FC Eindhoven (zaal) verslaat Groene Ster zonder veel moeite

Groene Ster Vlissingen werd in het Indoor Sportcentrum Eindhoven met 6-1 verslagen door de Blauw-Witten. Trainer Jan Vogels: "Mooi dat we het met zo'n jeugdige ploeg hebben weten te doen."

Vier goals, twee minuten
FC Eindhoven kwam sneller dan ooit uit de startblokken. Binnen dertig seconden stond het 1-0. Lahcen Bouyouzan kon de bal van afstand laag binnentikken. Vijftig seconden na aftrap maakte Bouyouzan ook de 2-0. Hij veroverde de bal voor het doel en schoot door de benen van de keeper de 2-0 binnen. Pak en beet twintig seconden later kwam ook Dennis van den Eijnden tot scoren. Een vrije trap van Jordany Martinus belandde in de voeten van Van den Eijnden, die de 3-0 binnentikte. De doelpuntenregen stopte nog niet: Bouyouzan wist nog binnen de twee minuten zijn hattrick te completeren door wederom van dichtbij binnen te schieten: 4-0.

Na het doelpuntenfestijn was de rust enigszins wedergekeerd. Een drietal spelers uit de jeugd van FC Eindhoven maakten hun debuut: Jim Daniëls (O19), Jeffrey Badloe (O19), Kai de Rooij (O17) en Jarno Janssen (O17). Het spel van FC Eindhoven bleef sterk en er werden veel kansen gecreerd. Het duurde echter even tot het volgende doelpunt gemaakt werd. Drie minuten voor tijd liet trainer Jan Vogels zijn ploeg met vijf veldspelers spelen. Zes seconden voor rust kon Kenan Koseoglu profiteren van de man-meer-situatie en de bal in open doel schieten: 5-0.

Tweede helft
De tweede helft startte minder vurig. Dennis van den Eijnden kwam in de 22e minuut dichtbij de volgende treffer, maar na een solo strandde de goal bij de keeper. Ook debutant De Rooij scoorde bijna, maar zijn schot belandde hard op de lat. In de 28e minuut deden de bezoekers wat terug. Hicham el Kaddouri schoot de bal vanaf de zijlijn knap het net in. In de tweede helft maakte ook keeper Koen van Rooij zijn officiële debuut, waarmee de 'debutantenteller' van de avond op vier kwam te staan. Een mooi moment voor de talenten.

In de laatste minuten gingen de Blauw-Witten wederom met vijf veldspelers proberen nog een doelpunt te maken. Vlak voor het eindsignaal werd er weer gescoord uit deze situatie. Kenan Koseoglu werd vrij voor het doel gevonden en kon de bal vrij binnentikken, en daarmee de eindstand op 6-1 bepalen. Met de winst is ook de tegenstander van de play-offs bekend: FC Marlène. De eerste wedstrijd van de halve finale wordt volgende week gespeeld: op zaterdag 6 mei, 18.30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.