logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 december 2018 | - Column 

UNA rukt op naar tweede plaats


Deel dit bericht:


UNA overtuigt niet in Cuyk maar wint wel (0-1)

(Door Thieu Vlemmix)De vorige editie van JVC – UNA vond plaats op 14 januari van dit jaar en is één van de minder goede herinneringen aan vorig seizoen. UNA zette de toenmalige seizoenshervatting in met een eerste helft, zo bedroevend, dat het nu nog pijn aan de ogen doet als je er aan terugdenkt. De tweede helft verloopt aanvankelijk een stuk beter. Maar aan het einde gaan onze mannen toch kopje onder in de uiterwaarden van de Maas. Onder andere omdat seizoensuitblinker doelman Petar Stoskovic hevig blundert door de bal in eigen doel te slaan. Opmerkelijk genoeg is het ook ‘de’ middag van Bassou  Boulghalgh. Zijn grote doorbraak. De manier waarop, typeert meteen het vechtlustige karakter van de  middenvelder. Nota bene als invaller, neemt Bassou een aangeschoten elftal op sleeptouw. Dat is weinigen gegeven. Een wedstrijd dus vol tegenstellingen dus, destijds in Cuyk.     

De westkant van de Maas ligt er vandaag druilerig bij.
Nu de blessures en schorsingen toeslaan, lijkt het erop dat ‘de jonkies’ – evenals vorig seizoen - weer bezig zijn om UNA de helpende hand bieden.
Tom Scheepers (20) – waarvan de roots amper 300 meter van het UNA veld liggen - vervangt Sander van Weert al geruime tijd overtuigend. Zodanig zelfs, dat ’t hem al enkele keren ‘man of the match‘ maakte en in het klassement is opgerukt naar de derde plek. Sil van Herwijnen (21) scoorde al meteen tijdens zijn invalbeurt twee weken terug bij ADO ’20. En afgelopen zondag tegen HBS was de trefzekere spits naast zijn gelijkmaker, in de kolkende slotfase ook nog eens samen met Teun Willems (18) voorbereider bij het overwinningsdoelpunt van Brian Boogers. De ook nog pas 22-jarige centrale verdediger Lex van Dijk is eveneens een volwaardige vervanger, dus al met al mag trainer Jeroen van Bezouwen niet klagen over de kwaliteit van zijn vervangers.

Weinig beweging
Vandaag is er een basisplek voor Sil van Herwjnen. Op zijn niet favoriete rechtervleugel is hij voor de rust toch de enige aanvaller- mede op grond van zijn uitstekende inzet - met een voldoende. Al met al is UNA, in een eerste helft die op de slechte grasmat nauwelijks het aanzien waard is, de wat sterkere ploeg. Maar wel een met veel te weinig beweging. Aan beide zijden wordt het saaie duel opgesierd door één grote kans: Rick Rinirie verschijnt in de36e minuut alleen voor de reddende Yannick Derix en even later stuit een schot van Nick Tielemans vlak voor de doellijn af op een Cuyks been.

Mouwen omhoog
Na de pauze stroopt UNA de mouwen wat verder op en ook het tempo.
Na de  zoveelste goeie voorzet van Pieter Jan Scheerlinck dit seizoen, kopt Lex van Dijk de bal van dichtbij binnen: 0-1.De centrale verdediger speelt een prima wedstrijd, maar valt ook op door een aantal slordige breedtepasses.

De laatste twintig minuten verliest UNA de grip, toont te weinig initiatief en laat het zich terugdringen. Daaruit komt men in een aantal hachelijke situaties voor eigen doel terecht. En onderwijl worden diverse countermogelijkheden slecht uit gespeeld. Onder aanvoering van het in de lucht ijzersterke centrale duo Sjors Paridaans-Lex van Dijk en de betrouwbare doelman Yannick Derix, die het hoofd koel houdt, sleept UNA de drie punten tenslotte bij de Maas weg.

Curieus na afloop is het opstootje waarbij diverse JVC spelers met elkaar op de vuist gaan. Al met al een gauw te vergeten wedstrijd waarbij UNA tenslotte door punten verlies van de concurrentie wel oprukt naar de tweede plaats in de Derde Divisie.                 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png