Hoogeloon - Steensel: 4-0

Dikverdiende overwinning van Hoogeloon op Steensel

Bij een stralend zonnetje en bij temperaturen rond de 26 graden was het deze middag wel afzien geblazen. Steensel begon sterk, maar al snel had Hoogeloon de overhand en bij rust leidde de thuisclub met 2-0 en had de voorsprong al groter kunnen zijn. In de tweede helft liep men verder uit naar 4-0 en kon Hoogeloon zonder al te zware inspanningen de drie punten veilig stellen. Een volgende bijkomstigheid was dat Vessem op eigen veld verloor van ZSC, waardoor de thuisclub weer op een riante voorsprong staat.

Steensel begon sterk en kwam in de eerste minuten sterk opzetten, maar de thuisclub bleef rustig en bleef gemakkelijk overeind. Geleidelijk nam Hoogeloon het heft in handen en kwam steeds gevaarlijk opzetten. Het eerste gevaar kwam na een perfecte voorzet van Tom de Laat, waarna Hans v/d Heijden met links goed inschoot, waar de doelman Van Dooren de bal nog kon keren, maar op de inzet van Sjoerd de Laat had hij het nakijken, 1-0. Hoogeloon bleef de aanval zoeken en uit weer een voorzet van links bracht Niels Luyten Sjoerd de Laat in stelling, maar deze schoot over. De eerste kans voor de gasten ontstond halverwege de eerste helft, maar schoot Martijn Aartsen uit een kansrijke positie naast. Meteen daarop had het 2-0 moeten zijn. Na een mooi lopende aanval schoot tot slot Niels Luyten uit een goede kans naast. Na weer een prima voorzet van Tom de Laat kopte Hans v/d Heijden tegen de lat. Na een goed half uur werd het 2-0. Van rechts schoot Jordy Bruininx hard voor en door een eigen speler van Steensel verdween de bal tegen de touwen. Nog voor rust werd tot twee keer ingeschoten, maar doelman Van Dooren bracht redding.

In de tweede helft ging Hoogeloon gewoon door met de een na de andere aanval en schoot Sam de Laat na een mooie actie in het zijnet en een schot van Yannick Sol werd door de doelman gekeerd. Een ander schot ging over. Hans v/d Heijden speelde zich vrij en bediende Jorg Bolte, die hard uithaalde en daarop had de doelman geen antwoord. Na deze 3-0 zakte het tempo wat terug, wat ook wel logisch was gezien de stand en de warmte. Het werd ook nog 4-0, ondanks sprake van buitenspel waarop doorgegaan mocht worden, waardoor Tom Michielse het bekwaam afrondde. Niek v/d Broek werd ook nog een keer diep gestuurd om vervolgens over te schieten. Weer kon Hoogeloon drie punten bijschrijven.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen SDO'39 op het programma.