ASV ’33 wint topper tegen ELI

De derby tussen ASV ’33 en ELI eindigde in een verdiende overwinning voor de thuisclub. Door de 4-2 zege passeert ASV ’33 de Lieshoutenaren op de ranglijst en staan nu tweede, vier punten achter koploper Lierop.

Er stond veel op het spel bij de derby, want de verliezer zou voorlopig een stapje terug moeten doen in de strijd om het kampioenschap. De vele toeschouwers zagen een felle, maar sportieve strijd tussen de twee kemphanen.

De eerste mogelijkheid was al na 6 minuten voor ELI. Een vrije trap werd vanaf 20 meter net naast geschoten. Dit was meteen ook de enige kans die de bezoekers in de eerste helft creëerden. ASV ’33 hield het achterin goed dicht en wist met goed voetbal regelmatig gevaar te stichten voor het doel van ELI. Zo kreeg Tim Verbakel na een kwartier een kans, na goed voorbereidend werk van Stijn Kersjes. Het schot werd echter geblokt door een verdediger van ELI. Even later schoot de mee opgekomen Pim van de Tillaart de bal van dichtbij hard tegen ELI-doelman Swinkels aan. In de 22e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een prima aanval over verschillende schijven werd binnen getikt door Luc Lentjes: 1-0. Een minuut later kreeg ASV ’33 weer een mooie kans. Sam Douven werd diep gestuurd en tikte de bal langs de uitkomende keeper van ELI, maar ook net langs het doel.

Na een half uur was het Bart Vermeulen die door goed storen de bal net buiten het strafschopgebied van ELI veroverde. Hij stelde vervolgens Tim Verbakel in staat om de 2-0 te scoren. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd ELI wat sterker, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Toch scoorde Jaccy van den Enden vlak voor rust de aansluitingstreffer. Hij strafte een grote verdedigingsfout bij ASV ‘33 af en tikte de bal van dichtbij langs doelman Martijn Verbakel.

ELI begon de tweede helft sterk en zette de thuisploeg onder druk. Dat leverde twee minuten na de rust al bijna resultaat op. Het schot van afstand werd echter door keeper Martijn Verbakel uit de hoek getikt.

Hierna brak er een fase aan waarin beide teams vooral gevaarlijk waren uit corners. Eerst was het ELI dat in de 56e minuut de bal net naast kopte. Enkele minuten later was het ELI-doelman Swinkels die redding moest brengen na een kopbal van Bart Vermeulen. In de daaropvolgende scrimmage werd de bal nog van de lijn gehaald door een verdediger van ELI. Vlak daarna kregen de bezoekers weer een corner, die uiteindelijk net naast werd gekopt. Echt uitgespeelde kansen kwamen er vervolgens niet meer, tot aan de 85e minuut. Na een mooie solo van Luc Lentjes kwam de bal voor de voeten van Jeffrey Ket. Die aarzelde niet en schoot de bal binnen: 3-1.

De wedstrijd leek hierdoor beslist, maar dat was niet zo. Twee minuten later werd, na een handsbal net buiten het strafschopgebied, de toegekende vrije trap van Aaron Hurkx van richting veranderd, waardoor keeper Martijn Verbakel kansloos was.

Maar in de blessuretijd scoorde ASV ’33 opnieuw. Een snelle, verre ingooi door Jeffrey Ket verraste de verdediging van ELI. Luc Lentjes werd vervolgens gevloerd, waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. Bart Vermeulen schoot de bal hard en zuiver binnen en bracht hiermee de eindscore op het bord: 4-2. Aanvoerder Lars Teuben kreeg hierbij nog een rode kaart  wegens belediging van de scheidsrechter.

Met deze overwinning deed ASV ’33 uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. Na de wedstrijd was er in de kantine de feestelijke afsluiting van de tweede periode. De overwinning van het eerste elftal werd uiteraard goed gevierd.

Opstelling ASV ‘33: Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Pim van de Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Owen Bosveld (69e min. Jeffrey Ket), Niek Swinkels, Luc Lentjes (90e min. Rens Manders); Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Sam Douven (81e min. Thimo van der Steen)

Opstelling ELI: Swinkels; Teuben, van Hout (75e min. Van Kasteren), van der Aa (46e min. Van Hout), Hurkx; den Bol, Milosevic, Arts; Raaijmakers (80e min. Relou), van den Enden, van Hoof.

Vaste supporter
21 maart 20:18
ASV'33 speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen! Vanaf het begin fel een de juiste inzet. Zet deze lijn door de komende wedstrijden!!