EFC in slotfase alsnog onderuit tegen zaterdagamateurs van WNC

Lange tijd zag het er naar uit dat EFC minimaal één punt zou overhouden aan de topper tegen WNC. De zaterdagamateurs uit Waardenburg waren er echter op gebrand om een goed resultaat te halen op het kunstgras van sportpark De Dieprijt. Zij gingen puur voor de winst en kregen in de 84ste minuut loon naar werken: 2-3. Niet onverdiend, maar EFC baalde…

Door Willem-Jan Schampers
Ook middenvelder Max van Limpt, aangever van de 2-1 van Gijs Wuijts, was zichtbaar ontevreden. “We hebben het aan onszelf te wijten. We hebben genoeg kansen gehad, maar krijgen ook veel te gemakkelijk doelpunten tegen. Twee keer letten we niet op en kan een tegenstander bij de tweede paal de bal binnentikken. We hadden vandaag goede zaken kunnen doen, maar WNC – een hele sterke ploeg overigens – heeft onze fouten genadeloos afgestraft.”

Binnen twee minuten werd de score al geopend door de bezoekers. Na een kans voor EFC, was WNC in de tegenaanval meteen succesvol. Steven van de Vreede werd op links te veel vrijgelaten en krulde de bal schitterend in de kruising. EFC-doelman Jesse Theuws was volslagen kansloos: 0-1. De Eerselnaren zaten niet bij de pakken neer en gingen meteen op jacht naar de gelijkmaker. In de 14de minuut was het dan ook al weer 1-1. Van Limpt tikte de rebound in, na een schot van Jim Daniels en een redding van doelman Jamil Kools.

Grote kansen
Hierna golfde het spel op en neer, al waren de beste kansen voor EFC. In de 38ste minuut was het bijna 2-1. Een mooie actie van Wuijts, de beste man aan Eerselse zijde, bracht Van Limpt in stelling. Zijn schot ging echter rakelings naast. En in de 45ste minuut moest Kools al zijn kunnen tonen bij een grote kans voor Chris van Heukelom. De 1-1 ruststand was daarom vooral een teleurstelling voor EFC, dat voelde dat er meer mogelijk was.

In de tweede helft ging EFC op dezelfde voet verder. Met name Wuijts was veelvuldig in balbezit en maakte het de defensie van WNC behoorlijk moeilijk. In de 53ste minuut ontsnapte hij echter even aan de aandacht van zijn directe tegenstander en kopte een afgemeten voorzet van Van Limpt knap in: 2-1. Op dat moment een verdiende voorsprong, want de ploeg van trainer Roel Nabuurs had zich goed hersteld van de vroege achterstand.

Sterker
WNC werd hierna weer wat sterker en EFC-goalie Theuws moest twee maal handelend optreden bij schoten van Matthijs van Gessel en Mirel Ibrahimovic. Aan de andere kant was er in de 68ste een kans voor EFC om op 3-1 te komen. Een prachtige individuele actie van Wuijts bracht Van Limpt in vrije positie. Zijn schot was echter veel te slap om Kools écht in de problemen te brengen. Dit brak de thuisclub op, want een minuut later was het 2-2. Van de Vreede tikte een hoekschop bij de tweede paal in.

Er was nu sprake van een ‘open’ wedstrijd, waarin alles mogelijk leek. In de 76ste minuut volgde er weer een uitstekende kans voor EFC. Wuijts maakte zich opnieuw knap los van zijn tegenstander, maar zag zijn inzet gepareerd door Kools. Een gelijkspel leek aanstaande, maar plotseling was daar invaller Gideon Emanuels van WNC. Hij zette zijn turbo aan en liet op links alles en iedereen zijn hielen zien. Zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengeschoten door Ibrahimovic: 2-3.

Ondanks een behoorlijk aantal minuten blessuretijd, slaagde EFC er hierna niet meer in om nog écht aanspraak te maken op een gelijkspel. De blijdschap bij WNC, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Huser was veelzeggend…