HMVV - ZSC: 1-1

HMVV en ZSC delen de punten

HMVV speelde vandaag zijn thuiswedstrijd tegen ZSC. In een hevig duel kwam het uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De belangen vooraf waren duidelijk. ZSC wilde hun eerste overwinning van vorige tegen de Raven een goed vervolg geven. Voor HMVV was het zaak om de nare nasmaak van de nederlaag in de derby tegen SDO’39 weg te spoelen.

HMVV begon voortvaren aan de wedstrijd. De mannen uit Mierd waren erg gretig in de duels en kwamen er voetballend aardig uit. ZSC kon daar in de eerste helft maar weinig tegenover stellen. Dit veldoverwicht leidde slechts tot een handvol kansen voor HMVV. De grootste was voor spits Ron Jansen die door middel van een goede combinatie werd vrijgespeeld. De doelman Jeroen van de Boomen kon de doelpoging met zijn voet pareren. In de 35e minuut kon Ron opnieuw opduiken voor het doel van ZSC. Een te zachte terugspeelbal werd door de HMVV spits opgepikt. Ron omspeelde de doelman en kon vervolgens afronden (1-0).

Na de rust zag men een strijdvaardiger ZSC. HMVV speelde deze tweede helft wat onrustiger. Toch wist het een aantal 100% kansen te creëren. Ietwat onverwachts kwam ZSC na zo’n 65 minuten voetbal op gelijke hoogte. Een onnodige overtreding binnen het 16 metergebied werd door de scheidsrechter beoordeeld als strafschop. Spits Olav Kuilaars benutte dit buitenkansje door in de linker onderzoek raak te schieten. HMVV ging in het restant van de wedstrijd op jacht naar de winnende treffer. Men wist goede aanvallen op te zetten, maar de eindpas was vaak te slordig. En steeds als men wel tot een goede kans kwam was het keeper Jeroen van de Boomen die ZSC op de been hield. 5 minuten voor tijd kreeg ZSC nog een grote kans. Een vrije trap rond het 16 metergebied werd strak naar de lange hoek getrapt. Doelman Eric Voets kon de bal echter verwerken. Door het veldoverwicht en de vele onbenutte kansen liepen de spelers van HMVV na het laatste fluitsignaal ietwat teleurgesteld van het veld.

De punten werden verdeeld. Iets waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

HMVV - ZSC (verslag ZSC)

Gelukkig ZSC dankt het behaalde punt aan doelman Jeroen v/d Boomen. ZSC begon sterk aan de wedstrijd en in de 3e minuut kreeg Dirk Hoeks al een goede schietkans na een voorzet van rechts maar hij schoot naast. In de 18e minuut een verre inworp die voor de voeten van Gijs v/d Boomen kwam die echter hoog over schoot. Na twintig minuten nam HMVV het commando over en in de 21e-26e en 28e minuut kwamen er evenzovele kansen. De eerste werd overgeschoten, de tweede vlak voor doel werd door Jeroen met de voet gekeerd en de derde werd ternauwernood gered. In de 34e minuut was het dan toch raak. Een te zachte terugspeelbal van de ZSC verdediging werd door Ron Jansen goed ingeschat, hij passeerde Jeroen en deponeerde de bal in het lege doel.

Na de rust golfde het spel op en neer maar de grootste kansen waren voor HMVV. In de 60e minuut een open kopkans voor HMVV die echter gemist werd. ZSC kwam uit het niets op 1-1. Een verdediger van HMVV maakte onnodig een overtreding in het strafschopgebied en Olav Kuilaars benutte koelbloedig deze buitenkans. Daarna was het billenknijpen voor ZSC maar Jeroen v/d Boomen hield ZSC met een paar fenomenale reddingen op de been. In de 72e-74e en 90e minuut voorkwam hij met kordaat optreden een doelpunt voor HMVV. Tussendoor in de 85e minuut werd een vrije trap van Stef Claes ook schitterend door de doelman van HMVV tot corner verwerkt. Uiteindelijk schieten beide teams niet al te veel op met dit gelijkspel.