Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joep van de Ven (Bladella)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Metafa Metafa

5 november 2017 | 4e klasse G

EMK - Boxtel: 3-2


Deel dit bericht:


Bij winst vandaag en puntverlies van concurrent Stiphout Vooruit kon EMK de eerste periode winnen. Na kansjes voor van den Bogaard en Messerschmidt kwam EMK in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Een strakke voorzet van Rob Verbruggen werd bij de 2e paal door Johan Janssen binnengekopt. Twee minuten later scoorde Rick van den Bogaard met een fabelachtig schot vanaf ruim 20 meter de 2-0. Na deze voorsprong nam EMK een tandje terug. Er waren nog kansjes voor Rick Slaats maar EMK verzuimde de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen.

Na rust was de eerste kans voor EMK voor van den Bogaard. In de 54e minuut toen de EMK spelers met man en macht in de aanval gingen kreeg men het deksel op de neus. Uit een snelle counter bracht Boxtel de achterstand terug tot 2-1. Nog geen minuut later soleerde Rick van den Bogaard door de Boxtel verdediging en stelde Johan Janssen in staat de 3-1 binnen te schieten. Met een schot van net over de middenlijn kwam Boxtel nog verrassend terug in de wedstrijd (3-2). EMK kwam nog flink onder druk te staan en men verzuimde counterend de wedstrijd in het slot te gooien, maar men behield de voorsprong en door het verlies van Stiphout Vooruit behaalde EMK de 1e periodetitel.

EMK - Boxtel (verslag Boxtel)
Afgelopen zondag moest Boxtel aan de bak tegen EMK uit Nuenen. Net zoals Boxtel heeft ook EMK bij elke thuiswedstrijd een Pupil van de Week. Deze mocht de aftrap verrichten en scoorde zijn doelpuntje, wat achteraf ook niet de laatste van de wedstrijd zou zijn. Vanaf de aftrap wilde EMK al meteen laten merken waarom zij de koploper zijn. Alles ging meteen volop in de aanval en Boxtel liet zich terug dringen op eigen helft. Dit leidde in de 12e minuut al tot de eerste treffer van de thuisploeg. Een aanval over rechts werd van dichtbij onberispelijk ingekopt en de 1-0 was een feit. Nog geen 2 minuten na de openingstreffer was het alweer raak. Een schot van ruim 20 meter belandde perfect in de rechter bovenhoek buiten het bereik van keeper Verhagen. De thuisploeg bleef aandringen en Boxtel kon hier, behalve een paar sporadische uitbraken zonder echt kansrijk te worden, weinig tegenover zetten. Dit uitte zich vooral in veelvuldig balverlies en ogenschijnlijk veel onrust tijdens balbezit. Tot aan de rust drong EMK niet echt meer aan en was het zaak om na de thee met een ander plan van aanpak te komen.

Na de rust was Ricardo van Hamond gewisseld voor Stefan Persoons. EMK probeert de eerste 10 minuten hetzelfde te doen als waar ze in de eerste helft ook mee waren begonnen, namelijk druk naar voren zetten en goed combinatiespel. En dan is daar in de 54e minuut ineens weer de lange bal op Robin van de Laak die behendig langs zijn tegenstander glipt. Op de hielen gezeten door 2 tegenstanders en een uitgekomen keeper schuift hij de bal knap langs de keeper en is het, misschien wel tegen de verhoudingen in, plotsklaps 2-1. Achteraf was dit misschien wel een soort van kantelpunt in de wedstrijd. Boxtel ging beter combineren en was zorgvuldiger in balbezit, en misschien nog wel belangrijker is dat er meer strijd in de ploeg kwam. Maar lang mocht Boxtel echter niet genieten van de aansluitingstreffer. Amper een minuut na deze treffer liet EMK de 3-1 alweer op het scorebord noteren. Zoals gezegd gaf Boxtel de moed niet op en voetbalde meer vooruit en nu was het EMK die onder druk kwamen te staan en hier maar moeilijk uit kwamen. In de 65e minuut volgt er nog een dubbele wissel aan de kant van Boxtel en worden Ramon de Laat en Daniel Mensah nog ingebracht. Boxtel blijft bikkelen en dan is daar in de 73e minuut ineens Stefan Persoons. Op het middenveld onderschept hij de bal en ziet de keeper voor zijn goal staan. Hij legt de bal klaar en met een snoeiharde pegel van dik 35 meter schiet hij de bal langs de verbouwereerde keeper in de rechterbovenhoek. 3-2 met nog een dik kwartier te gaan en Boxtel gaat er weer in geloven. Doordat Boxtel zo aandringt komen er natuurlijk ook nog wat kansen voor de thuisploeg maar deze draaien nergens op uit. Boxtel zelf krijgt ook nog de nodige kansen waaronder de goed mee opgekomen Rick van Hamond die maar liefst 2 maal achter elkaar aan mag leggen maar telkens de keeper op zijn pad vindt. Dan is er in de slotminuut nog een verre inworp van Mitchell Vogels en deze wordt helaas op de lat gekopt. Er wordt nog wat blessuretijd bijgeteld maar Boxtel kan er helaas geen gelijkspel meer uit slepen. Gezien het verschil tussen de eerste en de tweede helft was dat niet onverdiend geweest. Boxtel mocht echter met opgeheven hoofd het veld verlaten op basis van de inzet in de tweede helft.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg