Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Schilderwerken Acht Spitters BV Sporthal Hoeveland

20 mei 2018 | 5e klasse E

SDO'39 - Waalre: 1-0


Deel dit bericht:


SDO'39 verslaat kampioen Waalre met 1-0
Bij SDO'39 was er van alles te beleven, maar het hoofdmenu bestond uit de wedstrijd tegen kampioen Waalre. Na een korte stilte voor aanvang van de wedstrijd in verband met een sterfgeval, was het de pupil van de week, Siem Willems, die zijn knappe bal technische vaardigheden liet zien, maar helaas in de afwerking minder gelukkig was. Dit in tegenstelling tot de tientallen doelpunten die hij in de competitie wist te maken. Daarna was het de beurt aan de mannen van SDO'39 en Waalre om er een leuke wedstrijd van te maken. Dat lukte deels. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor Waalre, dat beter in de wedstrijd zat en een aantal aardige kansen creëerde, maar tot doelpunten kwam het niet.

In de openingsfase ging het nog gelijk op en waren er voor beide teams kansen. In de 10e minuut een pass van Tuur Willems op Martijn Hellegers, zijn schot trof geen doel. Het gevaar voor Waalre kwam voornamelijk in de 13e minuut van Sean Govers, zijn corner draaide gevaarlijk voor het doel van Menno Sanders van SDO'39. Een hoge voorzet van Ivar Brans in de 22e minuut gaf Bart Cox de kans om zijn team op voorsprong te zetten, Menno Sanders pakte de bal. Wederom een hoge voorzet, ditmaal bij SDO door Tuur Willems, doelman Koen de Waal had de bal niet klemvast en bijna weet Mike Gevers hiervan te profiteren. In de 32e minuut een mogelijkheid voor Louis van Kuringen, ook hij verzilverde zijn kans niet, doelman Sanders stond in de weg. Tot aan de rust nog een kans voor zowel SDO'39 en Waalre, Kees Uijthoven kopte over en een schot van Martijn Hellegers leidde enkel nog tot een hoekschop. Ruststand 0-0.

Na de rust een sterker en agressiever SDO'39, Waalre zakte vooral fysiek wat weg. Gevaarlijk bleef het team van Mark van Kemenade wel. Frans Berger was intussen voor de geblesseerde Thijs Spieringhs in het veld gekomen, en zorgde meteen voor de nodige extra aanvallende kracht, waar het bij SDO een beetje aan ontbrak. Bijna was daar in de 47e minuut de leiding voor de Mierdenaren door een schot van Frans Berger, uit een goede voorzet van Simon Kruijssen. Drie minuten later weer een aanval door Berger zelf opgezet, ook ditmaal voor hem geen treffer, daar zijn poging strandde in de Waalre defensie. Kort hierna een schot van Kees Uijthoven, maar de bal belandde in het zijnet. In de hierop volgende aanvallen van Waalre stond Menno Sanders met fantastische reddingen een voorsprong voor de bezoekers in de weg. Uit een hoekschop van Marco van Rijn viel de enige treffer van de middag te noteren. Frank Swanen stond dicht bij de eerste paal en kopte de bal achterwaarts binnen, 1-0. Drie minuten later een overtreding op Kees Uijthoven van Waalre in de zestien van SDO'39. Hij neemt de penalty zelf, maar schoot de bal hoog en ver naast. Prima keeperswerk van Menno Sanders voorkwam in het verdere verloop van de tweede helft nog treffers van Waalre en SDO'39 zelf had nog enkele goede kansen door Michel Jansen en Frans Berger op een tweede treffer, maar doelman Koen de Waal en de paal stonden in de weg.

Waalre niet scherp tegen SDO'39 na kampioenschapsfeest (verslag Waalre)
Waalre heeft het kampioenschap van de vijfde klasse E goed gevierd. Van te voren was het daarom de vraag in hoeverre de kampioen zichzelf kon motiveren voor de uitwedstrijd tegen SDO'39. De ploeg uit Lage Mierde had zich al geplaatst voor de nacompetitie. Beide ploegen konden daarom ontspannen aan de wedstrijd beginnen.

In de eerste helft had Waalre het beste van het spel. Er waren goede kansen voor Kees Uijthoven, Lowie van Kuringen en de sterk spelende Ivar Brans. Zij waren echter onvoldoende scherp om de sterk keepende Menno Sanders te verschalken. Ook SDO'39 kreeg enkele kleine mogelijkheden doordat Waalre enkele keren onnodig balverlies leed. De defensie van Waalre kon deze slordigheden goed repareren waardoor een 0-0 ruststand werd bereikt.

In de tweede helft behield Waalre het overwicht maar creëerde het aanvankelijk weinig kansen. SDO'39 speelde wat agressiever en het was niet eens onverdiend dat SDO'39 halverwege de tweede helft via kopbal van Frank Swanen uit een hoekschop op voorsprong kwam. Waalre kreeg snel na het tegendoelpunt een grote kans op de gelijkmaker. Een overtreding op Kees Uijthoven resulteerde in een strafschop die de rechterspits zelf nam maar zijn schot verdween hoog naast het doel. Daarna kreeg Waalre nog enkele grote kansen maar keeper Mennos Sanders toonde niet voor het eerst in deze wedstrijd over uitstekende reflexen te beschikken. Aan andere kant schoot schoot de goed invallende Frank Berger voor SDO'39 nog tegen de paal. De wedstrijd eindigde daardoor in een 1-0 overwinning voor SDO'39.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg