Waalre - De Raven: 3-1

Belangrijke zege Waalre

In de 56e min voorkwam de uitblinkende Waalre doelman dat Gijs Wuijts De Raven op een 0-2 voorsprong schoot. Dit deed de thuisclub kennelijk wakker schudden want vanaf dit moment nam Waalre de grip op de wedstrijd over die tot dan stevig in handen van de gasten was. Door drie uitstekende doelpunten besliste vervolgens de thuisclub de wedstrijd in haar voordeel, 3-1.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisclub toen een schot van dichtbij van René Hooijmans gekeerd werd door doelman Stijn van Gompel. Hierna was het vooral de ploeg uit Luyksgestel die de lakens uitdeelde alhoewel het spel van beide kanten niet verheffend was. De Raven was in de eerste helft dichtbij treffers via Stephan Frenken waarbij Waalre doelman Lars Bouwmans zich kon onderscheiden. Waalre zette hier weinig tegenover en was slechts op slag van rust nog een keer gevaarlijk via Sean Govers.

Na rust was het dan toch De Raven die verdiend op voorsprong kwam. In de 53e minuut was Stephan Frenken bij zijn derde poging toch succesvol 0-1. De Raven zette nu aan om de beslissende tik uit te delen maar vond daarbij doelman Lars Bouwmans op haar weg. In plaats van definitief ten onder te gaan herpakte Waalre zich en in de 66e minuut stuurde Kees Uijthoven invaller Ivar Brans de diepte in die vervolgens dezelfde Kees Uijthoven in staat stelde om de gelijkmaker aan te tonen. De Raven was hierdoor even duidelijk van slag af en hier profiteerde de thuisclub optimaal van. In de 70e minuut was opnieuw Ivar Brans zijn tegenstander de baas waarna nu René Hooijmans van diens voorzet kon profiteren en Waalre op voorsprong schoot, 2-1. Vanaf dit moment was het Waalre dat frank en vrij aanviel en De Raven leek het hoofd in de schoot te leggen. De voortreffelijk ingevallen Ivar Brans zette in de 86e min de kers op de taart door de bal keurig voorbij doelman van Gompel te krullen, 3-1.

Door deze derde overwinning op rij heeft Waalre wat afstand genomen van de onderste plaatsen en moet de goede reeks nu voort zien te zetten in de uitwedstrijd tegen een topploeg uit de 4e klasse F, EMK.