EFC buigt een 4-0 achterstand bij rust om in een 4-5 overwinning

Op de Klep voltrok zich zondag een ongelooflijk scenario. Allereerst nam Beerse Boys vrij gemakkelijk, vrijwel alles zat mee, een 4-0 voorsprong tegen kampioenskandidaat EFC door doelpunten van Jannes Mulders (2x, waarvan een uit een penalty), Pim Vingerhoets en Ruud Willems. Na rust kwam EFC binnen 10 minuten terug tot 4-2 door een doelpunt van Teun van Borrenbergen en een in buitenspelpositie van Dennis van Sambeeck. Een terecht gegeven penalty leverde de 4-3 van Teun van Borrenbergen op en even later pakte hij een cadeautje van de scheidsrechter niet uit. De 4-4 van Joni Hooyen viel in de 80e minuut en in de tweede minuut van de extra tijd velde Richard van den Broek met een strak schot het vonnis over Beerse Boys: 4-5.

Beerse Boys deed in de eerste helft bepaald niet onder voor EFC en speelde een degelijke partij, ondanks veel wijzigingen in de gebruikelijke opstelling. Jannes Mulders opende de score in de 18e minuut door een strafschop te benutten. Deze verdiende hij zelf, wel vrij gemakkelijk gegeven, doordat hij in het strafschopgebied werd vastgehouden. Goed doorzetten van Joop Willems leverde hem in de 28e minuut de bal op, die hij afspeelde op Jannes Mulders in de spits. Tegen diens strakke lage schuiver had doelman Koen Wouters niet het juiste antwoord: 2-0. Even later was het al weer raak toen Bart den Otter en Koen Verhagen op links goed voorbereidend werk deden voor Pim Vingerhoets die met een laag schot de uiterste hoek vond: 3-0 in de 32e minuut. Een minuut later was EFC voor het eerst echt gevaarlijk, maar doelman Rob Wilborts klaarde in samenwerking met zijn verdedigers de klus en hield zijn doel schoon. Nadat Pim Vingerhoets in de 42e minuut een hard schot door doelman Wouters gekeerd zag worden, viel de 4-0 alsnog in de eerste helft. Dat gebeurde in de 3e minuut van de extra tijd uit de zesde hoekschop die Beerse Boys achter elkaar mocht nemen; de bal kwam uiteindelijk bij de tweede paal bij Ruud Willems, die simpel kon afwerken.

Na de pauze stond er een ander EFC op het veld dat bovendien nu de wind mee had. Eerst leek het dat Beerse Boys op dezelfde voet verder zou gaan, maar Koen Verhagen wist een uitgelezen kans op de 5-0 niet te verzilveren. In de 52e minuut mocht EFC een hoekschop nemen en Teun van Borrenbergen schoot die achter doelman Rob Wilborts nadat de bal eerst nog tegen de paal was gekomen. In de 55e minuut profiteerde Dennis van Sambeeck van verwarring in de Beerse defensie toen de scheidsrechter een buitenspel situatie negeerde en het spel door liet gaan: 4-2. Het Beerse team wankelde duidelijk en het was zaak om zich te herpakken. Maar dat gebeurde niet; een goede redding van doelman Rob Wilborts voorkwam nog de 4-3 in de 65e minuut maar uit de voorzet die volgde vloeide een strafschop voor EFC voort na een duwfout van Ruud Willems. Na de blessurebehandeling bij doelman Wilborts schoot Teun van Borrenbergen de strafschop onhoudbaar binnen: 4-3 in de 67e minuut. Een minuut later raakte Max van Limpt met een schot de binnenkant van de paal en kwam de volgende kans op de gelijkmaker pas in de 78e minuut. Toen zag Stijn van Heerbeek een verdedigende actie zwaar bestraft met een rode kaart en opnieuw een strafschop. Doelman Rob Wilborts zorgde voor gerechtigheid door de bal van Teun van Borrenbergen nu te stoppen. De gelijkmaker viel alsnog snel. In de 80e minuut werd het spel op links snel verplaatst naar rechts waar Joni Hooyen geheel vrijstaand kon uithalen: 4-4. Tussendoor dreigde Beerse Boys af en toe met gevaarlijk uitziende uitvallen, maar schoten konden toch nog worden geblokt of gingen naast of de eindpass was niet op maat. Zowel in de 88e als 89e minuut waren goede reddingen van doelman Rob Wilborts nodig om tenminste nog 1 punt aan deze wedstrijd over te houden, maar in de tweede minuut van de extra tijd kwam EFC toch nog aan de winst. Invaller Richard van den Broek bepaalde met een fraai schot in de rechter hoek de eindstand op 4-5.