De Braak onder politiebegeleiding huiswaarts. Dubbele cijfers voor Rood Wit V

Trieste voetbalmiddag in Vlijmen voor SV De Braak

Een mooie en overtuigende overwinning, zo lijkt het met de uitslag van 0 – 3. Maar het was een uiterst trieste middag in Vlijmen. Letterlijk en figuurlijk een dieprode kaart voor Vlijmense Boys. Spelers begeleiding en ook supporters lieten zich van hun slechtste kant zien. Uiteindelijk de optelsom: vier rode kaarten voor Vlijmense Boys, en de scheidsrechter en selectie die onder politiebegeleiding het sportpark konden verlaten.

Al vanaf minuut één was het duidelijk, de ploeg uit Vlijmen ging het duel in met een dosis fysiek hard spel. Op zich is daar niks mis mee, maar ook vanaf de zijlijn en tribune was de sfeer agressief naar de ploeg uit Helmond. Al naar een kwartier spel moest de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk staken. Aanleiding was een hard duel aan de zijlijn , net voor de dug-out van Vlijmense Boys. Uiteindelijk enkele kaarten aan beide zijden, waarvan één rode kaart voor de trainer van Vlijmense Boys, Bas van Engelen. Ook moest Roy vd Putten het veld ruimen, naar het laat aanzien met een zware knieblessure. Na een afkoelingsperiode van tien minuten werd de wedstrijd hervat. Vanaf de hervatting was alle negatieve energie van Vlijmense Boys gericht op de scheidsrechter en SV de Braak. Maar complimenten voor beiden, zowel de scheidsrechter als SV de Braak lieten zich niet meeslepen. Van een voetbalwedstrijd was geen sprake meer.

93e minuut: 0 – 3, strafschop Jeremy Lammers

Al met al een uiterst nare middag in Vlijmen, onbegrip over wat mensen beweegt om zo je vrije dag te benutten. Vraag is of het wangedrag nog gevolgen heeft. Volgende week moet de Braak thuis tegen Merlijn uit Tilburg. Aanvang wedstrijd: 17:15 uur.

Dubbele cijfers voor Rood-Wit Veldhoven
Rood-Wit Veldhoven veegde de vloer aan met Willem II in een spectaculaire wedstrijd die eindigde in een 10-2 overwinning.

Hoewel Willem II aanvankelijk sterk begon en binnen de eerste vijf minuten twee veelbelovende kansen creëerde, was het Rood-Wit dat al snel het initiatief overnam. Jan van Hout toonde zich een meester in afwerken, waarbij hij vanuit alle hoeken en posities de bal in het net wist te krijgen. Het openingsdoelpunt kwam tot stand door een uitstekende pass van Paul Smulders, waarna Jan koelbloedig afrondde. Willem II wist echter snel gelijk te maken door een knappe individuele actie van hun rechtsbuiten. 1-1.

Maar Rood-Wit liet zich niet uit het veld slaan en ging met volle kracht vooruit. Jan van Hout brak de wedstrijd open met een keiharde volley, gevolgd door een ingestuurde vrije trap die al wekenlang op de training was geoefend. Jan was onverbiddelijk en scoorde opnieuw met een volley. Daarna was het Koen Oldenhave die een corner terugkopte op Paul Smulders die de bal binnen kopte.

Na de rust bleef Rood-Wit heersen. Een prachtige aanval over meerdere schijven resulteerde in een diepgaande Stef Fasen, die de bal perfect teruglegde op Jan van Hout. 6-1. Daarna gaf Mitchell Slegers een perfecte voorzet op de ingevallen spits Robert Bettgens. 7-1. Toen was het Douwe Veenstra die de bal binnen duwde 8-1. Een slimme steekbal op Robert Bettgens zorgde voor de 9-1 voordat Willem !! er eentje terug wist te maken: 9-2

Uiteindelijke toch dubbele cijfers op het scorebord. Robert Bettgens die zijn derde doelpunt van de avond scoorde en de kers op de taart zette voor een verpletterende 10-2 overwinning.

Voor de poorten van de Boscsche hel sleept BES/DE Valk de winst binnen
Waar het vóór de winterstop alles zo voorspoedig liep, zo stroperig gaat het voorlopig in het nieuwe jaar. Na de afstraffing vorige week tegen Jan van Arckel werd deze week laagvlieger DBN'22 pas in de blessuretijd verslagen.

Al snel had Lorenzo Shearman de openingstreffer op zijn schoen, maar besloot de bal breed te geven op Mohamed Oukadi dat te hard was en de treffer uitbleef. De eerste kans voor DBN'22 was wel gelijk raak, Karim El Barkaoui kon ongehinderd opstomen en de geheel vrijstaande Kenan Ismail bereiken voor de verrassende 1-0. Het veldspel werd slordig bij de koploper, zeker door het gemis van het centrale verdedigingsduo Brent Broeren en Daan Donners had de ploeg het lastig. Desondanks kreeg het wel kansen om de achterstand recht te zetten, uit een vrije trap was Niek Schreurs bijna doeltreffend en kwam Lorenzo Shearman vrij voor het Bossche doel te staan, maar zijn lob viel in de handen van doelman Thomas Wezel. Na een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie schatte de uitgekomen doelman Ivo Gulpers een lange bal verkeerd in en kopte de bal tegen spits Yassine El Gaoui en zag de bal in het verlaten doel verdwijnen 2-0. Vlak voor de rust zorgde Lorenzo Shearman met een zeer fraai doelpunt dat diagonaal in de verre hoek binnen viel, ervoor dat BES/De Valk na een matige eerste helft met een 2-1 achterstand de rust in ging.

DBN'22 begon aan de tweede helft met zijn tienen, nadat invaller Sahin Alicikus tijdens de rust zijn tweede gele kaart had gekregen. Al snel wist BES/De Valk daarvan te profiteren. Niels van Gerven vond Lorenzo Shearman die de bal gelijk voorgaf en Rico Foliant bereikte voor het doel, in twee instanties wist de verdediger de bal in het doel te krijgen voor de snelle gelijkmaker 2-2. Zonder goed te spelen dicteerde BES/De Valk in de tweede helft en moest DBN'22 het hebben van sporadische uitvallen. Kansen waren er genoeg, maar telkens ging het mis in de afronding waar doelman Thomas Wezel DBN'22 op de been hield. Schoten van Lorenzo Shearman, Joost Thomassen en Jean-Marc Clare troffen allen geen doel en leek het zeer mondige DBN'22 zowel op als langs het veld, wat voor een nare sfeer zorgde tijdens de gehele wedstrijd er alsnog een punt uit te gaan slepen. Maar in de blessuretijd viel dan toch die bevrijdende treffer. Na voorbereidend werk van Lorenzo Shearman was het Joost Thomassen die het overzicht bewaarde en de vrijstaande Glensly Eleonora de kans bood om de winnende tegen de touwen te schieten 2-3. In de slotminuten kwam de overwinning niet meer in gevaar voor BES/De Valk.

Een benauwde overwinning voor BES/De Valk dat nog ver verwijderd is van de vorm van voor de winterstop. Volgende week zaterdag staat er weer een lastige wedstrijd op het programma, dan is TOP uit Oss de tegenstander op sportpark 't Valkennest om 16.00 uur.

DBN'22: Thomas Wezel; Daniel Peeters(76. Jorg Beekwilder), Lorenzo van den Wildenberg, Akin Celebi, Krisna Shewdat; Kenan Ismail, Sander-Gianni Lubbers(30. Sahin Alicikus), Wassim Kaddouri; Daan Hobbelen, Yassine El Gaoui(82. Erol Berk Altinok), Karim El Barkaoui

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Regino Shearman(13. Jean-Marc Clare), Roel Smits, Rico Foliant, Jorvimaar Julia(46. Miel Senders); Mohamed Oukadi, Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven; Glensly Eleonora, Niek Schreurs(46. Joost Thomassen), Lorenzo Shearman