Topper Woenselse Boys -Tivoli beslist door enkele momenten

Woenselse Boys is de nieuwe koploper van de vierde klasse F. De ploeg van trainer Marco van den Braken won de topper tegen Tivoli met 3-1 en staat met 34 punten uit 17 wedstrijden nu op doelsaldo bovenaan. Tivoli is tweede (34 uit 17), gevolgd door Vessem (32 uit 18) en De Raven en Hoogeloon (beiden 30 uit 17). Het is dus nog superspannend in deze klasse en het zou maar eens kunnen zijn dat de kampioen pas na de laatste speeldag bekend is.
Een groot aantal supporters van beide clubs omzoomde het kunstgrasveld van Woenselse Boys. Nieuwsgierig naar de verrichting van deze twee Eindhovense kanshebbers voor de titel. Na een sterke start van de thuisploeg, werd Tivoli sterker, maar tot echte kansen leidde dit niet. Vond ook Woenselse Boys-aanvaller Mitchell Slegers. "We waren zeer aan elkaar gewaagd en zowel Tivoli als wij kregen enkele kleine kansjes. Pas in de tweede helft was er sprake van een échte wedstrijd, zonder goed voetbal. Er zat duidelijk de nodige spanning op het duel."

In de 23ste minuut was er een mogelijkheid voor Woenselse Boys. Eerst schoot Jordy Janssen de bal voorlangs en in de rebound deed Tim Nelemans hetzelfde. Tivoli probeerde het wel, was voetballend de bovenliggende ploeg, maar met uitzondering van een gevaarlijk schot van Leroy Renders, kwam doelman Juri Koudijs van Woenselse Boys niet in de problemen. Hij zag aan de andere kant nog een kans voor Alain Plaum, wiens schot heldhaftig werd geblokt door Luuc Bonnema, en 'keek' een knal van Mike van Dijk over de lat.

Tweede helft
In de tweede helft leek de wedstrijd op gang te komen, met in de 52ste minuut een enorme kans voor Tivoli-invaller Sammy Dircks. Hij kon alleen op Koudijs afgaan, maar schoof de bal naast. Hetzelfde overkwam drie minuten later Gio van Bladel namens Woenselse Boys. En ook een afstandsschot van Tommy Knigge verdween niet tussen de palen. Appie Zouthane was tot op dat moment nog nauwelijks in het spel voorgekomen, maar in de 63ste minuut liet hij zien dat hij nog steeds een speler is om in de gaten te houden. Eindelijk kwam hij vrij van zijn directe bewaker Appie Saddaty, maar stuitte vervolgens op een uitstekend reagerende doelman Evert Hameetman.
In de 72ste minuut was de Tivoli-goalie opnieuw de baas in een één-tegen-één-situatie. Nu moest Van Bladel zijn meerdere erkennen in Hameetman. De doelman was zes minuten later echter volstrekt kansloos op een schitterend afstandsschot van Slegers, die de bal met links in de kruising joeg. Een wonderschone treffer en de maker was er oprecht blij mee. "Ik maak ze zo geregeld", grapte Slegers, die met zijn doelpunt wel een sterke vijf minuten van Woenselse Boys inluidde. In de 79ste minuut gaf Zouthane een slim steekpassje op Nelemans, die koelbloedig afrondde. En nauwelijks vier minuten later was Van Bladel eindelijk wel succesvol: 3-0.
Eretreffer
De wedstrijd was hiermee gespeeld en het sierde Tivoli dat het toch nog op jacht ging naar een eretreffer. Waar Van den Braken nog even wat spelers wisselde, bracht Renders in de 90ste minuut de eindstand op 3-1. Hij knalde een vrije trap van zo'n meter of twintig voorbij Koudijs. Woenselse Boys zat er niet mee en kon na vier minuten in blessuretijd de handen in de lucht steken. Op sportpark Hondsheuvel zijn ze wel toe aan een kampioensfeestje. De competitie duurt echter nog lang...

Opstellingen:

Woenselse Boys: 21. Juri Koudijs, 3. Denny de Roo, 5. Alain Plaum, 7. Tommy Knigge, 8. Gio van Bladel, 9. Tim Nelemans (6. Davey Haastrecht), 10. Appie Zouthane, 15. Mitchell Slegers (11. Steeven Leenheers), 16. Geert Vermeulen, 18. Jordy Janssen (14. Brian Mandigers), 22. Teun van de Moosdijk.

Tivoli: 1. Evert Hameetman, 3. Gijs Bonnema (11. Sammy Dirckx), 7. Joey Klaassen, 9. Leroy Renders, 10. Ralf Walravens, 16. Joey van Hoof, 17. Mike van Dijk, 18. Bart Bonnema, 20. Luuc Bonnema, 21, Krijn Feskens, 22. Appie Saddaty.