Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

8 november 2017 | - Wedstrijd van de week 

Hoogeloon wil stunten tegen Bladella


Deel dit bericht:


Zondag staat het bekerduel tussen vv Hoogeloon en Bladella op het programma. Omdat veel andere Kempische clubs vrij zijn, zou het wel eens extra druk kunnen worden.

De wedstrijd op Sportpark De Roetwijer in Hoogeloon begint om 14.30 uur.

Door Erik Schippers 

Hoogeloon staat dit seizoen onder leiding van de 38-jarige Nik Bierens, geboren in Turnhout maar wel met Nederlandse roots: "Mijn vader Jos werd in Witgoor geborenmaar mijn grootvader Jan komt uit Duizel." Als speler begon hij in de jeugd bij Witgoor en bij Verbroedering Geel speelde 'de nummer tien' zelfs nog enkele interlands bij de nationale ploeg onder 16 en 17 jaar. Bij de senioren speelde hij onder andere zes jaar voor DOSKO '32 uit Duizel en twee seizoenen bij De Raven: "Bij De Raven was Jos Lamers uit Hoogeloon mijn trainer, maar helaas raakte ik dat seizoen geblesseerd waardoor ik moest stoppen met voetballen. Daarna ben ik als assistent-trainer aan de slag gegaan bij KFC Witgoor Sport en sinds dit seizoen dus als hoofdtrainer aan de slag bij vv Hoogeloon."

Prachtig affiche
De Hoogeloonse blauwwitten draaien in de competitie (4e klasse F) bovenin aardig mee, Bierens is dan ook een redelijk tevreden man: "De doelstelling is vooral om een redelijk rustig seizoen te draaien. Vorig jaar moest de ploeg zich op de voorlaatste competitiedag nog handhaven, dat geeft onrust in de ploeg. Wat me opvalt is dat de huidige selectie fantastisch met elkaar omgaat. Als iemand een steek laat vallen, knapt de ander het weer voor hem op. Die inzet probeer ik te koppelen aan voetballend vermogen en dat gaat tot nu toe redelijk goed." En zondag? "De competitie gaat voor op de beker maar in Hoogeloon zijn we heel erg blij met deze loting tegen Bladella. Een prachtig affi che voor de club. Natuurlijk is Bladella als derdeklasser de grote favoriet, maar ook zondag zullen we gewoon proberen te voetballen. Hoe langer het 0-0 blijft, des te beter we kunnen groeien in de wedstrijd. We hebben dit jaar elke wedstrijd nog gescoord, dus waarom zou dat zondag niet lukken? Mijn voorspelling luidt dat er na 90 minuten 1-0 op het scorebord zal staan."

Eenheid uitstralen
Bij Bladella staat Huub Vermeulen (47) uit Valkenswaard dit seizoen voor het derde jaar voor de groep. Ook de huidige Bladellacoach was als jeugdspeler redelijk talentvol en speelde nog in Oranje onder 16 met Frank en Ronald de Boer, Bryan Roy en Rob Witschge. Huub Vermeulen stond bekend als een harde verdediger ('soms tegen het gemene aan') en was destijds de eerste speler die bij FC Eindhoven een contract tekende.

Als speler was hij actief voor SV Budel en FC Crandendonck, twee clubs waar hij ook als trainer nog actief was. Daarna vervolgde hij zijn trainersloopbaan via Heeze, Braakhuizen en WODAN naar Bladella, waar hij nog steeds het prima naar zijn zin heeft: "We staan op een mooie derde plek en willen net als vorig seizoen meedoen voor de nacompetitie of nog liever rechtstreeks kampioen worden. De afgelopen twee jaar ben ik vooral bezig geweest met 'doorselecteren' en hebben we afscheid genomen van belangrijke spelers als Jeroen Schilders, Frank Kaptheijns en Ruud Leermakers. Ik zie dat de huidige jonge groep fl inke stappen aan het zetten is. De spelers zijn aan elkaar gewaagd en stralen steeds meer eenheid uit. Ook mooi om te zien hoe They Louwers en Niels Krekels zich ontwikkelen. Zij mogen allebei nog in de A-jeugd spelen, maar staan op dit moment vast in het vaandelteam." De Bladella-trainer geeft aan Hoogeloon zondag zeker niet te zullen onderschatten: "Ook dit jaar willen we ver in de beker komen. Vorig jaar sneuvelden we pas laat tegen Nuenen, anders hadden we in de grote koker voor de Amstel cup gezeten. Ik heb Hoogeloon dit seizoen heel even zien spelen op het oefentoernooi in Netersel. Het is een mooie club met wie Bladella een prima verstandhouding heeft.

‘Hoogeloon door via penalty’s’
Als iemand iets kan vertellen over de bekerkraker van zondag is het wel Barry Graat (35) uit Hoogeloon. De altijd scorende spits speelde ‘zijn hele leven’ voor Hoogeloon maar maakte in 2008 toch nog de overstap naar Bladella: “Ik had in die tijd nog regelmatig contact met mijn voormalige klasgenoten van het Pius X-College, zoals Ruud Leermakers en Peter Bons. Omdat Mark Antonis als spits van Bladella net gestopt was, zag ik het als een grote uitdaging om zijn positie over te nemen. Fysiek was het wel even wennen, bovendien lag het tempo een stuk hoger. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen want bij het 100-jarig bestaan van Bladella in 2010 werden we glansrijk kampioen in de derde klasse. Dat was echt prachtig om mee te mogen maken.” Barry denkt dat het zondag een mooie voetbaldag gaat worden: “Wij spelen om 10.00 uur al met Hoogeloon 5 tegen Bladella 8 en die wedstrijd gaat om de koppositie. Ik denk dat veel spelers in de kantine zullen blijven hangen en ‘s middags naar het bekerduel gaan kijken. Mijn verwachting is dat Hoogeloon het spel sowieso compact zal houden en er met name via de omschakeling uit zal komen. Uiteindelijk denk ik dat het 2-2 wordt en Hoogeloon via penalty’s door zal gaan.”

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

08 november 2017 om 18:52

Supporter bladella zegt:

Bary we hebben een goede doelman


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hoogeloon wil stunten tegen Bladella
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png