logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

25 maart 2019 | - Column 

UNA telt bovenin weer volop mee


Deel dit bericht:


Westlandia in Zeelst met 3-1 geklopt


(door Thieu Vlemmix) Nog niet zo gek lang geleden overleed ‘Brandend Zand’ Anneke Grönloh. Bij de vroegere ‘Gielen’ van UNA 7 (80-er jaren) was ze mateloos populair onder de douche, na afloop van hun wedstrijden. Bij velen raakte de Eindhovense met Indonesische roots overigens pas bekend, nadat ze vol in de TV camera, bij haar opkomst, van de trap af was gevallen. Later op de zondagmiddagen vergrepen we ons in die woelige jaren tachtig in de Zeelster horeca etablissementen meer aan muziek van de Stones en ‘The Boss’ Bruce Springsteen. Of, we brachten een bezoekje aan Leen Tiet; bijvoorbeeld bij een CD opname van de rock and roll band Mac Taple.

Onze linksbuiten Wil van den Heuvel slaagde er in die tijd, na verwoede pogingen in één van de laatste wedstrijden van UNA 7 tegen Braakhuizen 5 in, de bal bij mij op het hoofd te krijgen – tweemaal zelfs, tweemaal raak - en heeft er dan nog geen flauw idee van dat er een briljante carrière als journalist bij het Eindhovens Dagblad op hem wacht.

Als je dan een paar dagen geleden in DWDD het nummer ‘Venus’ van Shocking Blue, met een regiment misplaatste blazers, op een verschrikkelijke manier verkracht hoort worden, en je verneemt  tot overmaat ook nog dat ‘Heimat Heino’ - beter gewaardeerd onder de Duitse douches - aan zijn ultieme afscheidstour bezig is. Nou dan blijft er, zeker in de entourage van de nog levende Gielen, niet zo heel veel meer aan houvast en topamusement over, dan UNA. Ergens aan vastklampen heet dat dan. En zeker als UNA het goede gevoel van vorige week naar het thuisduel tegen Westlandia verlengt. En dat doen ze. Na de formidabele opflakkering van vorige week in Volendam, blijkt de  magie overgeslagen te zijn naar de thuiswedstrijd van vandaag tegen Westlandia. Want UNA start formidabel. Na een handsbal in de 2e minuut mag Brian Boogers vanaf de elf zijn palmares opkrikken. Keeper Edgar Leerdam heeft dat echter doorzien en stompt de bal terug het veld in. En dat heeft op zijn beurt de altijd gretige Mart van de Gevel weer gezien; de Nuenenaar schiet onberispelijk de 1-0 binnen. Daarna vertrekt de ene schitterende crosspass na de andere van de voet van Lex van Dijk en de bezoekers kunnen dat niet bijbenen.

Als dan ook Nick Tielemans, met een schitterende pass dwars over het veld heen, datzelfde kunstje blijkt te verstaan en Brian Boogers na een perfecte aanname de bal breed legt, is opnieuw Mart van de Gevel er als de kippen bij om af te ronden: 2-0. Geen vuiltje meer aan de lucht, zou je zeggen.

Een tomeloos UNA lijkt immers onderweg naar een monsterzege, zou je denken. Maar na een klein half uurtje is de Zeelster storm geluwd en neemt de ploeg uit Naaldwijk – mede door een aantal snelle wissels door Westlandia coach Edwin Grünholz -  het heft in handen. Een ongebruikelijk lichtzinnige Bassou Boulghalgh laat zich daarbij soms aftroeven door de uitblinker van de tegenpartij: Melvin Vissers. Maar…geen brokken voor de rust. Na een 2-0 stand halverwege gaat Westlandia verder waar het was geëindigd: UNA wordt onder druk gezet. In de 52e minuut gebeurt het onvermijdelijke als Jedseln Markus de aansluitingstreffer binnenschiet (2-1). Het antwoord van UNA bestaat onder andere uit het inbrengen van Teun Sebregts (voor spits Jelle Schijvenaars). En dat brengt UNA weer tot leven. Koud in het veld, beoordeelt de aanvallende middenvelder een mislukte trap vanuit de Westlandia verdediging het snelst en het best, breekt uit en schiet onverbiddelijk de 3-1 binnen. Met de inbreng van Teun Sebregts en later die van Rob van Boekel (voor zijn moegestreden broer Niek) herstelt UNA de orde op het veld en komt de zege niet meer in gevaar.

Perspectief
De inzinking, zoals ook vorig seizoen meteen na de winter lijkt, met acht punten uit de laatste vier wedstrijden, achter de rug. Mocht in de laatste acht wedstrijden het zelfde gebeuren als vorig jaar het geval was, dan zitten we toch nog goed. Want toen haalde UNA 6 winstpartijen uit 8, ofwel 18 punten uit de laatste 8 wedstrijden. Toen, met dikwijls jeugdige vervangers in de ploeg als Joey Verhoeven (17), Teun Willems (18), Max van den Akker en Robin van Iersel. Nu is de overtuigende winst tegen en bij koploper Jong Volendam een grote opsteker en geeft het resultaat tegen Westlandia goede moed. Door puntenverlies van de concurrentie telt UNA bovenin weer volop mee. De ranglijst overziend, kan worden vastgesteld, dat de ploeg van Jeroen van Bezouwen – behoudens Goes over 2 weken – geen enkele ploeg uit de bovenste helft van de ranglijst meer tegen krijgt. Het programma is in principe dus goed behapbaar en biedt perspectief.

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png