Div. wedstrijdverslagen 2e wedstrijd poulefase Districtsbeker.

Marvilde verliest onnodig van Oirschot Vooruit
Na de royale overwinning vorige week thuis tegen FC Hoensbroek (6-0) stond vandaag de tweede wedstrijd in de poule van de districtsbeker op het programma. Hoensbroek was een tweede klasser, maar de twee resterende tegenstanders zijn eerste klasser, waarbij de tegenstander van volgende week (EHC) eigenlijk sinds jaar en dag hoofdklasser is. Om de volgende ronde te halen was een goed resultaat vandaag bij Oirschot Vooruit dus zeer welkom. Uiteindelijk lukte dit dus niet. Voetballend was Marvilde beter, maar qua kansen was er niet zo veel verschil tussen de beide ploegen. Uiteindelijk won de gelukkigste, Oirschot dus, na een doelpunt 10 minuten voor het einde.

De eerste tien minuten was Marvilde beter, maar speelde zich niet meer dan twee schoten vanaf 18 meter uit. Danny Das schoot in de 5e minuut over en één minuut later deed Tayfun Yilmaz hetzelfde. In de 14e minuut kreeg Oirschot de beste kans van de eerste helft. Een voorzet vanaf links van Daan Hagemeier kon bij de tweede paal helemaal vrij ingekopt worden door Gijs Sebregst. Sam van Rooij had echter een prima redding in huis en stopte de inzet tot corner. De beste kans van Marvilde was in de 20e minuut te noteren. Ties Bazelmans speelde de bal aan de linkerkant diep op Max van den Akker. Hij sneed vanaf links naar binnen en had de keuze, schieten op doel of de bal breed leggen. Hij koos voor het laatste, waardoor Muti Nawabi op 11 meter een leeg doel voor zich had. Helaas werd zijn inzet geblokt door een late sliding van een verdediger. Hierna gebeurde er in de eerste helft weinig meer. In de tweede helft was de thuisclub de eerste 10 minuten gevaarlijker. In de 55e minuut leverde dat een grote kans op. Een lange bal kwam uiteindelijk bij spits Gijs Sebregts terecht, maar omdat de bal hoog opstuitte kon Sam van Rooij op 14 meter redding brengen. Hij kon de bal echter niet vasthouden, waardoor Daan Hagemeier de rebound in kon schieten. Op de lijn schoot Tommy van de Wiel de bal weg. Hierna werd Marvilde steeds sterker. In de 58e minuut haalde Max van den Akker de achterlijn aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam nog voor de eerste paal bij Muti Nawabi die terug gaf op Tayfun Yilmaz. Op 12 meter was het schot van Tayfun te slap, waardoor keeper Menno Kuulkers (ooit keeper bij Marvilde) de bal eenvoudig op kon rapen. Een kwartier voor het einde leek Marvilde op voorsprong te komen. Danny Das gaf de bal iets links van de as mee aan Ties Bazelmans. Alleen voor de doelman van Oirschot wist de doelman te redden. Vier minuten later viel dan uiteindelijk de beslissing. Gijs Sebregst was net iets sneller bij de bal dan Tommy van de Wiel en doelman Sam van Rooij en tikte de bal in het lege doel, 1-0. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen. De grootste kans kwam nog in de 88e minuut. Robbert Born nam een vrije trap net over de eigen helft en bij de tweede paal kon Tommy van de Wiel vrij inkoppen. Hij kopte helaas op de paal. Hierna was het geluk niet aan de zijde van Marvilde, terwijl Oirschot Vooruit met man en macht verdedigde.

Na deze nederlaag en de winst van EHC bij Hoensbroek (1-2) staat EHC nu op 6 punten en staan Marvilde en Oirschot ieder op 3 punten. Volgende week zal Marvilde dus moeten winnen bij EHC in Hoensbroek om de volgende ronde te halen. In theorie zou een nederlaag (als Hoensbroek wint van Oirschot) ook nog soelaas kunnen bieden om verder te bekeren. Het belooft een spannende laatste wedstrijd te worden.

De Valk terechte winnaar tegen Bladella
De Bladella-supporters die vastreden in de drukte van het bloemencorso hebben de onverwacht goede en felle opening van beide teams helaas gemist. Tot twee keer toe liet Bladella-doelman Nick Vermeiren in de eerste minuten zijn kwaliteiten zien op schoten van de geelzwarte aanvallers. Na 4 minuten was het aan de andere kant raak, na een mooie pass van Anel Selimovic en een schot van Ibou Bot prikte Roel Segers de bal binnen (0-1). In de zesde minuut kreeg Anel een opgelegde kans, die hjj miste, maar een minuut later lobde Ibou Bot de bal magistraal over de De Valk-goalie (0-2). Blauwwit en geelzwart waren even beduusd maar drie minuten later kopte één van de aanvallers van De Valk uit een vrije trap binnen (1-2) en weer drie minuten later verdween een lob achter Nick Vermeiren in het Bladella-doel (2-2).

Een aardig vervolg
Natuurlijk kon het spektakel niet blijven duren. Maar de eerste helft was verder alleszins het aanzien waard. Bladella probeerde het spel te controleren door doordacht middenveldspel van Anel Selimovic en Stijn en Rob Wouters. Maar op dat terrein bleek De Valk moeilijk te kloppen. Af en toe stuurde Geert van Overbeek vanuit defensie een lange bal naar de spitsen maar die ballen waren allemaal een makkelijke prooi voor de goed spelende defensie van De Valk. Van die kant kwamen regelmatig tegenstoten waarop de Bladella-defensie met Max Jansen - met een De Valk-verleden – ook kordaat reageerde. Na een half uur waren er zowel voor de thuisploeg als voor Bladella redelijke kansen op een voorsprong met schoten op doel. Dat werd geen succes en de rust werd dus bereikt met de gelijke stand van 2 – 2.

Duidelijk minder
Uitgerekend routinier Gert van Overbeek begon schlemielig aan de tweede helft. Al na vijf minuten blunderde hij waardoor de bal in het doelgebied panklaar voor de voeten kwam van een De Valk- aanvaller die meteen voor de 3 – 2 zorgde. Stan van den Berg, die de geblesseerde Nick Vermeiren verving, had geen schijn van kans. In de 12de minuut werd het na een kopbal bij de tweede paal 4 – 2 en daarmee was de strijd eigenlijk gestreden. De Valk controleerde steeds meer het spel. Geert van Overbeek raakte meteen daarna geblesseerd en ook Rob Wouters werd gewisseld. De nieuwelingen Jesper van Erkel en Roy Vosters konden het tij niet meer keren. Steeds duidelijker werd dat Bladella technisch en positioneel heel wat minder bekwaam was dan de tegenstander. Ook gingen steeds meer ballen verloren door slechte passes. De Valk hield het veldspel goed breed en onderschepte gemakkelijk de Bladella-aanvallen. Tot in de 33ste minuut toen Bart de Jong weer eens solo op avontuur ging en net buiten het doelgebied werd gehaakt. Helaas leverde de vrije trap voor Bladella geen doelpunt op en ontstond op de tribune de discussie of de scheidsrechter in zulke duidelijke gevallen ook niet de rode prent mag trekken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het uiteindelijk 5 – 2 door nog een rake kopbal bij de tweede paal.

Maar wel met kwaliteiten voor de tweede klasse
Deze uitslag laat aan duidelijkheid dus niets te wensen over. Bladella speelt komende zondag nog wel de uitwedstrijd bij het Limburgse Scharn maar zal zijn bekeravontuur dan zien eindigen. Jammer, zowel tegen VOAB als vandaag tegen De Valk moet de tegenstander als meerdere erkend worden. Dat Bladella goed kan voetballen en 'uit zijn slof kan schieten' werd getoond in de eerste minuten. Een De Valk-supporter wreef zich na de snelle 0 – 2 voorsprong door de ogen en vroeg verwonderd in welke klasse Bladella deze competitie gaat spelen. Toen het antwoord van de tweede klasse kwam, kon hij dat nauwelijks geloven. Hopelijk kan het jonge team van Huub Vermeulen door deze kwaliteiten in die tweede klasse toch regelmatig van zich doen spreken.

Braakhuizen verliest ook tweede bekerwedstrijd
Opnieuw trok de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot aan het kortste eind. Dit keer was Rhode, eersteklasser de tegenstander en ook de ploeg uit Sint Oedenrode bleek na negentig minuten te sterk en zegevierde met 2-1.

Braakhuizen gebrand op eerherstel
Na de teleurstellende nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen BSV Limburgia was Braakhuizen gebrand op een goed resultaat tegen Rhode. In de beginfase kropen de roodzwarten een aantal keren door het oog van de naald en in de 17e minuut moest doelman Jeroen Mallens van Braakhuizen de voorsprong voor Rhode toestaan, een afstandsschot werd van richting veranderd waardoor de doelman kansloos was. De beginfase was duidelijk voor Rhode, echter herpakte Braakhuizen zich langzaam maar zeker en dat resulteerde in de 23e minuut in de gelijkmaker van Sammy Dirkx. Dit was tevens de ruststand.

Braakhuizen toont karakter en speelt een behoorlijke tweede helft
In de rust wisselde trainer Jeroen van der Schoot, hij bracht Remco van Wetten en Teun de Wit in de ploeg. Braakhuizen had meer grip op de wedstrijd en was grote delen van de tweede helft de betere ploeg, moest echter in de 50e minuut de 2-1 toestaan na ietwat weifelend ingrijpen van de defensie. Braahuizen toonde karakter en wist Rhode regelmatig onder druk te zetten en gezien de kansen die de roodzwarten wisten uit te spelen was een gelijkspel zeker mogelijk geweest. Jammer genoeg voor Braakhuizen wist men de kansen niet te verzilveren en wist Rhode de overwinning tot het eindsignaal vast te houden.

Braakhuizen kan terugzien op een redelijke wedstrijd waarin het grote delen van de wedstrijd gelijke tred kon houden met Rhode en mocht , zoals een doorgewinterde supporter van de roodzwarten opmerkte, met opgeheven hoofd het veld verlaten. De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot kan zich op gaan maken voor de altijd beladen confrontatie met buurman Geldrop en zal zich van haar beste kant willen laten zien en rekent hierbij uiteraard op de broodnodige steun van haar supporters.
Hopelijk tot ziens op zaterdag 15 september om 18.30 uur op sportpark de Kiviet.

VV Gestel ten onder tegen RKSV Heeze
In de eerste helft van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op met een ruststand van 2-1 in het voordeel van Gestel.
Na de thee kreeg RKSV Heeze al snel het betere van het spel. De aanvalsgolven volgden elkaar snel op en RKSV Heeze maakte de 2-1 achterstand ongedaan. De eindstand had hoger moeten uitvallen dan de uiteindelijke 2-4. Zeker vier dotten van kansen werden gemist. De doelpunten namens RKSV Heeze werden gemaakt door Noud Doezé (2x) Ivo Moerenhout en Gijs Moerenhout.

Hoogeloon en Hapert delen de punten
Na de eerste bekerwedstrijd tegen buurgenoot Casteren te hebben gespeeld, was het nu tegen buurgenoot Hapert. Vooral in de eerste helft was het best een aardige wedstrijd met kansen aan beide kanten. Hapert was het slagvaardigst met twee treffers, waarna Hoogeloon de aansluitingstreffer maakte. De tweede helft was van mindere kwaliteit, maar uit een strafschop kwam de gelijkmaker tot stand. Deze puntendeling was wel gerechtvaardigd.

Al na drie minuten gaf Tom de Laat prima voor op Niek v/d Broek die uit een vrije positie net over kopte. In de zesde minuut kwamen de gasten op voorsprong. Met teveel vrijheid combineerde Hapert door de verdediging en tot slot schoot Jordy Huybrechts van dichtbij raak. Uit een hoekschop van Tom de Laat was Rik Michielse bij de eerste paal bijna succesvol. Door fel storen voorin kwam Hoogeloon in balbezit, waarna Niek v/d Broek weer een goede kopkans kreeg, maar weer ging de bal over. In de 27ste minuut werd het 0-2 door een goed afstandsschot van Brian Tijssen. Een schot van v/d Broek mislukte en ging hoog over. Hans v/d Heijden deed het even later beter want hij schoot fraai binnen na eerst de tegenstander te hebben uitgespeeld.

In de tweede helft ging een moeilijke poging van Niels Luyten naast en geleidelijk aan werd het spel beduidend minder aan beide kanten. In het laatste kwartier ging Hoogeloon achter één-op-één spelen om toch de gelijkmaker te fabriceren. Een prima schot van Hans v/d Heijden werd met grote moeite tot hoekschop verwerkt. Deze werd genomen door Tom de Laat, waarna in het strafschopgebied een overtreding werd begaan en de bal op de stip ging. Van elf meter maakte Rik Michielse geen fout en met een 2-2 gelijkspel moesten beide teams genoegen nemen.

Bergeijk verdienstelijk naar gelijkspel bij Dommelen
In de 2e bekerwedstrijd behaalde Bergeijk een verdienstelijk gelijkspel tegen 3e klasser Dommelen.
Dommelen kwam in de 19e minuut verdiend op 1-0. Bergeijk deed wat terug toen Robin Vinck in de 28e minuut de gelijkmaker aantekende. Vlak voor rust kwam Bergeijk zelfs op voorsprong door een doelpunt van Jorn Willems. Dommelen bepaalde in de eerste helft het spel maar Bergeijk ging met een voorsprong de rust in. Na rust ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte al in de 50e minuut (2-2). Dommelen zette door en in de 74e minuut stond 3-2 op het scorebord voor Dommelen. in de slotfase bracht Bergeijk dan toch het verdiende, weliswaar zware bevochten gelijkspel (3-3) op het scorebord.

FC Cranendonck verslaat SV Budel in leuk bekerduel
balIn de tweede bekerwedstrijd verslaat FC Cranendonck sv Budel met 2-0 en gaat na de 0-3 winst van afgelopen week fier aan kop in deze poule. Als ook komend weekeinde uit bij Rood Wit'67 niet wordt verloren, dan wordt daarmee de volgende bekerronde bereikt. In een leuke wedstrijd was sv Budel de iets betere partij. Budel ging slordig met zijn kansen om en FC Cranendonck daarentegen had maar enkele kansen nodig om een verassende 2-0 overwinning te pakken.

EMK moeizaam langs DVS
Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd tegen DVS op het programma, welke ook gold als voorbereiding op de start van de competitie in de 4e klasse F. In de openingsfase zocht EMK even naar de organisatie van waaruit het kon gaan voetballen. Na een klein kwartier voetbal nam EMK het initiatief in de wedstrijd en ontstonden er de eerste kansen, zo was er een combinatie tussen Kevin Aarts en Rick van den Bogaard (rakelings over het doel) en een corner van Rick Slaats die door Hein van den Bosch naast werd gekopt. Pas in de 22e minuut was er de eerste kans voor DVS, het gekraakte schot was een makkelijke prooi voor Ramon Leenen. Hierna werd EMK gevaarlijk via Rick van den Bogaard, die één-op-één voor de keeper van DVS kwam, die nog redding kon brengen. Vlak hierna was het toch raak toen Rick van den Boogaard vanaf links een mooie cross pass gaf op Kevin Aarts die met een strak schot de keeper kansloos liet, 0-1.

De tweede helft begon EMK in dezelfde samenstelling terwijl DVS iets meer met aanvallende intenties begon. In de 53e minuut was er een afvallende bal resulterend in een afstandsschot van DVS dat over het doel ging. Hierna was het EMK dat via een schietkans voor Kevin Aarts en een fraaie pass van achteruit verzorgd door Hein van den Bosch die daarmee Rick van den Bogaard in stelling bracht, de eerste kansen creëerde. In de 67e minuut dacht het thuispubliek dat DVS langszij kwam, maar een 'zeker' doelpunt van DVS sprong via de paal terug in het veld. In de 70e minuut mocht Alex van Otterdijk zijn verdienstelijk debuut maken in EMK 1. Kort hierna leek Rick van den Bogaard de wedstrijd in het slot te gooien toen hij na een fraaie passeerbeweging de 0-2 aan liet tekenen. Een kwartier voor tijd kwam DVS na een onachtzaamheid achterin op 1-2 en ontstond er nog enigszins een slotfase waarin DVS kansen kreeg op de gelijkmaker, en EMK via de counter de kansen op een grotere einduitslag.

WODAN komt net te kort tegen RKSV Nuenen 2
WODAN verweerde zich hevig terug tegen 'reserve-hoofdklasser' Nuenen, het beet zelfs venijnig van zich af, maar wist niet door te bijten. Door een goal van Danny Renders (1-2) en de gelijkmaker van Ngozi Okunde leek een verrassing in de maak. Pas in de laatste minuut en met een deel van de ploeg op apegapen, sloeg Nuenen het beslissende gaatje.

Maarheeze wals over Terlo heen (0-9)
Vv Maarheeze heeft ook haar 2e wedstrijd voor de beker winnend afgesloten. Op bezoek bij Terlo werd geen spaan heel gelaten van de tegenstander. Na een ruststand van 0-2 eindigde het scorebord na 90 minuten op maar liefst 0-9. In navolging van de eerste wedstrijd tegen Dommelen was Maarheeze ook ditmaal van meet af aan goed bij de les. Na amper 3 minuten wist Bram Linders op aangeven van Rick van der Linden de score al te openen: 0-1. Vervolgens duurde het tot de 30e minuut voordat Rick vd Linden de score kon verdubbelen; een prima voorzet van Rémy Verhoeven kon hij met de borst binnenlopen.

Vlak voor rust eindigde een gevaarlijk schot van Rick vd Linden nog op de paal maar na rust pakte de onnavolgbare spits van Maarheeze nadrukkelijk het voortouw. Achtereenvolgens wist hij in 20 minuten de score mede uit te bouwen naar 0-6: in de 54e minuut scoorde Koen Wilbers het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Met een weergaloze actie zette Rick vd Linden maar liefst 4 Terlo-spelers te kijk en kon Koen Wilbers deze schitterende actie fraai afronden: 0-3. Amper 3 minuten later kopte Rick een corner op maat van Robert vd Broek strak binnen en 6 minuten later volgde een fraaie voorzet van Bram Linders vanaf links die wederom door Rick met het hoofd werd afgerond. In de 73e minuut een soortgelijke kopbal maar ditmaal na een prima voorzet van Davy Peters vanaf rechts: 0-6.

Maarheeze was werkelijk op stoom geraakt en Terlo kreeg alle hoeken van het veld te zien. Invaller en jeugdspeler Sem de Graaf was alert in de 16 na een mooie actie van Rémy Verhoeven waardoor de 0-7 op het bord kwam. Spits Koen Wilbers scoorde in de 80e minuut de 0-8 waarna het meegereisde Maarheezer publiek de "10" scandeerde. De 10e treffer kwam er echter niet nadat Rémy Verhoeven in de 83e met een fraai schot de eindstand op 0-9 bepaalde.

Al met al een prima overwinning waarmee vertrouwen gekweekt kan worden richting aanvang van de competitie. Met deze overwinning gaat Maarheeze dan ook aan de leiding in de poule met Bergeijk, Dommelen en Terlo.

Rood Wit '67 – De Raven: 2-4
Een voor rust beter spelend Rood-Wit'67/Plus stond met rust wel met 3-0 achter door doelpunten van Stefan Frenken (2x) en Bas van de Wal van De Raven.
Na rust was De Raven beter maar scoorde Rood-Wit'67/Plus wel tweemaal. Na de 0-4 achterstand door een doelpunt van Niels Peeters, scoorde Robin van Vuurden (diagonaal schot in de verre hoek) en Bert Eerdekens (directe vrije trap) namens Rood-Wit'67/Plus de eretreffers.