EMK - Waalre: 3-4

EMK begon met goede intenties aan de wedstrijd tegen Waalre die al snel resulteerde in een grote kans voor Kevin Aarts, die via de keeper tot corner werd verwerkt. Toch werd al snel duidelijk dat Waalre met een sterk aanvallende tactiek was begonnen aan de wedstrijd waar veel druk werd uitgeoefend op de verdediging van EMK. Hierdoor werd de opbouw al vroeg verstoord en konden de verdedigers van EMK de middenvelders niet bereiken en was de noodzakelijke lange bal vaak gemakkelijk te verdedigen door Waalre dat al snel weer aan de opbouw kon beginnen. Al snel in de wedstrijd (8′) betaalde het tactisch concept zich uit toen Waalre via een goed uitgevoerde aanval op een 0-1 voorsprong kwam. Toch was EMK uit de tegenaanval direct weer succesvol via Ruud Boerema, 1-1. Hoewel EMK veelvuldig in balbezit was, waren de gevaarlijkste tegenaanvallen voor Waalre dat via de linkervleugel continu voor gevaar zorgde. In de 35e minuut was het opnieuw Waalre dat verdiend op voorsprong kwam uit een goed uitgevoerde aanval, wat tevens de ruststand was (1-2).

Na rust was de openingsfase van beiden partijen afwachtend, het leek of beide teams niet echt het initiatief hoefde- of wilde nemen. Na een dik half uur was het Waalre dat opnieuw tot een goed uitgevoerde aanval kwam, resulterend in een 1-3 voorsprong. De wedstrijd ging zonder veel opwindende momenten richting de eindfase, die ineens veel doelpunten tot gevolg had. Goed doorgaan van Eric Ribot resulteerde in de ietwat geflatteerde aansluitingstreffer (2-3), waarna een fout achterin weer leidde tot de 2-4 voorsprong voor Waalre. In de slotfase was het Sem van den Dungen die nog de 3-4 noteerde, waarna Christiaan Messerschmidt met een zich naar aanzien gebroken pols de wedstrijd moest verlaten. Met 10 man was EMK niet meer in staat een punt uit de wedstrijd te halen. Tactisch huiswerk voor de technische staf van EMK.

Waalre blijft overeind in spannende wedstrijd(verslag Waalre)

In een bijzonder spannende wedstrijd heeft Waalre zich nu ook bewezen in een wedstrijd tegen één van de topploegen in de 4e klasse F. In Nuenen was Waalre in een doelpuntrijke wedstrijd uiteindelijk met 3-4 te sterk voor de thuisploeg EMK.

EMK startte met aanvallende intenties en zette Waalre meteen onder druk. Het was dan ook een koude douche voor de thuisclub dat Waalre in de eerste de beste aanval in de 10e minuut op voorsprong kwam via Joey Gang, 0-1. Lang hadden zwartwitten hier geen plezier van want in dezelfde minuut werd het alweer gelijk via Ruud Boerema, 1-1. Ondanks deze tegenvaller kwam, Waalre hierna beter in het spel en er ontwikkelde zich een snelle wedstrijd met weinig kansen.  Na 35 minuten een half uur stuurde Joey Gang Kees Uijthoven de diepte in en Waalrese topscorer die in uitstekende vorm verkeerd maakte het vervolgens keurig af, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 53e minuut slalomde Kees Uijthoven door de EMK achterhoede en diens voorzet werd door Joey Gang omgezet in een doelpunt, 1-3. Plotseling een riante voorsprong voor Waalre dat hier echter niet rustiger door ging spelen. EMK schakelde om naar een spel met vele diepe ballen op de lange spitsen en dat bezorgde Waalre de nodige problemen. Tot in de slotfase slaagde de ploeg er echter in het doel schoon te houden maar in de 83e minuut was het toch raak, een scherpe voorzet werd door doelman Lars Bouwmans voor de voeten van Rick van den Boogaard gebokst, 2-3. Dit doelpunt was de opmaat van een spannende slotfase waarin eerst Kees Uijthoven Waalre de overwinning leek te schenken met een prachtige lob 2-4. Dit doelpunt in de 86e minuut bracht echter niet de nodige rust bij de ploeg uit Waalre want in de 88e minuut werd de ploeg wederom verrast door een voorzet van de flanken die nu door Sem van den Dungen binnen werd geschoten, 3-4. De overwinning van Waalre leek nu toch in gevaar te komen maar met het nodige kunst en vliegwerk werden uiteindelijk de drie punten veilig gesteld.

Waalre is door deze overwinning van de 10e naar de 5e plaats op de ranglijst gestegen. A.s. zondag komt de nieuwe nummer 3, RKDSV, op bezoek op sportpark Hoeveland.