Beerse Boys bijna nog in problemen tegen Marvilde

Een minuut in de tweede helft knalde Jannes Mulders namens Beerse Boys de bal op de paal en bleef het 0-3 voor de bezoekers. Had de boomlange spits wél gescoord, dan was de marge met Marvilde opgelopen tot vier doelpunten. In dat geval hadden de kleumende toeschouwers net zo goed de warme kantine kunnen opzoeken. Nu kwam de thuisclub nog terug tot 2-3 en werd het een hectische slotfase. "Met de hakken over de sloot", oordeelde ook Rob van Bijsterveldt.
De ervaren verdediger van Beerse Boys was er mede debet aan dat Marvilde nog enig zicht had op een gelijkspel. In de 84ste minuut kopte hij de bal achter zijn eigen doelman en bracht de spanning terug in de wedstrijd: 2-3. "Ik hoorde Twan (Louwers, keeper van Beerse Boys, red.) veel te laat roepen en kreeg de bal ongelukkig op mijn hoofd. We kwamen daarna nog bijna in de problemen, al vind ik wel dat de overwinning verdiend is." Trainer Donny de Groot nam zijn routinier overigens niks kwalijk en kwam hem even fijntjes feliciteren met zijn treffer...
Maar waarom liet Beerse Boys zich nog bijna de kaas van het brood eten? Van Bijsterveldt: "We hebben elkaar in de rust nog gewaarschuwd, maar blijkbaar sluipt er bij een 0-3 voorsprong toch iets van gemakzucht in. Zeker omdat we meteen na rust een grote mogelijkheid op de 0-4 kregen en dan was het helemaal over en uit geweest. Ook hierna hebben we nog kansen gehad, maar was ook Marvilde een stuk gevaarlijker dan in de eerste helft. Deze overwinning is echter heel belangrijk. We kunnen nu weer naar boven kijken. En als we elke wedstrijd zo'n inzet tonen, als vandaag, komt het helemaal goed met Beerse Boys."
Tang
Wat dit betreft, heeft trainen Edwin Slagboom nog wel wat werk te verrichten. Zijn team oogde, voornamelijk in de eerste helft, veel te apathisch en was in alle persoonlijke duels de mindere. "Ik kan er wel negen wisselen", verzuchtte Slagboom net na rust, toen hem de vraag werd gesteld wie hij uit het veld ging halen voor Tommy Boogers. Het werd uiteindelijk Tayfun Yilmaz, die in de tang zat bij Stijn van Heerbeek en Rob van Bijsterveldt, maar het had inderdaad net zo goed iemand anders kunnen zijn. Beerse Boys was agressiever en speelde ook met meer overleg. De 0-3 voorsprong na 45 minuten was dan ook zeer terecht.
Na een kansje voor Yilmaz, hij werd geraakt door doelman Louwers, maar bleef op de been, was het in de 8ste minuut Pim Vingerhoets die voor 0-1 zorgde, na een prima voorzet van Niels van Heerbeek. Ook hierna waren de gasten het meest gevaarlijk. In de 11de minuut had Dennis Schapendonk moeten scoren, na een combinatie met Vingerhoets, maar een minuut later konden de Boys alsnog juichen. Een verre bal van achteruit werd opgepikt door Jannes Mulders. Met lange passen liet hij iedereen zijn hielen zien en kogelde de bal voorbij doelman Jeroen Keeris: 0-2. En toen Mulders in de 33ste minuut een prachtige pass van Nick van Rooij op waarde schatte en opnieuw raak schoot, leek Marvilde rijp voor de sloop.
Spannend
Met de 0-3 achterstand konden de blauwwitten in de tweede helft niets anders meer dan vol in de aanval gaan. Kansen waren er echter nauwelijks. Aan de andere kan hadden Niels van Heerbeek en Dennis Schapendonk de 0-4 op de schoen, maar zij misten in kansrijke positie. In de 68ste minuut werd het zomaar 1-3. Na een soepele aanval over de rechterkant kwam de bal bij Tommy Boogers, die Max van de Gevel een niet te missen kans gaf. En toen vervolgens Van Bijsterveldt de 2-3 binnenkopte, werd het toch nog even spannend. Invaller Pepijn van Spreuwel was dichtbij de 2-4, maar hij schoot hoog over. Gelukkig voor Beerse Boys was Marvilde ook niet meer bij machte om iets te forceren.

Marvilde: 23. Jeroen Keeris, 2. Steven Cools, 4. Tommy van de Wiel, 6. Sander Bertels, 9. Max van de Gevel, 10. Murtaza Nawabi, 11. Tayfun Yilmaz (18. Tommy Boogers), 12. Ties Bazelmans, 14. Gijs Kiebert, 15. Stijn Louwers, 22. Michael Maessen.

Beerse Boys: 1. Twan Louwers, 3. Ruud Willems (13. Ron van Korven), 4. Rob van Bijsterveldt, 5. Nick van Rooy, 6. Joop Willems, 9. Niels van Heerbeek (Pepijn van Spreuwel), 10. Dennis Schapendonk, 11. Pim Vingerhoets, 14. Bas den Otter (Bram Gooskens), 17. Jannes Mulders, 18. Stijn van Heerbeek.