Duur puntverlies voor BES/De Valk. De Braak wint bij Rood Wit V en nadert koploper tot op 2 punten

Bes/De Valk lijdt duur puntverlies in Vlijmen
Het is BES/De Valk voor het eerst dit seizoen niet gelukt om in een competitiewedstrijd te scoren. In Vlijmen beet de koploper zich stuk op een gehavend Vlijmense Boys. De trotse koploper in de zaterdag 4de Klasse G ziet de concurrentie wederom dichterbij komen.

In Vlijmen had BES/De Valk het lastig met concurrent Vlijmense Boys. De fysiek sterke thuisploeg was fel in de duels en probeerde het BES/De Valk daarmee af te bluffen en niet aan het voetballen te laten komen. In de eerste helft was het dan ook zoeken naar mogelijkheden, na een kwartier leek Joost Thomassen aan te mogen leggen, maar de geroutineerde verdediger Roy Rozen voorkwam dat de spits het doel onder vuur kon nemen. Na ruim een half uur toucheerde Joost Thomassen uit een voorzet van Lorenzo Shearman de bal net te licht en miste het doel op een haar. Vlak voor rust trok Lorenzo Shearman vanaf de linkerkant naar binnen, zijn schot miste het doel op een meter en bleef de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft liet Vlijmense Boys ook aanvallend van zich doen spreken, uit een hoekschop was het verdediger Roy Rozen die over het doel kopte. Na ruim een uur spelen kwam Joost Thomassen gevaarlijk door en speelde af op de vrijstaande Miel Senders die de bal voor het inschieten had, maar de middenvelder raakte de bal totaal verkeerd en was de kans verkeken. Vijf minuten later leek de Vlijmense vleugelaanvaller Nadim Azzoubaa de openingstreffer te gaan maken, maar doelman Ivo Gulpers voorkwam dit ternauwernood. Vlijmense Boys voelde dat er wat te halen viel tegen de koploper en raakte met spits Oskar Stanik zelfs de paal een kwartier voor tijd. Ook BES/De Valk ging in de slotfase nog vol voor de overwinning, zo wist topscoorder Glensly Eleonora bijna een voorzet van Lorenzo Shearman in te tikken, maar doelman Matthew van Dommelen wist daar nog een hand achter te krijgen. In de blessuretijd leek BES/De Valk nog de deksel op de neus te krijgen toen Nadim Azzoubaa ongehinderd door het hart van de Valkenswaardse defensie slalomde, maar de Vlijmense vleugelaanvaller schoot rakelings langs de paal en eindigde het doelpuntloos deze middag op sportpark de Hoge Heide in Vlijmen.

Duur puntenverlies voor BES/De Valk dat zich nu geen enkele misstap meer kan veroorloven, te beginnen volgende week zaterdag als TSVV Merlijn om 16.00 uur op bezoek komt op sportpark 't Valkennest.

VLIJMENSE BOYS
Matthew van Dommelen; Andy van Bijnen, Roy Rozen, Luuk van den Bosch(19. Marco van Bijnen), Jay de Bie; Luke van Zandvoort(81. Milan van Helvoort), Jerre Geerts, Wessel van Hemert(81. Justin de Ling); Nadim Azzoubaa, Oskar Stanik, Mathijs van der Lee

BES/DE VALK
Ivo Gulpers; Rico Foliant(64. Jean-Marc Clare), Brent Broeren, Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders, Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven; Glensly Eleonora, Joost Thomassen, Lorenzo Shearman

De Braak nadert koploper BES/De Valk tot op twee punten na overwinning bij Rood Wit V
In extremis heeft de Braak de drie punten meegenomen uit Veldhoven. Pas in de blessuretijd wist de Braak de enige treffer te scoren. Met een schitterend afstandsschot bezegelde Pim Heeren de wedstrijd. Doordat BES uit bij Vlijmense Boys gelijkspeelde, is de race om het kampioenschap ongekend spannend geworden.

Het was geen beste wedstrijd op sportpark de Korze. Door de tactiek van beide teams werd er veelvuldig de lange bal gehanteerd, wat leidde tot een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide zijden. Toch was de Braak de bovenliggende partij. Helaas stond het vizier in de afwerking deze middag niet op scherp. Zo waren er goede kansen voor Wesley Smits (2x) en Youssef Chida, maar zij konden de uitstekende keepende Mark Smulders niet verschalken. Een kopbal van Kadir Budaklier had net  niet de juiste richting, en ging over het doel. Enige wapenfeit van Rood-Wit was een doelpunt uit een spaarzame counter, maar die werd gescoord vanuit buitenspelpositie.

In de 2e helft hetzelfde beeld. De Braak wellicht iets beter, maar Rood-Wit bleef daar waar het kon de aanval kiezen. Naarmate de wedstrijd verstreek werd het echter steeds moeilijker voor Rood-Wit, er was veel arbeid gelegd in de wedstrijd, en de Braak leek fysiek de betere ploeg. De Braak moest de wedstrijd ook winnen, er werd aanvallend gewisseld om nog meer druk uit te oefenen op de verdediging van Rood-Wit. Tien minuten voor het einde de beste actie van de wedstrijd tot dan toe. Verdediger Brad van Lieshout pikte een afgeslagen voorzet op, passeerde een tegenstander en haalde verwoestend uit. Hij zag zijn inzet echter op de paal uiteen spatten. Alles leek erop dat de wedstrijd in gelijkspel zou eindigen. Het doelpunt van de Braak kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. De blessuretijd was net begonnen. Pim Heeren, vorige week ook al succesvol met een mooi doelpunt, schoot de bal met een heerlijk effect op doel. De bal verdween in de verre kruising in het doel, keeper Smulders was kansloos.

Na de wedstrijd hebben beide teams nog een uitstekende 3ehelft gepeeld in de kantine van Rood-Wit. Dat mag ook wel eens vermeld worden. Veel strijd op het veld, maar na afloop gezellig te wedstrijd evalueren. Volgende week speelt de Braak thuis tegen Willem II. De uitwedstrijd in Tilburg werd verloren, met nog maar vijf wedstrijden in het regulier seizoen, moeten de punten in Helmond blijven. Aanvang wedstrijd is om 17:15 uur.