Nijnsel pakt titel in 4e klasse G en keert terug in de 3e klasse

VV Nijnsel is vandaag na een ruime 4-0 overwinning kampioen geworden in de 4e klasse G, gezien concurrent Avesteyn onverwacht onderuit ging bij VOW.

De ploeg van Frank Kusters was dit seizoen een maatje te groot voor de opponeneten. De laatste weken vielen de resultaten wat tegen waardoor de concurrentie dichterbij kwam. Maar vandaag is het kampioenschap een feit voor geelblauwen.
Daarmee keert Nijnsel na een seizoen afwezigheid weer terug in de 3e klasse.

Wedstrijdverslag
Het liet even op zich wachten, maar vriend en vijand waren eensgezind; Nijnsel Heren 1 was dit seizoen de dik verdiende kampioen van de vierde klasse G. Afgelopen zondag werd de kroon dan eindelijk op het werk gezet door een dominante overwinning op het schier kansloze Irene, terwijl de concurrent op gepaste afstand de punten liet aan VOW.

In de 7e minuut al kwam Jari de Haan eensklaps opdoemen voor de Gemondse keeper, maar de onverwachte kans bracht hem enigszins in verwarring. Het ging nog even op en neer, maar in de 29e minuut verscheen toch de 1-0 op het scorebord door een wat floddergoal van de voet van Rick van der Vleuten die natuurlijk wel op de goede plaats stond. Een ruststand met perspectief.

Maar met 1-0 blijf je kwetsbaar. Op jacht naar de 2-0 kwam Rens Hoppenbrouwers in de 57e minuut vrij op rechts, hij zag de keeper best wel ver voor zijn hok staan en dat verleidde hem tot een lob die doel trof. Dat is alleen bestemd voor de groten. Tien minuten later een spetter op de kruising, met de handtekening van Rick van der Vleuten. Uitstel van executie want amper vijf minuten later een heerlijke pass van Marco van de Ven die de gretige Jari de Haan tot een fraai en luid bejubeld doelpunt promoveerde. De rol van de bezoekers was uitgespeeld. Een paar minuten voor tijd wederom een strakke voorzet, ditmaal van Stefan van Zutphen, die, jawel!, Stefan Hulsen in doelpuntrijke positie bracht en dan stelt Stefan nimmer teleur. Eindstand 4-0, niets op af te dingen.

En toen was het wachten op VOW-Avesteyn, die wedstrijd was nog steeds aan de gang. Er waren al verschillende tussenstanden doorgekomen, 1-0, 2-0, 3-0 zelfs….. Een telefoontje naar de kantine gaf duidelijkheid, 1-0. ‘Maar de wedstrijd loopt nog….’. Een gelijkspel was voldoende om de geelblauwe kampioensvaan te hijsen. En toen klonk er een luid gejuich en ontstond er vervolgens complete euforie en anarchie onder de spelers, de staf en de supporters. De rest is geschiedenis.