Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
VDL Cleassens van de Rijt De Bengel VDL

1 oktober 2017 | 3e klasse D

Reusel Sport/CoTrans - Hilvaria: 1-2


Deel dit bericht:


Verdiende nederlaag Reusel Sport / CoTrans tegen een sterk en beter spelend Hilvaria 1-2
Afgelopen zondag in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, stond de wedstrijd tegen het groen-witte Hilvaria, uit Hilvarenbeek voor Reusel Sport / CoTrans op het programma. Beide teams waren afgelopen zondag gestart met een overwinning, al snel bleek dat Hilvaria, met aan het hoofd aanvoerder Joost van Doormaal en de snelle jongens voorin Joerie van Rijswijk, Coen van Oirschot en Sem Hendriks, de Reuselse verdediging handen vol werk gaven. Op slag van rust was het Greg van Gestel die een hoekschop scherp voor doel bracht en door Daan van de Wiel werd ingekopt 0-1. In de tweede helft was het Joerie van Rijswijk die de score verdubbelde, hij deed dit wel uit een duidelijke buitenspelpositie, die door scheidsrechter J. Masman uit Hapert werd weggewuifd. In de 60e minuut kreeg Jisk van Teettelen van Hilvaria rood voor een harde charge op Ralf Lavrijsen. Een kwartier voor tijd zorgde Tuur de Laat uit een voorzet van Jim Daniels voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg werd wel sterker maar kon de gelijkmaker niet scoren, wat ook niet verdiend zou zijn geweest. Hilvaria was deze middag duidelijk de sterkste ploeg 1-2.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in achtgenomen voor het overlijden van Peter van Gestel, die vele jaren hoofdsponsor met 'De Rietvink' bij Reusel Sport is geweest. Trainer Harry La Vallette kon deze middag geen beroep doen op de prima in vorm verkerende Dave Hermans (vakantie) en de geblesseerde Brahim. Beide teams kwamen met snel en fanatiek uitgevoerde aanvallen uit de startblokken. Al snel bleek dat Hilvaria een goed voetballend team is met weinig of geen zwakke plekken. De thuisploeg kon moeilijk het spel maken maar kreeg wel de eerste kans. Seb Heesters kopte echter een goede kans uit een voorzet van Jim Daniels naast. Vlak daarna was het Joery van Rijswijk die zijn schot zag belanden tegen de paal. Even daarna was het dezelfde speler die uit een goede kans juist naast schoot. Verder was het Paul Dijkmans die de nodige reddingen moest verrichten en samen met Rick Louwers uitgroeide tot de beste Geel-Zwarte verdedigers. In aanvallend opzicht was het Jim Daniels die de Hilvaria verdedigers handen vol werk bezorgde. Vlak voor rust kon Hilvaria haar overwicht uitdrukken door de score te open. Het was Daan van de Wiel die uit een van de vele corners de bal voorbij de kansloze Paul Dijkmans kon koppen 0-1.

De tweede helft begon met Gijs Hendriks voor zijn geblesseerde broer Niels. De thuisploeg was het eerste kwartier de bovenliggende ploeg, maar juist in deze fase viel de beslissende 0-2. Via een snelle counter wist Joery van Rijswijk vanuit buitenspelpositie de 0-2 te scoren. Even daarna viel de rode kaart en moest Hilvaria nog een half uur met tien man de klus klaren. Reusel Sport / CoTrans bracht Tuur de Laat en Job Dickens voor Nick Wouters en Gijs Hendriks en kreeg al snel enkele kansen via Ralf Lavrijsen over en Jim Daniels die zijn solo zag eindigen in de handen van de Hilvaria doelman Sjors van Laarhoven. Hilvaria wisselde Sem Hendriks voor Sander Swaanen en even daarna Joery van Rijswijk voor Niek Spitters. In de 72e minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken toen Tuur de Laat een voorzet van Jim Daniels fraai binnenkopte. Beide teams kregen hierna nog kansen, maar Reusel Sport / CoTrans had deze middag de macht niet om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Terwijl Hilvaria vrij makkelijk de 1-2 vast kon houden en na 3 minuten blessuretijd van de goed leidende scheids J.D. Masman de drie punten verdiend mee naar Hilvarenbeek namen.

De tweede competitiewedstrijd van het seizoen is door Hilvaria op bezoek bij Reusel Sport omgezet in een overwinning. (verslag Hilvaria)
Het tempo lag vanaf het begin van de wedstrijd hoog met veel duels op het middenveld. Hilvaria toonde zich hierin de betere. Het had de wedstrijd in de eerste helft onder controle, maar wist het nog niet meteen in doelpunten om te zetten. Na een kwartier spelen was Joerie van Rijswijk hier wel heel dicht bij, maar zijn schot trof de paal. Hierna was hilvaria nog een aantal keer gevaarlijk o.a. uit de vele hoekschoppen. In de 43e minuut werd één van die hoekschoppen binnen gekopt door Daan van de Wiel op aangeven van Greg van Gestel.

Na rust ging Hilvaria op dezelfde voet verder. Deze keer liet het doelpunt niet lang op zich wachten. Joerie van Rijswjik ontsnapte aan de verdediging en versloeg de doelman waardoor de 0-2 op het scorebord stond. Ondanks een vlagsignaal van de grensrechter. Deze had waarschijnlijk zijn kruid al verschoten waardoor de scheidsrechter deze keer zelf mee keek en besloot het spel door te laten gaan en het doelpunt goed te keuren. Even later een wat vreemdere beslissing van diezelfde scheidrechter. De rechtsback van Hilvaria kreeg om onverklaarbare reden een directe rode kaart waar hooguit geel op zijn plaats was geweest. Hilvaria moest nog ruim een half uur met een man minder. Het spelbeeld veranderde hierdoor natuurlijk. Reusel Sport had nu het balbezit en Hilvaria liet zich terug zakken op eigen helft. Echt gevaarlijk wist Reusel niet te worden. Toch kwam Reusel terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te koppen na één van de weinige gevaarlijke voorzetten. Met nog ruim een kwartier te spelen moest Hilvaria knokken voor wat het waard was. Dat deed men uitstekend en het kreeg de kansen om de marge weer te vergroten naar 2, maar deze werden niet benut. Hilvaria hield echter stand waardoor ook de tweede wedstrijd verdiend gewonnen werd. Er moest hard voor gewerkt worden, maar de bekenaren waren de terechte winnaar.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg