logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

12 december 2018 | - Wedstrijd van de week 

De Valk gelooft nog heilig in ontsnapping via nacompetitie


Deel dit bericht:


Geldrop-De Valk in de eerste klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Marco Verhoeven, technisch coördinator van het geplaagde De Valk.

Met slechts twee punten uit elf wedstrijden kent De Valk tot nu toe een allerbelabberdst seizoen. Het voetbal is vaak nog wel heel aardig, maar de ploeg van trainer Ruud van der Rijt mist stootkracht en krijgt te gemakkelijk doelpunten tegen. Een kwestie van kwaliteit, durft technisch coördinator Marco Verhoeven te beweren. “En we missen misschien wel een paar klootzakjes, jongens die een wedstrijd op slot kunnen gooien.”

Natuurlijk was vooraf ingecalculeerd dat het een moeilijk seizoen zou worden. Met het vertrek van Tecer Tufan (speelt op het derde niveau in Turkije), Luca Streppel (SC Helmondia, inmiddels gestopt) en Antwan Rijkers (gestopt, nu assistent-trainer) raakte De Valk drie basisspelers kwijt. Hiervoor in de plaats kwamen zes nieuwelingen. Verhoeven: “Maar alleen Robin Smets en Marco Ayebi Duah spelen geregeld. Maikel van der Honing is terug naar BES en Koen van Steensel, Ralf van Beek en Nory Saanen zijn geblesseerd. Voeg daarbij het tussentijdse vertrek van Jeremie Vuvu en Osman Fofana én de blessure van Mike Bruinen en je snapt dat we niet erg ruim in de spelers zitten.”

De technische staf, hoofdtrainer Ruud van der Rijt en zijn assistenten Jurgen Hendrikx en Antwan Rijkers, heeft dus niet zoveel keuzemogelijkheden. Op de reservebank zitten vrijwel elke wedstrijd talentvolle spelers uit JO19-1. “Twee weken geleden had Bjarne van de Ven zelfs een basisplaats en hij deed het uitstekend”, oordeelt Verhoeven. “We hebben de pech dat we ons tweede elftal weer helemaal van onderaf moeten opbouwen. Ze spelen in de vierde klasse en dit is natuurlijk veel te laag. Onder leiding van trainer Brahim Youssef willen ze zo snel mogelijk naar een hoger niveau, maar vanuit dit team is er (nog) geen aanvulling voor het eerste elftal te verwachten.”

Excuus

Normaal gesproken zou Verhoeven de vele blessures en de smalle selectie niet aanvoeren als excuus voor de lage klassering, maar in dit geval is het begrijpelijk. “We hebben enkele jaren geleden de beslissing genomen om niet meer te betalen en dit gaan we ook absoluut niet meer terugdraaien. Financieel zouden we dit trouwens ook helemaal niet meer kunnen. Maar dit betekent wel dat je in de eerste klasse tegen ploegen gespeeld, waar nog volop spelers worden gehaald én betaald. Dat merk je op het veld wel degelijk. Wij moeten het hebben van jongens die graag bij De Valk willen komen spelen. Zoals Aart Verberne, die overkomt van Achel en na de winterstop bij ons team terugkeert. Gratis, welteverstaan!”

Verhoeven erkent dat De Valk bijna geen enkele wedstrijd wordt weggespeeld, maar te vaak aan de verkeerde kant van de score belandt. “Ik zeg wel eens gekscherend: ‘We hebben elf ideale schoonzonen’. Wat mij betreft mag het allemaal wel wat harder en fysieker. We zijn soms te lief en hebben geen spelers die een overtreding durven te maken als het nodig is of desnoods een kaart pakken als de wedstrijd daar om vraagt. Dit hoort ook bij het 'lezen' van een duel. Jammer genoeg zijn dit soort spelers schaars. Bij Valkenswaard hebben ze er te veel, las ik onlangs. Dat ze er maar eentje sturen, haha!

Handhaven

De achterstand op de nummer 13 (Venlosche Boys) en nummer 12 (Bekkerveld) is inmiddels opgelopen tot respectievelijk zes en zeven punten. Het wordt dus heel moeilijk voor De Valk om zich nog te handhaven. Verhoeven is echter positief. “Ook de trainer (die hoogstwaarschijnlijk bijtekent voor een jaar, red.) is er heilig van overtuigd dat we ons via de nacompetitie nog kunnen redden. Dan moeten we echter wel punten gaan pakken. Te beginnen zondag tegen Geldrop. Ik zie zeker mogelijkheden. Het dubbeltje moet toch onderhand eens onze kant uitvallen. Desnoods met wat geluk…”

En als het onverhoopt niet lukt om in de eerste klasse te blijven? Dan is er volgens Verhoeven geen man overboord. “Dan gaan we in de tweede klasse opnieuw bouwen. Het wordt dan misschien wat gemakkelijker om jeugd in te passen. De doelstelling blijft evenwel hetzelfde: op een zo hoog mogelijk niveau spelen, zonder spelers te betalen. We moeten interessant blijven voor eventuele spelers van buitenaf - mits we ze zelf niet in huis hebben - en dit kan mijns inziens alleen als je minimaal eerste klasse speelt. De andere clubs in de regio spelen immers allemaal lager.”

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

De Valk gelooft nog heilig in ontsnapping via nacompetitie
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png