logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 april 2019 | 3e klasse D

Reusel Sport - Valkenswaard: 1-2


Deel dit bericht:


Reusel Sport/ CoTrans helpt koploper Valkenswaard in het zadel met twee grote verdedigingsfouten en verliest onverdiend met 1-2.

De wedstrijden tegen Valkenswaard zijn altijd spannend en enerverend met weinig krachtverschil. Ook deze keer was het niet anders. In een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft nam Valkenswaard de leiding. Het was wel een presentie van die thuisploeg, welke door Erwin Isbouts dankbaar werd uitgepakt door vanaf veertig meter fraai met een boogbal Paul Dijkmans wist te passeren 0-1. De tweede helft was Reusel Sport/ CoTrans de betere ploeg, met fraaie en snel uitgevoerde aanvallen werd Valkenswaard op eigen helft terug gedrongen. Een counter in de 55e minuut, slecht uitverdedigd betekende het tweede cadeautje Ron Bakermans kon vrij voor doel makkelijk afronden 0-2. Een strafschop, hands binnen de 16 meter, werd door Brahim beheerst binnen geschoten 1-2. Een geweldig slotoffensief van de thuisploeg bracht niet de verdiende gelijkmaker. Mede door goed keepers werk van Evert Daams, veel fysieke kracht wat wel enkele gele en een rode kaart voor Rutger Roza opleverde en het geluk aan Valkenswaard zijde dat een inzet van Matt van Gompel in de laatste seconden via de lat overging.

In een gelijk opgaande wedstrijd waren de eerste kansjes voor de bezoekers. Nick Thijssen schoot een moeilijke kans voor langs. Een minuut later was het Erwin Isbouts die over kopte. In de 16e minuut was het Mark Faes die een verkeerde beslissing nam en de bal verloor als laatste man aan Erwin Isbouts, deze zag keeper Paul Dijkmans ver voor doel staan en schoot vanaf veertig meter met een fraaie boogbal die net onder de lat binnen viel 0-1. Net op het moment dat de thuisploeg het initiatief nam moest m’n deze kater verwerken. De thuisploeg toonde karakter en pakte de draad weer op, met een afstandsschot van Jim Daniels over en Steef Vosters met een hard laag schot juist naast. Rond het halfuur kopte Brahim uit een corner van Dave Hermans juist over. In de 39e minuut was het Wout Vosters die juist over kopte. In de 40e minuut kon de Valkenswaard keeper nog juist met zijn voet een doelpunt voorkomen bij een kopbal van Brahim. Een fraaie solo van Wout Vosters vlak voor rust werd door een overtreding en een gele kaart afgebroken. Na 3 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter John van Ooijen voor het rustsignaal.

Reusel Sport/ CoTrans was de tweede helft de bovenliggende ploeg. Stef Jansen zag z’n solo op het laatste moment geblokt worden in de 54e minuut. Steef Vosters zag z’n inzet juist voor de lijn gekeerd. De thuisploeg had het heft in handen, zonder echter grote kansen te creëren. Het werd zelfs 0-2. Rick Dierck trapte over de bal en Ron Bakermans schoofde bal vrij voor doel binnen. In de 65e minuut belande een voorzet tegen de armen van een Valkenswaardse verdediger, waarna Brahim de aansluitingstreffer binnenschoot 1-2. Even daarna kon Rutger Roza na een grove overtreding met rood vertrekken, in deze fase werden de bezoekers ook nog op enkele gele kaarten getrakteerd o.a. voor commentaar op de leiding en tijdrekken. Het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer. Beide teams brachten nog enkele wissels en de thuisploeg kreeg nog enkele goede mogelijkheden o.a. voor Wout Vosters en Jim Daniels. De beste en mooiste aanval was in de laatste seconden. Een aanval over vier schijven werd door Matt van Gompel besloten met een bal tegen de lat. Al met al had een gelijkspel de verhouding beter weergegeven.

Valkenswaard pakt zwaar bevochte zege (verslag Valkenswaard)
Opnieuw stond voor de uilen vandaag een lastige wedstrijd op het programma. Het moest om 14.30 uur aantreden in Reusel tegen de plaatselijke Reusel Sport. Historisch gezien altijd een zeer lastige uitwedstrijd voor de uilen en dat zou vandaag niet anders worden.

Valkenswaard begon goed. In het 1e kwartier creëerde het al 2 kansen maar de scherpte ontbrak er nog aan.  Maar in de 16e minuut liet Erwin Isbouts zijn individuele klasse weer zien. Het zag keeper Paul Dijkmans wat ver voor zijn doel staan en twijfelde geen moment. Vanaf ongeveer 30 meter schoot hij de bal schitterend in het doel.

Na een half uur kwam Valkenswaard bijna op 0-2 maar de bal ging net naast het doel. Op dat moment waren het vooral de gasten die voor gevaar zorgden. Het laatste kwartier van de eerste helft nam Reusel het initiatief over van de uilen en kwam het een paar keer gevaarlijk voor het doel van Evert Daams maar deze wist zijn doel schoon te houden waardoor beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.

De tweede helft kwam de thuisploeg direct fel uit de startblokken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echter hield de verdediging van Valkenswaard, onder leiding van routinier Eric Schaeken, goed stand. In de 63e minuut verdubbelde Valkenswaard de voorsprong. Een mooie pass van Rutger Roza kwam bij Ron Bakermans. Deze passeerde keeper Dijkmans koelbloedig en zette de 0-2 op het scorebord.

Vanaf dat moment in de wedstrijd trok scheidsrechter van Ooijen een belangrijke rol naar zich toe. Met 2 discutabel beslissingen drukte hij een belangrijke stempel op de wedstrijd. Eerst gaf hij Reusel in de 71e minuut een strafschop. De spelers in de muur hielden hun hand gekruist voor hun borst op aanwijzing van de scheidsrechter. Toen de bal tegen 1 van deze handen kwam besloot hij toch de bal op de stip te leggen. Brahim Hassounfi wist hier wel raad mee en bracht de stand terug naar 1-2.

Reusel kreeg, mede door het felle thuispubliek, vleugels en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Scheidsrechter van Ooijen floot veel in het voordeel van de thuisploeg en Valkenswaard moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven.

In de 80e minuut werd het door van Ooijen niet makkelijker gemaakt voor Valkenswaard want hij besloot een tackle van Rutger Roza met direct rood te bestraffen. Ondanks het feit dat hij wat te laat kwam was de intentie er wel om de bal te blokken maar toch moest Valkenswaard met 10 man verder.

Reusel bleef druk zetten maar de Valkenswaardse defensie hield goed stand. In de 94e minuut schoot de thuisploeg nog een kans tegen de lat maar dichterbij kwam het niet meer waardoor Valkenswaard met 3 punten huiswaarts keerde.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png