Steensel - Hoogeloon: 0-1

Hoogeloon wint ook van Steensel

De eerste helft was duidelijk voor de gasten uit Hoogeloon en zij kwamen dan ook verdiend op voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisclub steeds vaker opzetten en kreeg ook kansen op de gelijkmaker, maar Hoogeloon verweerde zich fel en trok de drie punten over de streep.

De wedstrijd begon vrij rustig. Hoogeloon mocht het spel maken en creëerde ook steeds meer kansen. De hoekschoppen regen zich aaneen en telkens was het voor het doel gevaarlijk. Yannick Sol bediende Sjoerd de Laat die goed inkopte en ook Niels Luyten was dichtbij de openingstreffer. Met een snelle counter was Steensel bijna succesvol, maar Jordy Bruininx kon nog net voor redding zorgen. Na weer eens een hoekschop was Niels Luyten dicht bij de 0-1 en weer volgde een snelle uitbraak van de thuisclub, maar weer werd met moeite een doelpunt voorkomen. Een schot van Hans v/d Heijden miste de juiste richting, maar in de 30ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Sol werd verlengd en tot slot door Rik Michielse fraai binnen gekopt, 0-1. Met een snelle aanval over vier schijven stond even later Hoogeloon in een mum van tijd voor het doel van de tegenstander, maar verzuimde de 0-2 binnen te werken. Een paar minuten voor rust werd nog een treffer afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft ging Steensel fel van start en maakte het de verdediging van Hoogeloon bij vlagen knap lastig. Het vizier stond bij Steensel nog niet goed afgesteld, want schoten gingen steeds net naast. Hoogeloon moest alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. In de 73ste minuut leek de 0-2 in de maak. Tom de Laat gaf van links prima voor op Niels Luyten die knap aannam, maar deze zag zijn schot door de doelman gekeerd worden. Een goede voorzet van Niels Luyten werd door Niek v/d Broek op waarde geschat, maar de uitblinkende doelman wist zijn inzet te keren. Ook na een goede aanval was hij paraat op een schot van Hans v/d Heijden. Vlak voor tijd werd Niek v/d Broek goed weggestuurd, die hard tegen de doelman schoot. Al bij al mag de overwinning wel verdiend genoemd worden, maar het had ook zomaar op een gelijkspel kunnen eindigen. Na 11 gespeelde wedstrijden is Hoogeloon nog steeds ongeslagen. Komende zondag speelt Hoogeloon thuis tegen Woenselse Boys.