ZSC - EMK: 3-1

Opnieuw een overwinning voor ZSC en ze kunnen nu weer naar boven kijken.

Een verdiende overwinning tegen een gelijkwaardige tegenstander.

ZSC begon voortvarend want al in de eerste minuut kregen ze een strafschop vanwege het omverlopen van de doorgebroken Juul Huijbers. Stef Claes ramde de bal  binnen en de 1-0 was een feit. ZSC drukte door en in de 10e minuut ging een goede schietkans maar net naast. EMK kwam nu beter in de wedstijd maar juist op dat moment maakte ZSC de 2-0. Een terugspeelbal werd door de doelman tegen Olav Kuijlaars aan geschoten en die tikte dit buitenkansje simpel binnen. Dit gaf EMK meer vleugels dan ZSC want van toen af was EMK de bovenliggende partij. Van de 41e tot de 43e minuut kregen ze grote kansen waarvan er uiteindelijk een werd benut.

Eerst werd Rik Staals vrij voor Jeroen gezet en die wist wel raak met de kans en een minuut later werd in kansrijke positie over geschoten. Weer een minuut later een prima kopkans maar deze werd schitterend gered door Jeroen. Ruststand 2-1.

Na de rust was er veel minder te beleven, EMK drong wel aan maar kwamen niet tot echt grote kansen. In de 47e minuut een prima schot van ZSC die door de keeper gered werd en in de rebound schoot Juul over. In de 55e minuut behoorlijke kans voor EMK  maar Jeroen was paraat.

ZSC kreeg in de 82e minuut een vrije trap te nemen die door Stef Claes werd genomen. De bal was zo hard dat de keeper hem alleen maar tegen kon houden en in de rebound zette invaller Bas Veraa  de bal goed voor waarna Gijs v/d Boomen de 3-1 eindstand binnenkopte. In de allerlaatste minuut gaf Bas een voorzet die in de kruising belandde maar de scheids  had niet geconstateerd dat de bal in het doel zat.