VV Vessem met ruime cijfers voorbij VV Acht

Soeverein Vessem wint thuiswedstrijd op het veld van DEES.
De situatie op de natte Vessemse velden is intussen wel bekend. De 35mm regen van afgelopen maandag was te veel om in Vessem te kunnen spelen. De meest logische uitwijk naar een andere vereniging was het veld van VVDEES, dat 1300 meter verder ligt.  20 jaar geleden was het zeker niet de meest logische optie geweest, want er was hevige rivaliteit tussen de aanhangers en spelers en onderlinge duels tussen DEES en Vessem liepen regelmatig uit op middeleeuwse veldslagen, waarbij er schorsingen van één jaar zijn voorgekomen. Hoe anders is dat nu. De jeugd van DEES en Vessem zijn gemixt en de verstandhouding tussen beide clubs is super. Vessem werd dan ook met open armen ontvangen toen de uitwijk ter sprake kwam. De Vessemse kantinemedewerkers hielpen in de kantine en de klusploeg werd op zondagochtend opgetrommeld om het veld te rollen en te voorzien van kaarsrechte lijnen. De groen-witte hoekvlaggen mochten natuurlijk niet ontbreken en ook de plagerige streken zoals het omhangen van blauw-witte dassen bij de Vessemse klusploeg horen bij de goede onderlinge sfeer.

Vanaf de 1e minuut was de “thuisploeg” feller dan VVAcht en de vroege voorsprong van Pieter van Rooij, die op aangeven van Gus Willemsen de 1-0 maakte in de 2e minuut hielp natuurlijk. Ondanks de controle creëerde VVAcht wel enkele kansen. In de 22e minuut zette Sjaak Egmond gevaarlijk voor, maar de bal werd door iedereen gemist. Toen Vunge na een hapering in de Vessem verdediging de bal kreeg, schoot hij de beste Achtse mogelijkheid van de wedstrijd 30cm naast het doel. Ook het schot in de 35e minuut van Bas Bornebroek was te zacht. Vessem zette daar flinke druk met diverse corners tegenover, maar geen doelpunten.

Ook de eerste minuut van de 2e helft zou zomaar een doelpunt opgeleverd kunnen hebben, maar linksbuiten Freek van Bussel kreeg de bal verkeerd op de wreef en zijn schot ging ver over. Vessem produceerde in de 13e minuut van de 2e helft de mooiste combinatie van de wedstrijd. Een splijtende pass van Thomas Maas op Freek van Bussel, werd door laatstgenoemde mooi naar Pieter van Rooij voorgezet. Pieter wist met een bekeken lob bal de bal prachtig over de duikende keeper Rick Saes te spelen. 2-0. Daarbij bleef het niet want Pieter van Rooij schoot, met volledige beheersing, zijn hattrick met de binnenkant van de voet in de rechter kruising, na een vrije trap van Roel Sterken. Sterken gaf, na een overtreding op Rens v/d Heuvel, het verdict uit een vrije trap. Zijn schot ging in touwen van de rechterbovenhoek, na te zijn getoucheerd door keeper Seas. VVAcht had de eer kunnen redden met het schot van invaller Kyran Kuijpers, maar de andere invaller, Ruben de Haas, stak hier een voetje voor. Reservekeeper en jongeling Stan Nouwens, kreeg zijn invalbeurt en wist zijn doel schoon te houden, waardoor de 4-0 op het scorebord bleef staan.