logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 februari 2018 | - Trainer in het nieuws 

Jan Poortvliet staat te popelen!


Deel dit bericht:


Jan Poortvliet kan niet wachten om komend seizoen aan de slag te gaan bij RKSV Nuenen.

 

In 2005 betrad Jan Poortvliet voor het eerst de voetbalvelden van RKSV Nuenen als trainer van het eerste elftal. Twee jaar lang verbleef Poortvliet bij de club en die samenwerking was behoorlijk succesvol. Nuenen werd kampioen in de tweede klasse en in de eerste klasse bleef de promovendus destijds fier overeind met een vierde plaats op de ranglijst.

Dertien jaar later keert de coach weer terug op Sportpark 'Oude Landen'. En daar heeft de oud speler van onder meer PSV en Roda JC enorm veel zin in. "Er zijn de laatste jaren wel wat aanbiedingen geweest. Vanuit Thailand kwam er twee keer iets voorbij en ook een keer iets in Indonesië. Maar dat wilde ik niet want ik ben teruggekomen voor mijn zoon. Ik ben blij dat ik weer met het spelletje bezig kan zijn en dat kan ik bij Nuenen. En daar heb ik veel zin in."

Nuenen heeft de laatste jaren al meerdere pogingen ondernomen om Poortvliet aan boord te krijgen. "De laatste jaren heb ik met de club verschillende gesprekken gehad. Maar dat ketste dan af omdat ik al een andere club had. Nu werd ik weer gebeld of ik eens langs wilde komen om te praten. En dan zit je aan zo'n tafel met zes anderen en die ken je dan nog uit je eerste periode. En dan de indruk die de club op mij maakt. Dat is er een die voetbal uitstraalt. Dan krijg je vanzelf weer zin om op het veld te staan. Voetbal is altijd mijn lust en mijn leven geweest en ik ben blij dat ik daar weer iets mee kan doen."

Thuiskomen
De terugkeer bij Nuenen voelt voor Poortvliet als een soort thuiskomen. "De sfeer is in al die jaren niet echt veranderd. De club heeft nog steeds een goede jeugdopleiding en een leuke spelopvatting. Het is gewoon een mooie club. En dat gevoel had ik vroeger al en dat heb ik nu weer." Poortvliet en Nuenen zijn een samenwerking aangegaan voor twee seizoenen. Of Poortvliet zijn toekomstige club kan aantreffen in de Hoofdklasse is nog maar de vraag. De club staat, al is het verschil met de andere ploegen minimaal te noemen, op een twaalfde plaats en staat daarmee nog maar net aan de goede kant van de streep om niet in degradatiegevaar te komen. "Het zou natuurlijk leuk zijn om in deze klasse te acteren, maar ik ga hoe dan ook aan deze klus beginnen. Of ik nou Nuenen moet trainen in de Hoofdklasse of eerste klasse, dat maakt voor mij niets uit."

Poortvliet wil bij Nuenen vooral zijn spelers laten ontwikkelen en dat gepaard laten gaan met leuk spel. Hij ergert zich dan ook aan het tactische geneuzel dat de laatste jaren de overhand heeft genomen. "Voetballers zijn in mijn ogen vrije vogels die in een organisatie moeten spelen. Voetbal is een spelletje waar je van moet genieten. De spelers van Manchester City genieten er elke dag van om naar de training te gaan en te spelen. Dat is voor mij voetbal. En natuurlijk spelen die ook met een bepaalde tactiek. Maar ik jaag liever op de bal dan dat ik erachter aan moet rennen."

Over de status van het amateurvoetbal in het algemeen is Poortvliet positief te spreken. "Er is meer dan voldoende kwaliteit. Ook bij de clubs zit genoeg kwaliteit. Je hoeft echt niet ver te gaan om goede voetballers in deze regio te vinden. En wat maakt het uit als ze zestien of zeventien jaar oud zijn. Als ze goed genoeg zijn, staan ze er toch wel. Zij moeten gaan met die banaan en dan komt het resultaat vanzelf."

JVOZ
Na het afgenomen interview werd bekend gemaakt dat Poortvliet deze week aan de slag gaat bij JOVZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland). Na het vertrek van Ralph Zegers bij JOVZ is Jan Poortvliet afgelopen week benaderd. Hij begint deze week als trainer van de JO17-1. In 2013 was Poortvliet ook al werkzaam voor de JVOZ.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

13 februari 2018 om 12:03

Smally zegt:

Veel succes Jan!


Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

Jan Poortvliet staat te popelen!
(Door Gerard Verhagen)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png