SV De Braak neemt koppositie over na misstap BES/De Valk

SV de Braak heeft goede zaken gedaan. Zelf won het met ruim verschil van Willem II, maar door het onverwachte verlies van BES staat de ploeg uit Helmond nu bovenaan. Jan van Arkel kan nog wel de Braak inhalen. De ploeg heeft vier punten minder, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld.Grote man bij de Braak was Kadir Budaklier, die maar liefst vier keer scoorde.

Vanaf de eerste minuut was er een duidelijk spelbeeld. Willem II liet de bal aan de Braak, en zakte ver in. Door snelle counters probeerde de ploeg uit Tilburg gevaarlijk te worden. De Braak had het met deze tactiek erg moeilijk, maar het maakte zichzelf ook niet gemakkelijk door de kansen te benutten. Bij de eerste counter van Willem II was het wel direct een doelpunt. Door goed te combineren werd een speler vrijgespeeld, die vanaf tien meter ongehinderd kon schieten. Keeper Max Bijsterveld was kansloos op de schuiver.

Een opsteker voor Willem II, die moed putte uit deze toch onverwachte voorsprong. In het veld uitte zich dit door wat opstootjes, maar scheidsrechter van Gaal zat er kort op en zorgde dat de wedstrijd niet escaleerde. In de 35e minuut de gelijkmaker van Budaklier, die beheerst afrondde na een mooie voorzet van Wesley Smits. Twee minuten later de voorsprong voor de Braak, wederom een mooie voorzet van Smits, die dit keer bij Jeremy Lammers belandde. In plaats van zelf de bal proberen af te werken, controleerde Lammers de bal en legde deze terug op de inlopende Kinjo Jansen. Jansen liet de keeper kansloos.

Willem II startte fel na de rust. Verdediger Brad van Lieshout mocht van geluk spreken dat er nog een verdediger in zijn rug liep, anders had hij wellicht de rode kaart gekregen vanwege een overtreding op een doorgebroken speler. Helaas voor de Braak volgde er uit de vrije trap de gelijkmaker.Miscommunicatie in de verdediging van de Braak tussen keeper en de spelers leidde ertoe dat Willem II gemakkelijk kon scoren.

Het duurde niet lang voordat de Braak weer op voorsprong kwam. Na een mooie actie van invaller Ihab Qnanbi op de achterlijn behield hij het overzicht, en legde de bal klaar voor Budaklier die wel raad wist met dit buitenkansje. In de 70e minuut de “voreindscheidung”, de hardwerkende Wesley Smits omspeelde de keeper, die hem daarbij ten val bracht. Strafschop luidde het oordeel, een klusje voor Lammers, 4 – 2. Willem II geloofde het wel, ook conditioneel was het wel klaar met de wedstrijd. In de laatste tien minuten scoorde Budaklier nog zijn derde en vierde treffer, en werd daarmee man van de wedstrijd.

BES/De Valk moet in achtervolging na weer een misstap
Dat er sinds de winterstop zand in de motor zat bij BES/De Valk was al duidelijk, maar tegen de Tilburgse studenten van TSVV Merlijn werd nog maar eens duidelijk dat de ploeg geen schim meer is van die zo dominante ploeg die de lakens uitdeelde in de zaterdag 4de Klasse G. Door de pijnlijke 0-2 nederlaag is de ploeg nu echt onttroond als koploper.

Na bijna twintig minuten kreeg Miel Senders namens de thuisploeg de eerste kans, maar miste de bal om het doel onder vuur te nemen. De Tilburgse studenten lieten ook van zich doen spreken, uit een hoekschop zag Maksymilian Rudnik zijn inzet geblokt worden door verdediger Brent Broeren. Tien minuten later was het middenvelder Milan Verhoeven die doelman Ivo Gulpers aan het werk zette en met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoonhield. Vlak voor het rustsignaal kreeg Joost Thomassen dé kans om BES/De Valk op voorsprong te schieten, zijn inzet werd met de voeten gekeerd door doelman Guillermo Valero en in de nastoot zag Glensly Eleonora zijn schot net naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft was TSVV Merlijn na bijna een uur spelen heel dicht bij de openingstreffer, maar spits Jan van Ruijven die vrij op doelman Ivo Gulpers af kon hield zijn hoofd niet koel en kon de Valkenswaardse sluitpost redding brengen. Daarna kreeg BES/De Valk in korte tijd drie enorme kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst was het Lorenzo Shearman die met een stiftbal de bovenkant van de lat raakte. Glensly Eleonora kreeg een vrije schietkans, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Joost Thomassen die zich knap vrijspeelde in het strafschopgebied, kon het net niet vinden. En waar de thuisploeg het net niet wist te vinden, was het Maksymilian Rudnik die na een snelle uitval er wel in slaagde om het net te vinden door de bal in de verre hoek binnen te schieten voor de verrassende 0-1. Ondanks enkele aanvallende wissels lukte het BES/De Valk niet om deze tegenslag te boven te komen. In de blessuretijd werd het zelfs nog 0-2 voor TSVV Merlijn door Milan Verhoeven die daarmee BES/De Valk in diepe rouw dompelde.

BES/De Valk is nu haar koppositie kwijt aan SV De Braak en ook Jan van Arckel kan nu over de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk heen gaan. De ploeg zal zich moeten proberen te herpakken en op zoek moeten naar de vorm van vóór de winterstop, want over twee weken wacht de lastige uitwedstrijd tegen Rood Wit V.

Scoreverloop BES/De Valk - TSVV Merlijn 0-2(0-0)
82. 0-1 Maksymilian Rudnik
90. 0-2 Milan Verhoeven

BES/DE VALK
Ivo Gulpers; Rico Foliant(90. Niek Schreurs), Brent Broeren, Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders(46. Mohamed Oukadi), Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven(90. Romario Aveloo); Glensly Eleonora(86. Jean-Marc Clare), Joost Thomassen, Lorenzo Shearman

TSVV MERLIJN
Guillermo Valero; Mees Hermans, Thijs Verhagen, Mick te Lintelo, Tommy Klein Breteler; Jesse Burghgraef, Milan Verhoeven, Whynton Power; Maksymilian Rudnik, Luuk Cremers(72. Chris Hunnekens), Jan van Ruijven

Afg. Jan van Arckel - Vlijmense Boys (wegens sterfgeval bestuuslid Jan van Arckel) Wedstrijd is verzet naar zaterdag 30 maart, 15.30 u.