Vijf tegendoelpunten doen Best Vooruit de das om

Door Gerard Verhagen

Best Vooruit kon een overwinning goed gebruiken. De ploeg van Jurgen van Wanrooij, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, stond voor de aftrap op slechts vier punten van de laatste plaats. Tegenstander Erp doet het een stuk beter in de Tweede Klasse H. De bezoekers stonden voor deze wedstrijd op een derde plaats in het klassement.

Van het verschil op de ranglijst was op het veld in de eerste helft niet veel te merken. Beide ploegen ontliepen elkaar qua niveau niet veel. De eerste kans van de wedstrijd was voor Erp. Toon Barten wist na twaalf minuten bijna de scoren te openen, maar hij wist deze behoorlijke kans niet te verzilveren. Even daarna kreeg Best Vooruit de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Maar Harm Oppers, Sander van der Looij en Xander Scheepens wisten niet raak te schieten.

In de 21ste minuut wees scheidsrechter Diouani naar de stip nadat Best Vooruit speler Tim Koeman, die niet lang na deze actie met een blessure het veld verliet, zijn directe tegenstander licht vasthield. Luuk Barten nam als aanvoerder de verantwoordelijkheid op zich en schoot Erp naar een 0-1 voorsprong. Best Vooruit leek daarna iets beter te gaan spelen maar het wist niet tot hele grote kansen te komen. Dirk Kroon was met een schot, die werd gekeerd door Kevin van de Laar, nog het dichtstbij.

Keeperswissel
Met een 0-1 achterstand bij rust leek er voor Best Vooruit nog niet heel veel aan de hand. Maar al tijdens de eerste helft bleek doelman Frank van den Boogaard niet helemaal fit te zijn en hij werd dan ook vervangen door Remon Verhagen. Dat zorgde er wel voor dat de thuisploeg nog maar een wissel over had voor de laatste 45 minuten.

Met een kopbal van Ronald de Koning was Best Vooruit bijna op gelijke hoogte gekomen in de 56ste minuut. Maar zijn poging ging naast. Aan de andere kant lag de bal er drie minuten later wel in. De snelle Justin Damen wist de bal voor te geven waar Luuk Barten alert was en zijn tweede van de middag tegen de touwen schoot. Erp kreeg kort na het doelpunt nog een aantal behoorlijke kansen om verder uit te lopen. Justin Damen was dichtbij maar schoot van dichtbij over.

Erp loopt uit
De gasten kwamen via Toon Barten alsnog op een 0-3 voorsprong. Met een kopbal van buiten de zestien wist hij de ingevallen keeper Remon Verhagen te verschalken. Tien minuten later mocht de ploeg van Andre Cornelissen weer juichen. Deze keer was het Justin Damen die zijn ploeg een reden tot juichen gaf met de vierde goal voor Erp.

Best Vooruit kon hier niet veel tegenover stellen. Het creƫerde nauwelijks iets meer. Het slotakkoord was dan ook voor de gasten. Dieuwe van der Heijden zorgde met zijn goal voor het absolute hoogtepunt van de middag. Hij kwam van de rechterkant naar binnen en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen. De bal viel prachtig in het doel van Remon Verhagen. Met dit juweeltje eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor Erp.

Opstellingen
Best Vooruit: 1. Frank van den Boogaard (16. Remon Verhagen), 2. Bram Toebes, 4. Jeroen Liebregts, 5. Ronald de Koning, 8. Xander Scheepens, 11. Gijs Hendriksen, 18. Harm Oppers (7. Erik Willems), 20. Eric Keyzers, 21. Dirk Kroon, 22. Sander van der Looij, 23. Tim Koeman (10. Lester Hubenet)