Waalre - SDO'39: 3-2

Eerste overwinning Waalre

In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd heeft Waalre haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Tegenstander SDO’39 toonde zich hierbij vooral voor rust als een uiterst gevaarlijke ploeg. De mannen uit Lage Mierde maakte een 2-0 achterstand goed maar moesten in de slotfase toch buigen voor de thuisploeg die na rust duidelijk het betere van het spel had, eindstand 3-2.

De gasten van SDO’39 toonde vanaf de start dat ze met aanvallende intenties naar Waalre waren gekomen. De eerste goede aanvallen waren dan ook van de gasten. Echter de kracht van SDO’39 maar ook die van de thuisclub lag in deze wedstrijd duidelijk in de aanval. Verdedigend werden de nodige foutjes gemaakt zoals in de 11e minuut toen René Hooijmans profiteerde van een foutje van SDO doelman Menno Sanders. Diens voorzet werd door Kees Uijthoven in het lege doel geschoven 1-0. SDO’39 was nu even de draad kwijt en Waalre profiteerde hier optimaal van. In de 16e minuut belandde een voorzet van Kees Uijthoven via Joey Gang bij René Hooijmans die van dichtbij de 2-0 aantekende. Een schijnbaar veilige voorsprong voor Waalre dat echter door foutjes in de achterhoede toch weer snel in moeilijkheden kwam. In de 20e minuut bracht Wouter Bosman Mike Geven ten aanval wat een strafschop opleverde. Dit was voor Martijn Hellegers een koud kunstje 2-1. SDO’39 maakte nu jacht op de gelijkmaker en Waalre had een uitstekende doelman Lars Bouwmans nodig om in de 25e minuut de gelijkmaker te voorkomen. Dit was slechts uitstel van executie want in de 43e minuut bereikte Christian Paridaans met een verre ingooi Niels Heesakkers die de verdediging van Waalre te snel af was en  de gelijkmaker binnenkopte 2-2. Dit was tevens de ruststand in een enerverende wedstrijd.

Na rust duidelijk minder spektakel. SDO’39 trok zich terug op eigen helft loerend op counters en Waalre pakte het overwicht. Het overwicht van Waalre leverde diverse kansjes op maar door te gehaast afwerken en een uitstekende doelman Menno Sanders leverde dit vooralsnog geen doelpunten op. Doelman Lars Bouwmans werd op één schot na in de 80e minuut niet meer echt bedreigt. Hierdoor leek de wedstrijd dood te bloeien op een puntendeling totdat in de 83e minuut Sjef van de Biggelaar zich op de achterlijk knap vrij speelde en diens voorzet door René Hooijmans tot doelpunt werd bevorderd, 3-2. Waalre trok zich hierna massaal terug maar kwam in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer in moeilijkheden.

Na zeven wedstrijden heeft Waalre hiermee de eerste overwinning behaald en krijgt nu een weekje rust waarna op 18 november aangetreden moet worden bij Nieuw Woensel.