FC Eindhoven wint met dubbele cijfers van Valkenswaard

Mart Lieder zorgde persoonlijk voor de 0-4 ruststand. In de tweede helft scoorden Joran Vermeulen (2x), Dennis van Vaerenbergh, Jellert van Landschoot, Hervé Matthys, Fries Deschilder en Tibeau Swinnen.
Na zes dagen trainingskamp in het Slowaakse Trencín mocht de ploeg van de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen aantreden op Sportpark Den Dries tegen de amateurs van sv Valkenswaard. Van de nieuwelingen stonden Hervé Matthys, de teruggekeerde Branco van den Boomen, Alessio Carlone, Jellert van Landschoot en Dennis van Vaerenbergh. In de tweede helft mochten de supporters kennis maken met Thomas Hooyberghs en de jeugdspelers Jarno Janssen en Joran Vermeulen.

Met fris spel zette FC Eindhoven de thuisploeg vanaf de eerste minuut onder druk. Jellert van Landschoot was in de vierde minuut dicht bij een treffer met een schot dat maar net over het doel ging. Mart Lieder toonde zich in de eerste helft trefzeker. Tussen de veertiende en negentiende minnuut wist hij driemaal het net te vinden. De spits was alert op een rebound na een schot van Alessio Carlone, rondde een één-twee met Nicky Kuiper goed af en was het eindpunt na goed voorbereiden wrk van Thomas Horsten en Dennis van Vaerenbergh. Ook de 0-4 kwam van de voet van Mart Lieder, die na ruim een half uur een vrije trap benutte. De thuispoeg was in de eerste helft gevaarlijk met een kopbl tegen de lat.

In de tweede helft liep FC Eindhoven snel uit. Jeugdspeler Joran Vermeulen, tegen de reserves van AS Trencín ook al goed voor drie treffers, lette in de 49e goed op en strafte een foutje in de Valkenswaardse verdediging goed af. En minuut later zorgde Dennis van Vaerenbergh voor de 0-6 door een voorzet van Fries Deschilder binnen te tikken. Jellert van Landschoot, Matthys Hervé (strafschop na een overtreding op Van Vaerenbergh) en Fries Deschilder voerden de stand verder op naar 0-9. Het laatste doelpunt oogstte applaus van het opgekomen publiek. Met name voor de acties vn Jellert van Landschoot die daar aan vooraf ging. Nadat Ron Bakermans voor de thuisploeg tegen scoorde, bracht Tibeau Swinnen de 10 op het scorebord. Het slotakkoord was voor de jonge Joran Vermeulen, die van Dennis van Vaerenbergh zijn tweede van de middag mocht scoren.

sv Valkenswaard - FC Eindhoven: 1-11 (0-4). 14. Mart Lieder 0-1, 18. Mart Lieder 0-2, 19. Mart Lieder 0-3, 33. Mart Lieder 0-4, 49. Joran Vermeulen 0-5, Dennis van Vaerenbergh 0-6, 55. Jellert van Landschoot 0-7, 66. Hervé Matthys 0-8 (strafschop), 70. Fries Deschilder 0-9, 74. Ron Bakermans 1-9, 79. Tibeau Swinnen 1-10, 82. Joran Vermeulen 1-11.