logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 augustus 2018 | - Column 

Progressie UNA tijdens oefenperiode


Deel dit bericht:


Ondanks ontbreken erkende schutters.

(Door Thieu Vlemmix)'Als je wint heb je vrienden' zo zingt Brood en Vrienden al in 1984. UNA heeft ze al, zonder nog iets gewonnen te hebben, vrienden. Als bij het begin van de tweede trainingssessie, en met het oog op de oefenwedstrijd op zaterdag 4 augustus tegen Vlissingen, het nieuwe kunstgrasveld nog niet gereed is, bieden Marvilde en DBS - als goede buren en vrienden tegelijk - hun hulp aan. Klasse!

Dan blijkt dat de nieuwe kunstgrasmat alsnog op tijd gereed is, en werkt UNA zijn eerste oefenduel toch op eigen veld af. Opponent Vlissingen (oh historie, ik herinner me nog hun levensgevaarlijke spits Moens, tegenstander van UNA in de zestiger jaren) speelt in de competitie een treetje lager: de Hoofdklasse. Als zij in hun eerste KNVB bekerronde van Eemdijk weten te winnen (op zaterdag 18 augustus) , dan komen de Zeeuwen op woensdag 22 augustus opnieuw onze richting op, voor de tweede ronde.

Geen eer of roem, of toch wel?
Oefenwedstrijden lenen zich niet voor een serieus oordeel. Eer of roem valt er niet in te behalen. Maar het signaleren van opvallende spelers of andere bijzonderheden natuurlijk wel. Op linksachter valt tegen Vlissingen in de tweede helft de snelle Jagt op. Die plek is in principe vergeven aan Pieter Jan Scheerlinck (scoort een schitterende treffer in de winkelhaak op fraai aangeven van Sil van Herwijnen); is ie misschien een plaatsje verder naar voren bruikbaar? Verder, zeker in de tweede helft, rommelig spel.
Dan breekt Zeelst Kermis los. Met o.m. de bühne acts van Toos Tijger op Ladies Day. Jan Manders heeft echter de glansrol. Zijn geweldig optreden als zanger/gitarist van de rock and roll band Status Quo wordt enthousiast onthaald. Lang behaard en swingend als een jonge God, steelt de Hoogstrater de show, een hoogtepuntje.
UNA oefent op kermisdinsdag tegen FC Eindhoven. Hebben ze het bier nog in de benen? Feit is dat de Eindhovenaren afgetekend met 0-3 winnen en dat die van ons bitter weinig laten zien; dat was afgelopen jaren een stuk beter.

Progressie
Dan neemt UNA deel aan een toernooi in Gemert. Er zit progressie in. Royale winst (4-1) is er – na een overtuigende eerste helft - in het openingsduel tegen Dongen. Ook in de finale tegen organisator Gemert is er een goeie eerste helft. UNA domineert ook daarna en wint verdiend met 1-3. Zoals al gezegd, geen conclusies aan verbinden. Wel fijn om te zien dat Youri van der Meer na ellendig lang blessureleed weer duidelijk aansluit. En dat geldt ook voor Teun Sebregts. Topscoorder Mart van de Gevel vanwege een blessure nog niet gezien en van de andere topschutter Jelle Schijvenaars slechts een glimp (ook blessure). Ritchie-Sam Anpong toont zich wel nadrukkelijk aan het volk. Zijn met veel interesse gevolgde terugkeer in het centrum van de verdediging, lijkt geruststellend te verlopen.

En, zo vragen velen zich af, komt het nog wel goed met belangrijke schakel Niek van Boekel? Nog vraagtekens genoeg, voordat het serieuze werk begint met allereerst de beker volgende week woensdag en vier dagen erna ......de aftrap van competitie met de uitwedstrijd in Utrecht bij Hercules!


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png