logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

28 april 2019 | 1e klasse C

Oirschot Vooruit - Best Vooruit: 5-3 (I)


Deel dit bericht:


Onder beduidend betere weersomstandigheden dan enkele weken geleden werd vandaag het restant van de derby tussen Oirschot Vooruit en Best Vooruit uit gevoetbald. Daarom werd er gestart in de 21e minuut en was het al na 1 minuut spelen 1-0 voor de groen-witten. Max van Kollenburg stond op de juiste plek om van dichtbij hard en hoog binnen te schieten.

Een mooie start voor het team van Piet Drijvers, dat vandaag met Gijs Sebregts in de spits als vervanger van lichtgeblesseerde Dorus van de Wal aan de wedstrijd begon. Al weken is het team op jacht naar een overwinning maar ging het telkens mis. Het team is daardoor afgezakt op de ranglijst naar plek 13. Dat zou betekenen dat er nacompetitie gespeeld gaat worden voor klasse behoud.

De mannen hadden zich voorgenomen om voor een van de laatste kansen van dit seizoen te gaan en begonnen scherp en fel aan de wedstrijd. Toch was het Best Vooruit dat na de openingstreffer de betere partij was in de 1e helft van de wedstrijd. Misschien daarom wat tegen de verhouding in kwam Oirschot Vooruit in de 43e minuut op een comfortabele 2-0 voorsprong via Gijs Sebregts. Een mooie aanval over diverse schijven werd door hem vakkundig afgerond.

De opluchting bij spelers en de ruim aanwezige supporters was groot. Echter dit was van korte duur. Binnen 1 minuut scoorde Robin Buiks namens Best Vooruit de aansluitingstreffer met het hoofd na niet scherp dekken door de verdediging van Oirschot Vooruit. Stand 2-1, tevens de ruststand.

Na rust begon Oirschot Vooruit wederom feller en scherper aan de 2e helft en was het een mooie voorzet van Max van Kollenburg in de 46e minuut die Fons Meeuwis de gelegenheid gaf om de 3-1 binnen te knallen. De marge was weer hersteld tot 2 doelpunten, maar ook dit keer weer van korte duur! Wederom Robin Buiks was de scherpschutter aan Bestse zijde en hij zorgde in de 50e minuut voor de 3-2.

In de 70e minuut werd aanvoerder Joris Swaanen met liesklachten vervangen door Sjoerd van de Wal. Hierdoor werd het team op enkele posities aangepast. In de 71e minuut was het wederom Gijs Sebregts, die het vanmiddag prima deed als stand-in spits, die het net wist te vinden en voor de 4-2 zorgde.

De wedstrijd leek gespeeld maar dat weet je dit seizoen maar nooit bij Oirschot Vooruit! Toen Fons Meeuwis zijn 2e doelpunt scoorde na een blunder in de verdediging van Best Vooruit was het verschil echter definitief gemaakt, 5-2.

Toch wisten de bezoekers de stand in de 80e minuut nog iets draaglijker te maken door de 5-3 te scoren via Stijn Beekx.

Al met al toch een verdiende overwinning voor een hardwerkend Oirschot Vooruit dat met deze 3 punten een plaatsje opschuift op de ranglijst. Nog 3 wedstrijden te gaan om handhaving in de 1e klasse te bewerkstelligen. Dat moet vertrouwen geven voor de komende weken, succes mannen en proficiat!

Best Vooruit speelt Oirschot Vooruit in de kaart (verslag Best Vooruit)

De wedstrijd werd aangevangen met een zgn. opbutsbal. Het betrof namelijk het restant van de vanwege de storm gestaakte wedstrijd van 10.03.2019. De bal caramboleerde indertijd alle kanten op. De grensrechter werd bijna omvergeblazen en eigenlijk had men niet aan de wedstrijd moeten beginnen. Deze wedstrijd werd nu onder prima omstandigheden uitgespeeld. Best Vooruit heeft het moeilijk tegen ploegen uit de onderste regionen. Tegen Brabantia en Oirschot Vooruit werd geen punt gehaald dit seizoen.

Oirschot Vooruit ging vanzelfsprekend aanvallend van start en, alsof het zo moest zijn, werd al in de eerste minuut (23ste min) het doel gevonden. Max van Kollenburg (Oirschot Vooruit) stond op de goede plaats bij een bal van de rechterkant en kon eenvoudig scoren. Deze snelle treffer speelde in de kaart van Oirschot Vooruit. Men kon achteroverleunen en wachten op een uitval. Helaas voor Best Vooruit was men tijdens deze wedstrijd daar heel succesvol mee. Qua voetbal was Best Vooruit de betere ploeg, maar Oirschot Vooruit had zich daar prima op ingesteld. Na enkele corners en vrije trappen voor beide partijen, die geen succes opleverden, werd het in de 40ste min. -na wederom een uitval van Oirschot Vooruit- 2-0 door Joris Swaanen (Oirschot Vooruit). Gelukkig, zo leek het, werd door Robin Buiks onmiddellijk de 2-1 op het scorebord gezet. Uit een vrije trap wist Robin de bal binnen te koppen. De ruststand werd daarmee op 2-1 gebracht.

Best Vooruit had blijkbaar niets geleerd van het begin van de 1ste helft, want ook de 2de helft begon met een doelpunt van Oirschot Vooruit. De stand werd met een hard schot op 3-1 gebracht door Fons Meeuwis (Oirschot Vooruit). Het had nog erger kunnen worden in de beginfase van de 2de helft, maar Bjarne Bakker wist met zijn voet redding te brengen. Best Vooruit moest weer op jacht naar de “Anslusstreffer” en had al snel succes in de 50ste min. bracht Robin Buiks na een voorzet van rechts van Thomas van Heukelom de stand op 3-2. Even leek het erop dat Best Vooruit door zou drukken en de gelijkmaker zou afdwingen. Maar plotseling stond het 4-2. Op gelukkige wijze kwam de bal bij Joris Swaanen (Oirschot Vooruit) terecht. Joris wachtte niet af en plaatste de bal feilloos in de rechterbenedenhoek. Met gejuich van de vele Oirschot-supporters -trouwens ook de Best Vooruit-supporters waren in grote getalen aanwezig- werd deze treffer gevierd. Terecht want Oirschot Vooruit heeft de punten hard nodig. Best Vooruit probeerde het wel, kreeg enkele vrije trappen, maar deze leverden geen succes op. Nadat Thijs van der Linden de bal in het zijnet had geschoten, werd het door een foutje van Daan van Kessel 5-2. Daan probeerde Bram Toebes aan te spelen, maar zoals je al bij de mini’s leert niet door het midden. De bal was een eenvoudige prooi voor Fons Meeuwis (Oirschot Vooruit). Fons omspeelde de keeper en plaatste de bal in het verder lege doel. Met deze 5-2 stand leek de wedstrijd gespeeld, maar Best Vooruit zette nog eens aan. Uit een voorzet van Thijs van de Linden liet Stijn Beekx in de 80ste min de 5-3 aantekenen. Wie weet wat er gebeurd zou zijn, als Robin Buiks de voorzet van Kianu Verlinden op waarde had geschat…… Nu bleef de stand 5-3 en bleven de punten in Oirschot.

Opstelling Best Vooruit: Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Libregts, Daan van Kessel, Elmo Hertogs, Jordy Leenders (60ste min. Tom Kastelijn), Xander Scheepens (75ste min. Kianu Verlinden), Thomas van Heukelom, Robin Buiks, Thijs van der Linden, Stijn Beekx

 

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png