Nieuw Woensel - Waalre: 3-5

Moeizame zege Waalre

Waalre heeft een belangrijke zege behaald in de bijzonder gelijkwaardige 4e klasse F. De ploeg heerste voor rust waarbij het aan doelman Joey Smulders van Nieuw Woensel te danken was dat het verschil bij twee bleef. Na rust heerste Nieuw Woensel dat ook op gelijke hoogte kwam. Toen Waalre leek te bezwijken rechtte de ploeg zich weer op en was het Kees Uijthoven die de ploeg de zege bezorgde, 3-5

Waalre was voor de rust de bepalende ploeg en kwam in de 4e minuut al op voorsprong na een knappe solo van Sjef van de Biggelaar ,0-1. Diezelfde Sjef van de Biggelaar nam in de 24e minuut een vrije trap en verraste hiermee doelman Smulders die gehinderd door de laag staande zon de bal niet goed inschatte 0-2. Na deze treffer kwam Waalre tot haar beste spel waarbij met goed combinatie spel twee schitterende kansen werden uitgespeeld. Kees Uijthoven en Joey Gang vonden daarbij doelman Smulders op hun weg. Nieuw Woensel had in deze fase niets in te brengen maar door een fout in de Waalre defensie kwam de ploeg in de 40e min toch dichterbij. Mitchel Kluijtmans kreeg veel ruimte en uit diens voorzet kon Mitchel Heesbeen de 1-2 binnen tikken. Waalre ging toch met een geruststellende voorsprong de rust in, want in de 45e minuut kopte Kees Uijthoven een voorzet van Wouter Bosman achter doelman Smulders, 1-3.

Na rust was er meteen nog maar één ploeg die voetbalde, de thuisclub had de regie overgenomen. Waalre kwam nauwelijks meer uit de defensie en riep het onheil op zich af.  In de 60e minuut werd de bal tekort weggekopt waardoor Patrick Rosier deze volley binnen kon schieten vanaf circa 20 meter. In de 64e minuut kwam de thuisclub zelfs op gelijke hoogte toen Mitchel Kluijtmans een strafschop mogen nemen en dit onberispelijk deed, 3-3. Waalre leek nu rijp voor een nederlaag maar in de slotfase richtte de ploeg zich op. In de 76e minuut stuurde invaller Sean Govers Kees Uijthoven de diepte in en deze liet doelman Smulders geen kans 3-4. In de 86e minuut tenslotte werd de wedstrijd beslist toen Kees Uijthoven onderuit gehaald werd binnen de beruchte lijnen en het vonnis zelf voltrok, 3-5. Dit leidde bij de Nieuw Woensel speler Kawarmala kennelijk veel frustatie op waardoor hij zich een rode kaart na twee gele kaart en vervolgens nog een directe kaart op de hals haalde.

Door deze tweede zege op rij kruipt Waalre weer een beetje omhoog op de ranglijst waarbij nu een oude bekende, de Raven, verwacht wordt op sportpark Hoeveland