Zaalvoetballers FC Eindhoven winnen bij concurrent WSV

Het is en blijft een vreemde constatering dat de vijfvoudig landskampioen vecht voor handhaving in de eredivisie. De uitslagen van afgelopen vrijdag waren niet gunstig uitgepakt. HV Veerhuis, FC Marlene en Groene Ster, de concurrenten voor rechtstreekse handhaving, wonnen alle drie hun wedstrijd waardoor de ploeg van Jan Vogels alleen gebaat was bij een overwinning.
De Eindhovenaren wonnen overtuigend tegen concurrent WSV dat vooraf aan dit duel op gelijke hoogte stond. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de zaalvoetballers van FC Eindhoven nog één verliespunt achter op de veilige plaats van HV Veerhuis in de competitie.

FC Eindhoven treft komende vrijdag in eigen huis Volendam. Dan gaat het op bezoek bij FC Marléne en in de laatste wedstrijd komt TPP Rotterdam op bezoek in Eindhoven. Spannende tijden breken aan, het zal een grote deceptie zijn mocht FC Eindhoven komend seizoen niet meer uitkomen in de eredivisie.

Eenvoudige overwining
Ondanks de druk die er op deze wedstrijd stond was FC Eindhoven duidelijk te sterk voor WSV. Bij rust stond FC Eindhoven met 1-3 voor door twee doelpunten van de Braziliaan Raphinha en een van Lahcen Bouyouzan.
Na rust liepen de Eindhovenaren eenvoudig verder weg. Lahcen Bouyouzan scoorde zijn tweede en derde treffer van de wedstrijd en ook Raphinha maakte zijn derde van de avond. Mo Allouch bepaalde de eindstand op 1-7.