Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

27 mei 2018 | Nieuws

SV Tivoli pakt voor het tweede jaar op rij de titel


Deel dit bericht:


Het ging moeizaam de afgelopen weken, maar in eigen huis heeft SV Tivoli het kampioenschap veilig kunnen stellen. ZSC moest eraan geloven en werd met 3-0 verslagen.

In de zomer van 2016 begon Hans Bonnema aan zijn avontuur bij SV Tivoli. De club bivakkeerde al jaren in de krochten van het amateurvoetbal en wilde met Bonnema aan het roer een nieuwe weg inslaan. In twee seizoenen tijd heeft Bonnema een knappe prestatie neergezet. Waar in het eerste seizoen het kampioenschap in de vijfde klasse werd behaald, mogen hij en Tivoli daar vanaf vandaag nog een titel aan toevoegen. Ook in de vierde klasse F bleek Tivoli toch de beste ploeg te zijn.
Last van zenuwen
Vanzelfsprekend was het allemaal niet dit seizoen. Lang leek het een strijd te worden tussen Woenselse Boys en Tivoli. De afgelopen weken kwam er echter wat zand in de motor van Tivoli. Op eigen terrein werd verloren van Bergeijk (0-1. red.) en op bezoek bij dezelfde ploeg kwamen Bonnema en zijn mannen niet verder dan een gelijkspel. Ook tegen Hoogeloon en FC Cranendonck werden punten verspeeld en zo kwamen plots Hoogeloon en Vessem dichterbij. "De ploeg en ook ik hadden toch last gekregen van zenuwen. Maar daar was vandaag geen sprake van. Ik heb vooraf tegen de jongens gezegd dat ik enorm boos zou worden als we het niet zou redden", liet Bonnema na afloop van het gewonnen duel tegen ZSC weten.
In eigen huis had Tivoli niet veel te duchten van ZSC. De bezoekers begonnen nog wel vol goede moed aan de wedstrijd. Bij winst konden zij echter de derde periodetitel in de wacht slepen. Dirk Hoeks liet Tivoli na ruim tien minuten spelen schrikken toen hij de 0-1 op zijn schoen had. Bas Santema stortte zich echter vol overgave op de bal en voorkwam zo dat ZSC op Sportpark De Heihoef de leiding nam. Na een half uur spelen was het Joey van Hoof die zijn ploeg in veilig vaarwater bracht. Met een schot van dichtbij had ZSC-doelman Jeroen van de Boomen geen schijn van kans.

Tivoli met de rust al klaar
Diezelfde Van de Boomen had een groot aandeel in de 2-0 van Tivoli. De doelman bracht Leroy Renders ten val in het strafschopgebied van ZSC en arbiter Van Dinther wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Mike van Dijk wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde dat bij de rust Tivoli al voorzichtig kon denken aan het kampioensfeest. In de tweede helft kreeg Tivoli nog een aantal flinke kansen. Niels de Haas en Renders zagen hun inzet op de doelpalen belanden. De ingevallen Bjorn Bertrams wist nog wel zijn naam op het scorebord te krijgen met een van richting veranderde bal die over Van de Boomen in het doel terecht kwam. Na een korte onderbreking door het naderende onweer, liet scheidsrechter Van Dinther nog even de bal rollen en besloot toen toch af te fluiten waarna het feest voor Tivoli begon.

Tivoli heeft bewezen te kunnen verrassen en dat zullen zij ook zeker volgend jaar niet nalaten als die kans zich voordoet. Al beseft Bonnema wel dat het wel lastiger gaat worden dan de voorbije seizoenen. "Er zijn gewoon een aantal hele sterke ploegen in de derde klasse. Denk aan teams als Bladella of Dommelen. Daar ga je niet zomaar van winnen. Maar deze groep is wel weer toe aan nieuwe uitdaging." Voordat het zover is kan de trainer eerst genieten van het kampioenschap van zijn ploeg. "Het genieten zal voor mij morgen pas beginnen want dan zal ik pas beseffen wat we hebben gedaan met Tivoli."
SV Tivoli: 88. Bas Santema, 3. Gijs Bonnema, 9. Leroy Renders, 10. Ralf Walravens, 11. Sammy Dirkx (7. Joey Klaassen), 12. Niels de Haas (8. Bjorn Bertrams), 16. Joey van Hoof (6. Joeri Berende), 17. Mike van Dijk, 19. Niek Leatomu, 20. Luuc Bonnema, 21. Krijn Feskens

ZSC: 1. Jeroen van de Boomen, 2. Wil Verhoeven, 3. Cas van Maasakkers, 4. Coen Neutkens, 6. Stefan Cremers, 7. Juul Huijbers, 8. Dirk Hoeks (17. Bas Veraa), 9. Olav Kuijlaars, 10. Jan Kwinten (15. Gijs van Poppel), 12. Daan Neutkens, 14. Lars Heesakkers (16. Jens Smolders)


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

28 mei 2018 om 15:40

Theo van Rooij zegt:

Sv tivoli van harte gefeliciteerd met het kampioenschap . Gr oud speler tivoli 1


27 mei 2018 om 21:19

Marcovan den Braken zegt:

Tivoli selectie, Hans en Marcel en alle supporters. Gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie. Succes komend seizoen. Namens de selectie van Woenselse Boys.


27 mei 2018 om 19:09

Tivoli zegt:

Als we serieus hadden gedaan waren we allang klaar


27 mei 2018 om 18:44

Supportersclub D’N Aonhang Bergeijk zegt:

Proficiat spelers en staf van Tivoli met het behalen van het kampioenschap


27 mei 2018 om 18:21

Brentalm zegt:

Bonnemaatjes, van harte gefeliciteerd. Klasse prestatie. Broers van Gijs. Houd hem in de gaten. Niet te veel bier voor hem.


27 mei 2018 om 18:19

Brentalm zegt:

Bonnemaatjes, van harte gefeliciteerd. Klasse prestatie. Broers van Gijs. Houd hem in de gaten. Niet te veel bier voor hem.


Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

SV Tivoli pakt voor het tweede jaar op rij de titel
(Door Gerard Verhagen)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png