Al met al een seizoensstart onder een ongelukkig gesternte. Maar, zoals gezegd, heeft UNA een sterke en brede selectie. Die moet toch garant staan voor een opgaande lijn in de komende weken.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png