logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Einduitslagen/geplaatste ploegen poulefase Districtsbeker

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 juni 2018 | - Wedstrijd van de week 

RKSV Sterksel promoveert naar 4e klasse


Deel dit bericht:


RKSV Sterksel is na een 2-0 overwinning op Pusphaira gepromoveerd naar de 4e klasse
 

Wie speelt er volgend seizoen met Sterksel in vierde klasse?

Er heerste zondagmiddag een wat vreemde sfeer op sportpark De Hemelrasten in Sterksel. De plaatselijke voetbaltrots had zojuist met 2-0 gewonnen van Pusphaira en was daarmee gepromoveerd naar de vierde klasse. Echt uitzinnige vreugde was er echter niet bij spelers, technische staf en supporters van de geelzwarten. De toekomst van het eerste elftal van Sterksel is immers onzeker, nu er diverse spelers gaan vertrekken en er vooralsnog geen vervangers zijn.

Assistent-trainer Wiljan van Vijfeijken, die zelf terugkeert naar Heeze, is er heel duidelijk over: "Erik (Schaeken, speler/trainer) en ik hadden halverwege het seizoen nog de intentie om te blijven, maar na de nederlaag tegen DOSKO'32 en de reactie van de groep, hadden we niet het idee dat we het tij nog zouden kunnen keren. Natuurlijk spelen we 'maar' vijfde klasse, maar twee keer in de week trainen en er voor willen gaan, is ook op dit niveau de minimale vereiste. En de belangstelling van andere spelers, van buitenaf, om hier te komen spelen, was nihil. Erik en ik hebben er lang over gesproken en uiteindelijk besloten om toch niet verder te gaan."
Een schok voor het bestuur van Sterksel, want plotseling moest het op zoek naar een nieuwe trainer en assistent-trainer en werd het ook geconfronteerd met spelers die aangaven ergens anders te willen gaan spelen. Het was al bekend dat Erik Schaeken en doelman Harm Verstappen naar derdeklasser Valkenswaard gaan. En zondag werd duidelijk dat ook René Bolster (terug) naar de Bosuilen vertrekt. De vierde speler die wordt genoemd in relatie met Valkenswaard, is Vincent van den Groenendaal. Daarnaast keren René Bosch, Ruud Nijssen en Jordy Bukkems terug naar Heeze. Volgens Van Vijfeijken hebben zich afgelopen week enkele mogelijke aanwinsten van onder meer Nieuw Woensel gemeld bij Sterksel, maar zondag was nog niks zeker...
Combinatie
Maar dan de wedstrijd tegen Pusphaira. Deze had bijzonder weinig om het lijf. In het begin probeerden de studenten het nog wel, maar echt gevaarlijk werden ze eigenlijk nooit. In de 7de minuut was er de eerste grote kans voor Sterksel. Van den Groenendaal speelde zich behendig vrij en dwong doelman Triantos Konstantinos tot een uitstekende redding. Het duurde vervolgens tot de 28ste minuut voordat er weer een doelkans was. En er ook werd gescoord. Van den Groenendaal zette een combinatie met Luuk Gijsbers op, die de bal panklaar legde voor Hashim Haaji. Hij liet de Griekse goalie van Pusphaira kansloos.

Ook hierna bleef het een gezapige wedstrijd. Sterksel, dat de eerste wedstrijd al met 0-2 had gewonnen, hoefde niet meer zo nodig en Pusphaira kwam simpelweg kwaliteit te kort om het de thuisclub écht moeilijk te maken. In de 41ste minuut kreeg Sterksel een enorme kans. Van den Groenendaal kon over links uitbreken en gaf de bal aan Haaji. De donkere aanvaller was niet zelfzuchtig en wilde zijn ploeggenoot laten scoren. Een verkeerde keuze, want zijn pass was onzuiver en de bal belandde bij Konstantinos.
Onverdienstelijk
Na de rust leek Pusphaira snel op gelijke hoogte te komen. Steef Polman beging volgens scheidsrechter Verkoeijen een overtreding op Philip Klees en de leidsman legde de bal op de stip. Doelman Verstappen was in een rechtstreeks duel met Roel Smouter de sterkste en ranselde de bal knap uit zijn doel. Zijn collega aan de andere kant, Konstantinos kreeg even later een rode kaart, omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt. Smouter trok de keepershandschoenen aan en deed het zeker niet onverdienstelijk. In de 68ste minuut was hij echter kansloos op een inzet vanVan den Groenendaal.
Van Vijfeijken bracht nog twee wissels (onder meer 'cultheld' Bart van der Akker werd speeltijd gegund, hij kreeg op aangeven van Bart Berkers een levensgrote kans, maar raakte de bal verkeerd, red.), maar de wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. In de slotfase kreeg Erik Schaeken een publiekswissel. Onder luid applaus verliet hij het veld. 'Schaekie' is niet meer bij iedereen binnen Sterksel even geliefd, maar de prestatie van beide trainers mag toch als 'uitstekend' worden betiteld. Nog nooit speelde Sterksel in de vierde klasse. Het is alleen de vraag met welke spelers...

Opstellingen:

Sterksel: 1. Harm Verstappen, 2. Steef Polmans, 3. René Bosch, 4. René Bolster, 5. Jordy Doezé, 6. Erik Schaeken (18. Bart van der Akker), 8. Jordy Bukkems, 9. Bart Berkers, 10. Vincent van den Groenendaal, 11. Luuk Gijsbers (12. Thomas Vannistelroij, 13. Hashim Haaji (7. Ruud Nijssen).

Pusphaira: 1. Triantos Konstantinos, 2. Wouter Twisk, 3. Tom Hanckmann, 4. Rick Raessens, 5. Ruben Lathuy, 6. Jos Roerink, 7. Tom Borhouts (13. Rick Hankel), 8. Bas Caron, 10. Koen Eldik (12. Marc Mulder), 11. Philip Klees, 14. Wouter Smouter.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

10 juni 2018 om 19:40

Joey Sjaken zegt:

Gefeliciteerd Sterksel namens Sv Tivoli. Erik en Harm, tot volgend jaar. Groetjes Joey Sjaken


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

RKSV Sterksel promoveert naar 4e klasse
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png