logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 april 2019 | 1e klasse C

Prinses Irene - Best Vooruit: 1-3


Deel dit bericht:


Wel strijdlust maar geen punten voor Prinses Irene
De equipe van Ronnie Everaerts verloor zondagmiddag met 1-3 terecht van middenmoter Best Vooruit. Waar in deze competitie Prinses Irene vaak niet onder deed voor een opponent en toch verloor, was daar deze middag geen sprake van. Best Vooruit was gewoon beter en het tactisch plan van coach Dekkers van Best Vooruit legde de zwakke plekken van Prinses Irene bloot. Toch verdienen de mannen van Van Tilburg Mode & Sport respect, ondanks het moeilijke seizoen is de strijdlust er elke week weer! In de 1e helft kwam de ploeg uit Best in de 35e minuut op 0-1 via Tim Fiolet. Prinses Irene kwam in de 59e minuut op 1-1 via een penalty benut door Wibe van Rooij. Zes minuten later was het al weer gelijk. Nu mocht Robin Buiks vanaf elf meter scoren. In de 85e minuut had het zo maar, tegen de verhouding in, gelijk kunnen worden toen Koen Bollen voor open doel over kopte. Buiks maakte vlak voor het eindsignaal van de uitstekende Loos aan alle onzekerheid een eind;1-3. 

Presenteerblaadje
Prinses Irene startte met Wout Soetekouw als spits in de basis, omdat Van Vught niet geheel fit was.  De rood-zwarte formatie nam meteen het initiatief en stond die, zeker in de 1e helft niet meer af. Toch kwamen er niet echt grote kansen, al moest doelman Stef van Venrooij wel twee keer binnen de minuut handelend optreden rond de 12e minuut.  Thijs v.d. Linden schoot nog een keer rakelings langs het domein van Van Venrooij. Prinses Irene lukte het niet om gevaarlijk te worden. Hoewel Best dus de overhand had, kwam het wel gelukkig aan de voorsprong. Een Prinses Irene verdediger wilde de bal wegwerken en schoot een medespeler aan. Fiolet kreeg de bal op een presenteer blaadje en schoof simpel binnen;0-1.

Prachtig stiftje
In de 2e helft kwam Van Vught alsnog in het veld en schoof Bollen door naar de middenlinie waardoor de Oranjes wat meer vat op de Bestenaren kregen. In de 59e minuut kwamen ze zelfs op 1-1. Van Vught won een kopduel van doelman Bakker, de bal werd ingeschoten door een Prinses Irene aanvaller. Een van de Best verdedigers maakt hands . Van Rooij schoot de bal onberispelijk vanaf de elfmeterstip binnen.  In de 65e minuut wees scheidrechter Loos aan de andere kant naar de stip. Tim van der Heijden was de boosdoener en Buiks schoot de 1-2 binnen.  Prinses Irene werd nu wat gevaarlijker en zag Martijn van Vught over koppen en Wibe van Rooij kon te weinig kracht geven aan een schot om doelman Bakker te verontrusten.  Tim van den Brand pakte een terug gelegde bal van Van Vught ineens op zijn slof, maar de bal ging net langs de kruising. In de 85e minuut had het zo maar gelijk kunnen en misschien ook wel moeten staan. Een goed aangesneden voorzet van Wibe van Rooij, gaf Koen Bollen, zo ongeveer de beste speler deze middag bij Prinses Irene, een open kopkans, maar helaas ging de bal over. In de slotminuut stond een van de Prinses Irene verdedigers niet goed op te letten en dat moet je niet doen bij een spits als Robin Buiks. Met een prachtig stiftje verschalkte hij Stef van Venrooij en bracht de 1-3 eindstand op het scorebord.

Omdat de directe concurrenten in de degradatiestrijd bijna allemaal punten pakten, is Prinses Irene nog verder in de problemen geraakt. Blijven strijden is het devies, want in de slotfase van de competitie zie je vaak gekke dingen gebeuren.

Best Vooruit drukt Prinses Irene vaster op de laatste plaats (verslag Best Vooruit)
Op sportpark “De Schellen” in Nistelrode werd onder schrale omstandigheden de wedstrijd Prinses Irene – Best Vooruit gespeeld. Voor Best Vooruit belangrijk om zich definitief vrij te spelen voor de onderste 3 plaatsen, maar voor Prinses Irene nog belangrijker, omdat men in Nistelrode graag weg wil van de laatste plaats. Vorige week werd een mooi resultaat behaald tegen de naaste buur HVCH; 0-3 winst. En dit proefde naar meer.

Met Jeroen Liebregts en Ronald de Koning in het hart van de verdediging werd de wedstrijd aangevangen. Al in de 3de min. kreeg Best Vooruit haar eerste kans. Bram Toebes werd met een mooie combinatie vrijgespeeld. Zijn schot werd tot corner verwerkt. Men zou verwachten dat Prinses Irene alles op alles zou zetten om de overwinning te gaan bevechten, maar zeker in de 1ste helft was Best Vooruit duidelijk de bovenliggende partij. Prinses Irene wist nauwelijks kansen te creëren. Best Vooruit daarentegen kreeg kans op kans. In de 15de min. werd keeper Stef van Venrooij twee keer op de proef gesteld resp. door Tim Fiolet en Thomas van Heukelom, maar in beide gevallen stond hij op de juiste plaats. Corners en vrije trappen zorgden eveneens voor gevaar, maar doelpunten kwamen daar niet uit voort. Nadat Thijs van de Linden in de 22ste min. zijn schot tot corner verwerkt zag worden, kon een doelpunt niet uitblijven. In de 33ste min. was het raak. Er ging een mooie combinatie over veel schijven aan vooraf en met wat geluk kwam de bal bij Tim Fiolet terecht, die van dichtbij kon afronden. De 0-1 was dan ook terecht. Best Vooruit ging voordat de rust bereikt werd op jacht naar de 0-2, maar keeper Stef van Venrooij stond telkens op de goede plek. De rust werd bereikt met een 0-1 stand.

In de 2de helft maakte Martijn van Vught (Prinses Irene) zijn opwachting om oorlog te maken in het strafschopgebied van Best Vooruit. Aan de kant van Best Vooruit waren er geen wissels. In de 48ste min. speelde -in eerste instantie- Thijs van der Linden zich prima vrij, maar het vervolg was helaas te slordig. Ook Prinses Irene begint niet overtuigend aan de 2de helft. Nadat Xander Scheepens -na lang blessureleed- de plaats had ingenomen van Tom Kastelijn, kwam in de 59ste min. de gelijkmaker uit de lucht vallen. Scheidsrechter René de Loos wees naar de stip na een handsbal in de 16. Wibe van Rooij (Prinses Irene) wist met dit buitenkansje wel raad en bracht de stand op 1-1. Prinses Irene rook haar kans en met hoge ballen op Martijn van Vught werd getracht de overwinning uit het vuur te slepen. Maar al snel kwam Best Vooruit weer op voorsprong. In de 65ste min. werd Thomas van Heukelom in het strafschopgebied van Prinses Irene onderuit gemaaid. Ook nu wees de scheidsrechter naar de stip. Bij Best Vooruit hebben we in de persoon van Robin Buiks een specialist. Ook nu vond Robin zonder mankeren het doel en bracht de stand op 1-2. Vervolgens werden de messen geslepen en werden er enkele gele kaarten uitgedeeld. Een van deze gele kaarten was voor Jeroen Liebregts, die toch niet bekend staat als verzamelaar van gele kaarten. Prinses Irene probeerde de druk te verhogen door vrije trappen uit te lokken, maar de verdediging van Best Vooruit liet zich niet verrassen. De beste kans was nog voor Koen Bollen (Prinses Irene), die een prima voorzet van Wibe van Rooij, over het doel kopt. In de 87ste min. werd de wedstrijd beslist. Verantwoordelijk daarvoor was Robin Buiks, die met een prima actie met een dito afronding via de binnenkant van de paal de wedstrijd op slot gooide. Robin was trouwens dichtbij een hattrick. Zijn schot na een prima pass van Xander Scheepens belandde tegen de lat. Best Vooruit kon rustig de wedstrijd uitspelen en met een 1-3 overwinning naar Best vertrekken. Nog steeds speelt men een rol in de 3de periode.   

Opstelling Best Vooruit: Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Libregts, Ronald de Koning, Elmo Hertogh, Tom Kastelijn (55ste min. Xander Scheepens), Thomas van Heukelom, Teun van Genugten (83ste min. Jordy Leenders), Tim Fiolet, Robin Buiks, Thijs van der Linden

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png