Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Ballenkoning

20 mei 2018 | 1e klasse C

DOSKO - Brabantia: 0-1


Deel dit bericht:


Dosko stelt supporters teleur door:Fons Vleghels
De eclatante 4-0 overwinning vorige week op kampioenskandidaat nr. 1 AWC heeft afgelopen week de gemoederen onder de supporters nog behoorlijk bezig gehouden. Opnieuw een uitstekend resultaat tegen een topploeg en bovendien opnieuw behaald met klinkende cijfers, zoals eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd toen ditzelfde AWC met 3-0 cijfers huiswaarts werd gestuurd.

Nog niet zo heel lang geleden werd een andere hoogvlieger TOP Oss op een 6-2 nederlaag getracteerd, evenals eerder in het seizoen HVCH (vrijwel heel de competitie wisselend koploper) dat met een 3-0 nederlaag sportpark Meilust verliet.
Hoe onbegrijpelijk zijn dan ook de ronduit teleurstellende en blamerende nederlagen tegen de ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst. Enkele voorbeelden: 2x 1-0 verlies tegen Alverna, 4-3 verlies tegen Brabantia uit en een mager 3-3 gelijk spel thuis tegen vv Gestel. Drie ploegen die tot voor aanvang van de wedstrijd van vanmiddag nog in een felle strijd tegen degradatie waren verwikkeld. Met die wetenschap als bagage waren de vooruitzichten niet bepaald hoopvol en tot groot ongenoegen van de eigen supporters zijn die verwachtingen helaas uit gekomen. Geen echte prestatiedruk, warm en drukkend weer, geen inspirerende tegenstander is een combinatie van factoren die doorgaans niet uitnodigt om een wedstrijd van Dosko te bezoeken.
Aanvankelijk werd het matige tot slechte spel van de eigen ploeg door de supporters nog gelaten geaccepteerd, daarvoor lag de buitengewone prestatie van een week geleden nog te vers in het geheugen. Gaandeweg de wedstrijd toen het niveau van de wedstrijd tot beneden de acceptatie-grens was gedaald, begon het gemor onder de supporters toe te nemen en nam het gevoel van "in de steek gelaten worden" de overhand. Zeker toen Brabantia na een kwartier spelen in de tweede helft na knullig ingrijpen van de Dosko verdediging, de 0-1 op het scorebord had gebracht. Max Geers had in de 64e minuut de stand nog een draaglijker aanzien kunnen geven als hij meer overzicht had bewaard bij de mogelijkheid die hem door Paolo Fortunati middels een splijtende pass tussen twee verdedigers door,was geboden. Dat de 0-1 op het scorebord bleef staan was mede te danken aan een uitstekende redding van Dosko doelman Nick Lodiers in de 89e minuut.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen HVCH dat vandaag zijn laatste kans op het kampioenschap verspeelde. Een wedstrijd derhalve om des keizers baard. Ongetwijfeld zal de competitie afgesloten worden met een plaats in het rechter rijtje. Gelet op de prestaties tegen de topploegen een absoluut teleurstellend resultaat want met de juiste instelling had er absoluut veel meer in gezeten. In die zin hadden de AWC supporters vorige week alleen maar het gelijk aan hun zijde want zij waren unaniem van mening dat er maar 1 ploeg was die aanspraak mocht maken op de titel en dat was het Dosko van vorige week. Uiteindelijk werd AWC de kampioen na de 1-2 overwinning vanmiddag tegen Rood Wit.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van de volgende spelers die om uiteenlopende redenen geen deel meer zullen uit maken van de Dosko selectie:Nick Lodiers, Toon Jochems, Nordin de Korte, Ramon Krijnen, Nikai Derwort, Stanley Ammerlaan, Thanie Martina, Stefano Maxwell en Siem van Keijzerswaard.

DOSKO - Brabantia (verslag Brabantia)
Deze wedstrijd was voor Brabantia van belang om minimaal 1 punt eruit te slepen, de eerste 10 minuten waren voor de gastheren maar daarna kwam Brabantia steeds beter in hun spel.
Beide ploegen kregen geen echte opgelegde kansen tot aan de rust en de gelijke stand was op dat moment ook terecht.
In de 2 e helft bleef Brabantia vrij gemakkelijk overeind en in de 69 e minuut kwamen ze zelfs op voorsprong na goed doorzetten van Moreno Koenders en deze liet de doelman uiteindelijk het nakijken.
Dosko probeerde nog wel terug te komen maar zonder echt gevaarlijk te worden ging Brabantia met de volle buit naar Eindhoven.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg