RKGSV sleept 3 punten uit vuur bij Nederwetten

De derby tussen Nederwetten en RKGSV is door de ploeg van Jeroen Vermaas met 0-1 gewonnen. RKGSV had daar wel een strafschop voor nodig om langs het stugge Nederwetten te komen. In de 80e minuut schoot Tom van de Berk de toegekende strafschop feilloos binnen.
Het belang aan de kant van RKGSV was groot. Om mee te blijven doen voor een periodetitel moesten de drie punten richting huiswaarts. Het verschil op de ranglijst is groot tussen beide ploegen maar dat was in de wedstrijd niet echt zichtbaar. Nederwetten wat tot op het bot gemotiveerd om de buurman een hak te zetten en weerde zich kranig in een 'overigens' zeer matige wedstrijd.
Lat
In de eerste helft troffen beide ploegen een keer de lat. Na slecht uitverdedigen van Nick de Loo aan de kant van RKGSV belandde de bal plots voor de voeten van Ben Verbruggen. Verbruggen zag doelman Bram Waterschoot te ver uit zijn doel staan en zag zijn inzet op de lat belanden. Even later was het aanvoerder Tim van Berlo van RKGSV die van dichtbij eveneens de lat raakte. Echt uitgespeelde kansen waren er in de eerste helft niet meer te bespeuren. Na rust eenzelfde spelbeeld. RKGSV probeerde met de opbouw van achteruit tot een aanval te komen, maar was erg slordig in de passing waardoor Nederwetten eenvoudig op de been bleef. Lang leek de polderderby op een 0-0 gelijkspel te eindigden tot dat de scheidsrechter in de 80e minuut de bal op de stip legde.
Over twee weken treffen beide ploegen elkaar weer op het sportpark van RKGSV.
Nacompetitie
Door deze belangrijke overwinning blijft RKGSV in de race voor een hoge klassering op de ranglijst wat evt. recht geeft op deelname nacompetitie. Het verschil met koploper RKVV is vier punten en met nummer twee Olympia Boys slechts een punt. De komende drie wedstrijden gaan uitmaken welke richting het in gaat omtrent het veroveren van een periodetitel.