Vessem - Nieuw Woensel: 3-2 (I)

Vessem periodekampioen van de 2e periode

Het is moeilijk voorspellen dit jaar bij Vessem. Het resultaat kan alle kanten op gaan. Of de tegenstander de nummer één, of laatst op de ranglijst is, zoals vandaag Nieuw Woensel, het zegt niks over uitslag. Voor Vessem een laatste kans om een prijsje, namelijk de 2e periode te pakken. Indien Vessem zou winnen en Waalre punten zou laten liggen, zou de ploeg van Waldo van den Besselaar zich periodekampioen kunnen noemen.

Net zoals afgelopen donderdag kwam Vessem al vroeg op voorsprong, in de negende minuut. Een goed opgezette aanval via Thomas Maas en Hein van Diessen resulteerde in een voorzet naar Merijn van Ham die met medewerking van de keeper de bal over de doellijn wist te spelen. 1 - 0. Frans van Diessen was 5 minuten later dichtbij een doelpunt. In de korte hoek stond hij op twee meter van de keeper maar had te weinig ruimte om te scoren. Vessem bleef drukken in deze fase. Een schot van Merijn van Ham ging rakelings langs de doelpaal. Slechts één keer moest keeper Marijn van Rooy in het eerste half uur in actie komen. De mooiste aanval tot dan toe werd omgezet in de 2 - 0 voor de thuisploeg. Via vier schrijven; Louis van Diessen, Jaap van Diessen, Jop de Laat kwam de bal bij Merijn van Ham die keurig met het linkerbeen scoorde. 2 Minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Nieuw Woensel een vrije trap net buiten de 16 meter lijn. Een laag schot ging onder de muur door in het doel. Schutter Patrick Rosier, tevens ruststand. 2 - 1.

De thuisploeg begon weer met druk in de tweede helft. Een goede voorzet naar Jaap van Diessen die doorspeelde naar neef Frans, die vervolgens keihard op de keeper schoot. Toch was het Nieuw Woensel die een penalty kreeg. Mitchel Kluijtmans maakt geen fout 2 - 2. De gasten kregen meer geloof in een positief resultaat. Rosier schoot de bal net naast met een mooie boogbal. De 3 - 2 viel in de 73e minuut. Een voorzet van Frans van Diessen kwam terug voor het doel en Merijn van Ham maakte de 3-2 eindstand met de knie. Vessem haalt met dit resultaat de 2e periode, omdat Waalre onderuit ging tegen Woenselse boys.