Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

27 mei 2018 | 2e klasse F

NWC - Wilhelmina Boys: 0-1


Deel dit bericht:


Matig NWC sluit competitie af met nederlaag tegen Wilhelmina Boys

Asten – NWC is er niet in geslaagd om de reguliere competitie positief af te sluiten. Op een drukkend warm sportpark 't Root speelden de oranjehemden een uiterst moeizame partij en werd in de slotfase verloren van Wilhelmina Boys, dat zich daardoor verzekerde van play-offs.

In de eerste helft kreeg NWC de beste kansen. Binnen enkele minuten moest Wilhelmina Boys-goalie Tom Molenberg zich strekken bij een prachtige vrije trap van Sander van den Eijnde. Niet ver voor rust kreeg Douwe Hurkmans de uitgelezen kans op 1-0, maar nadat zijn teamgenoten hem prima in stelling brachten stuitte de middenvelder op Molenberg. In de corner daarop volgend miste Tom van Bussel voor open doel. De eerste helft was van bedroevend niveau en qua hoogtepunten viel er heel weinig te genieten in Asten. De gasten uit Best, die voor hun laatste kans vochten, konden niet beter en dat gold eigenlijk ook voor NWC. Coach Roel Nabuurs hield meerdere spelers met lichte blessures en spelers die op scherp stonden uit voorzorg aan de kant, maar ondanks de goede wil ontbrak het NWC simpelweg aan kwaliteit om de bezoekers écht pijn te doen.

Na rust probeerde Wilhelmina Boys wat meer power te tonen in aanvallend opzicht en enkele keren werd het gevaarlijk voor het NWC-doel. Een poging van Mark de Wit was dreigend, maar niet meer dan dat. Zijn inzet ging naast. Aan de overzijde vuurde Juul Verbugt hard op doel, maar ook deze uithaal leverde geen treffer op. Het duel zat op slot en een 0-0-eindstand leek niet onlogisch. Toch waren het de manschappen van Tom Franse die met de cruciale zege aan de haal gingen. Na weer simpel balverlies aan Astense kant werd Scott Smit gelanceerd en hij verschalkte Stefan Vaas met een schot in de verre hoek: 0-1. NWC, dat grossierde in foute passes en geen enkele offensieve overtuiging liet zien, kon deze tegengoal volledig aan zichzelf wijten. In de slotfase, toen de afscheid nemende Ralf van Oosterhout onder luid applaus het veld verliet ten faveure van René Peters, hoopten de oranjehemden nog één keer alles uit de kast te halen om een gelijkmaker te produceren. Wilhelmina Boys liet zich echter niet kennen en trok de overwinning over de streep waardoor ook de Bestenaren de play-offs in zullen gaan. SV Blerick is het kind van de rekening en degradeert rechtstreeks naar de derde klasse. Over de tegenstander die NWC ontmoet in de eerste ronde van de play-offs is op dit moment nog niets bekend, daarover later meer.

Opstelling NWC
Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Ralf van Oosterhout (89' René Peters), Juul Verbugt, Timo Janssen (79' Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans en Sam Ockers.

Winst op bezoek bij N.W.C. in Asten bezorgt Wilhelmina Boys deelname aan nacompetitie (verslag Wilhelmina Boys)

Het vaandelteam van Wilhelmina Boys is er in geslaagd om direct degradatie uit de 2e klasse-F te ontlopen, door een 1-0 overwinning op bezoek bij N.W.C. is Asten wisten de tricolores alsnog deelname aan de nacompetitie te bereiken en heeft ze handhaving weer in eigen hand. Die deelname werd wel mogelijk gemaakt omdat concurrent S.V. Blerick op de slotdag van de competitie een nederlaag moest incasseren en daardoor weer hekkensluiter werd.

In tegenstelling tot bij de wedstrijd vorige week tegen, zoals deze zondag duidelijk werd, kampioen R.K.S.V. Heeze, kan interim-trainer Tom Franse weer een beroep doen op Mike Smit, daardoor moest Yoran Bouwmans genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Die had daar gezelschap van jeugdspeler Brent Mutsaarts en keeper Remo Vermeer.

De wedstrijd was, hoogstwaarschijnlijk onder invloed van de benauwde weersomstandigheden en ook door de spanning, die er zeker voor de tricolores aanwezig was, niet van het hoogste niveau. Tegenstander N.W.C. was voor de aanvang van het treffen al zeker van deelname aan de nacompetitie, het gat naar de eerst hogere en lagere was immers niet in deze laatste competitiewedstrijd te overbruggen.

N.W.C. maakte bij aanvang van de wedstrijd direct duidelijk dat het deze dag geen cadeautjes ging weggeven, en was in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij. De bezoekers slaagden er, met veel dank aan doelman Tom Molenberg, een 0-0 ruststand te bereiken. Een fantastische redding van de goalie kort na aanvang van de wedstrijd na een dito vrije trap van de gastheren en kordaat ingrijpen kort voor rust oog in oog met een opponent, waren de belangrijkste vermeldenswaardige acties.

Na de thee kwamen de tricolores beter in de wedstrijd en wist het ook gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Mark de Wit kreeg een prima kans maar hij zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen. Naar het einde van de wedstrijd lieten de tricolores het initiatief weer mee aan de tegenstander, maar verder dan een afstandsschot kwam dat niet.

En als donderslag bij heldere hemel was het kort voor het einde van de wedstrijd ineens juichen voor de bestenaren op het veld en ook daarnaast. Nadat de bal op het middenveld was veroverd, werd Scott Smit gelanceerd die vrij baan had naar het doel van de opponent en koelbloedig met een schuiver in de verre hoek de keeper van de tegenstander kansloos liet.

Die voorsprong werd in de luttele minuten die nog resteerden niet meer uit handen gegeven en toen bleek dat concurrent S.V. Blerick er niet in was geslaagd om bij Sparata'18 punten uit het vuur te halen, wist men dat de laatste strohalm alsnog voldoende was om het voetbalseizoen 2017/2018 nog een vervolg te kunnen geven. Aanstaande zondag is Bladella in de 1e ronde van de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse de tegenstander op sportpark Naastenbest.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bart Meeske, John Termeer, Michael Koning (Yoran Bouwmans), Maron Heersmink (Brent Mutsaarts), Mark de Wit, Scott Smit, en Ossy Azeuini

 

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg